Mysterieuze schade aan auto's in Born

De brandweer heeft donderdagavond in Born (Limburg) groot alarm geslagen na meldingen over schade aan auto's. Uit de lucht vallende zwarte korreltjes veroorzaken volgens een woordvoerder van de brandweer "puntjes in de lak".

"We kregen veel meldingen binnen'', zei de woordvoerder. "Het gaat om een groot aantal auto's''. De beschadigde auto's staan geparkeerd bij het bedrijventerrein Holtum-Noord, vlakbij de A2 en bij autofabriek NedCar. Bij dit terrein is een grote parkeerplaats, waar nieuwe uit autofabrieken afkomstige auto's tijdelijk gestald worden.

Het gaat daarbij niet om auto's van het nabijgelegen NedCar. Ook daar staan honderden auto's buiten de fabriek, wachtend op transport naar afnemers. De brandweer gaat deze NedCar-Mini's donderdagavond nog op mogelijke schade onderzoeken.

Waar de korrels vandaan komen, is een raadsel. Navraag bij naburige bedrijven waaronder DSM en petrochemiereus Sabic leerde dat nergens in de buurt een storing is geweest, aldus de woordvoerder van de brandweer. Maar er staat oostenwind, de korrels kunnen ook uit Duitsland zijn overgewaaid.