Van der Wiel: "PSG informeerde naar Depay"

Memphis Depay is komende zomer waarschijnlijk de meest begeerde speler van de Eredivisie. Collega-international Gregory van der Wiel laat weten dat ook PSG interesse heeft. Memphis Depay stond afgelopen zomer ook al voor de keuze om een transfer naar het buitenland te maken, maar de PSV-aanvaller koos er destijds voor om in Eindhoven te blijven en verlengde zijn contract. In januari doken er weer geruchten op, onder meer dat Paris Saint-Germain geïnteresseerd zou zijn.

Bij de Franse kampioen staat Oranje-international Gregory van der Wiel momenteel onder contract en hij laat weten dat hij bekend is met het verhaal. "Volgens mij heeft de club wel geïnformeerd naar Depay, ja. Maar dat is ook niet zo gek, ik denk dat alle topclubs hem wel willen hebben”, zegt hij in gesprek met Voetbalzone. Van der Wiel is hiervan op de hoogte omdat Depay informeerde over PSG. "Het is leuk om ervaringen uit te wisselen, dat gebeurt ook bij het Nederlands elftal. Hij weet in ieder geval hoe ik erover denk."

Zelf maakte Van der Wiel op 23-jarige leeftijd de overstap van Ajax naar het buitenland. Depay is momenteel 21, maar volgens de rechtsback is leeftijd slechts een getal. "Ach, het draait niet echt om de leeftijd. Als je voelt dat je niets meer te leren hebt, moet je de stap maken. Het gaat om de ervaring die je hebt opgedaan."