Tiendally met Swansea City uitgeschakeld in FA Cup

Swansea City is er zaterdag niet in geslaagd de achtste finales van de FA Cup te bereiken. De club uit de Premier League had in de uitwedstrijd teveel moeite met de Blackburn Rovers, dat op het tweede niveau acteert: 3-1.

Die nederlaag was mede te danken aan een snelle rode kaart voor Swansea. De ploeg uit Wales kwam al na zeven minuten met tien man te staan, nadat Kyle Bartley de doorgebroken Joshua King onderuit haalde. Desondanks kwamen de gasten, met Dwight Tiendalli het hele duel in het veld, in de 21e minuut op voorsprong via Gylfi Sigurdsson. Chris Taylor trok de stand twee minuten later weer gelijk.

Swansea leek er met tien man nog een tweede duel uit te slepen, maar een kwartier voor tijd kwam Blackburn toch nog op voorsprong. Invaller Rudy Gestede uit Benin schoot Blackburn naar de overwinning. Craig Conway maakte er nog 3-1 van. Dat frustreerde Sigurdsson dusdanig dat hij in blessuretijd ook nog van het veld werd gestuurd voor een grove tackle op Taylor.