Fiorentina verslaat Juventus in Turijn

Fiorentina heeft een reuzenstap gezet op weg naar de finale van het toernooi om de Coppa Italia. De ploeg van coach Vincenzo Montella versloeg landskampioen Juventus donderdagavond in Turijn met 2-1. De return is op 7 april in Florence.

Fiorentina kwam na een minuut of tien op voorsprong door de 22-jarige Egyptenaar Mohamed Salah. De middenvelder werd deze winter net voor de deadline gehuurd van Chelsea. De Spanjaard Fernando Llorente maakte halverwege de eerste helft gelijk.

Juve slaagde er voor eigen publiek niet in door te drukken. Van die besluiteloosheid profiteerde Fiorentina. Na een klein uur scoorde Salah opnieuw. Zijn tweede treffer zou weleens goud waard kunnen zijn. Minpuntje voor de bezoekers was het geblesseerd uitvallen van de Duitser Mario Gomez.