Dragon's Dogma Online aangekondigd, is free-to-play

Capcom heeft Dragon's Dogma Online aangekondigd in een kleine preview voor Famitsu magazine van deze week. De game zal zich vooral focussen op co-op actie met vrienden.

Zo kan je dus met een party van vier vrienden spelen, als je liever alleen speelt kan dat ook, dan neem je drie AI-characters mee op je avonturen. Naast het vormen van je eigen party kan je ook met mensen chatten en in de lobby verblijven samen met wel 100 andere mensen.

De speler zal de rol van een Awakened op zich nemen in het land van Lestaria. Spelers zullen vechten tegen grote vijanden in dramatische gevechten, monsters kunnen ook enraged worden waardoor aanvallen feller zullen zijn. De banen die tot nu toe bevestigd zijn, zijn; Hunter, Fighter, Priest en Shield Sage. De speler kan ten aller tijden veranderen evenals hun AI-characters.

Het creëren van een character heeft wel een upgrade gehad. De hoeveelheid aanpassingen die je kunt maken aan je character zijn aanzienlijk verhoogd. Crafting is ook aanwezig, de AI-characters kunnen aan het werk gezet worden om wapens, armor en consumables te maken. Ook kunnen ze samenwerken om de crafting tijd te verkorten en het product beter te maken.

De game is open-world en die wereld zal doormate van seizoens-upgrades steeds groter en uitgebreider worden. Vermoedelijk zitten in één van die updates ook nieuwe, grotere missies die door parties van acht personen gedaan kan worden. Quests die binnen een bepaalde tijd voltooid moeten worden staan ook op de planning. Daarnaast zijn er ook vier NPCs geïntroduceerd die deel uit maken van White Winged Buddha Corps. De NPCs zijn; Fighters Vanessa en Leo en Hunters Iris en Fabio.

Dragon's Dogma Online komt uit op PlayStation 3, PlayStation 4 en pc ergens in 2015. De game is free-to-play met micro-transacties.