Bruce Jenner: leven heeft me klaargestoomd

Bruce Jenner, tot voor kort de stiefvader van Kim Kardashian, is er klaar voor. 'Mijn hele leven heeft me hiervoor klaargestoomd', zegt hij in een nieuw promotiefilmpje voor een interview dat 24 april wordt uitgezonden. Naar verwachting spreekt Jenner daarin openhartig over zijn geslachtsverandering. Hij zou voortaan als vrouw door het leven willen.

In de Verenigde Staten wordt reikhalzend uitgekeken naar het langverwachte interview dat Jenner gaf aan Diane Sawyer. Verwacht wordt dat de voormalig topatleet in het twee uur durende gesprek ingaat op zijn geslachtsverandering. De geruchten dat de realityster vrouw wil worden gaan al langer, maar werden tot nu toe niet bevestigd door Jenner of één van de andere leden van de familie.

De tv-zender ABC, die het interview op vrijdag 24 april uitzendt, belooft inzicht in 'de weg' die Jenner heeft afgelegd, zijn beslissingen en zijn toekomst. De nu 65-jarige Jenner won in 1976 goud op de Olympische Spelen op het onderdeel tienkamp. In 1991 trouwde hij met de moeder van Kim Kardashian; recent is hun scheiding formeel geworden. Uit elk van zijn drie huwelijken heeft Jenner twee kinderen.