Nigel De Jong helpt AC Milan aan een punt

AC Milan is er niet in geslaagd om Sampdoria in San Siro opzij te zetten. De thuisploeg moest genoegen nemen met een een punt (1-1). In de strijd om een Europees ticket moet Milan bij de eerste vijf eindigen, terwijl ook Sampdoria (zesde) de punten hard nodig heeft. Vooraf hadden de bezoekers zeven punten voorsprong op de Rossoneri, die na 29 competitieduels slechts achtste staan in de Serie A.

Milan verscheen in San Siro met onder meer Marco van Ginkel en Nigel de Jong aan de aftrap. Eerstgenoemde kreeg na een kwartier spelen twee aardige schietkansen, waarvan er één werd gepareerd door keeper Emiliano Viviano. Ondertussen kon Sampdoria alleen voor gevaar zorgen vanuit de tegenaanval.

Op slag van rust kreeg ook Jérémy Ménez een mogelijkheid om te scoren, maar zijn schot ging over het doel. Beide teams gingen daardoor zonder doelpunten de pauze in. Na rust kwam de eerste dreiging uit een vrije trap van Samuel Eto'o. De aanvaller kreeg de bal via Angelo Palombo bij Eder. Zijn poging werd nog net tot hoekschop verwerkt door keeper Diego Lopez.

Na bijna een uur voetballen was het wel raak, en opnieuw lag Eto'o aan de basis van het gevaar. Hij speelde de bal tussen de benen van Philippe Mexes naar Roberto Soriano. De middenvelder liet Lopez vervolgens kansloos: 0-1.

AC Milan moest nog nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker, en die ontstond bijna na 74 minuten toen Mexes een kopbal net voor de lijn zag worden weggehaald. Uit de hoekschop die volgde, werd het alsnog 1-1. Nigel de Jong maakte een omhaal die Viviano leek te pakken, totdat Duncan de bal van richting veranderde en zo zijn eigen doelman passeerde.

De ploeg van Filippo Inzaghi kwam in de slotfase ook heel dicht bij de winnende goal, maar het schot van Suso raakte slechts de paal. Milan schiet met een gelijkspel niets op. Het blijft voorlopig achtste in de Serie A.

De omhaal van Nigel de Jong wordt gepromoveerd tot eigen doelpunt. (Bron: Youtube)