Manchester United kan in FA Cup niet winnen van Cambridge United

Het Manchester United van Louis van Gaal is er niet in geslaagd om te winnen van Cambridge United, dat speelt in League II (het vierde niveau van de Engelse voetbalpiramide): 0-0. Een return op Old Trafford volgt.

Groot feest na afloop van de negentig minuten. Cambrigde, doorgaans bekend van de roeiwedstrijden tegen Oxford, speelt op het bescheiden vierde niveau in Engeland. Een bezoek van Manchester United werd dan ook gezien als een grootse gebeurtenis. Een gelijkspel had niemand durven dromen.

Toch gebeurde het. United, dat het dit seizoen vaker lastig heeft tegen laagvliegers, slaagde er vrijdagavond ook niet in om te imponeren. Louis van Gaal begon met een 4-4-2-formatie. De manager gaf een aantal reservespelers de kans op speelminuten. Adnan Januzaj speelde bijvoorbeeld weer eens. Ook Daley Blind maakte zijn opwachting. Robin van Persie begon op de bank.

De thuisploeg nam brutaal het initiatief en was geen moment onder de indruk van de sterren van United. De eerste drie kansen waren zelfs voor Cambridge. Het eerste halfuur bleef Cambridge domineren. Opmerkelijk was de aanvallende onmacht van Manchester United. Ruim een uur lang kreeg Cambridge-doelman Chris Dunn niets te doen. Radamel Falcao was het die de eerste kans namens United noteerde.

Daarna kregen de mannen van Van Gaal het op de heupen. De keuzeheer besloot om de niet-fitte Van Persie binnen de lijnen te brengen. Van Persie kreeg een kans op de openingstreffer, maar schoot naast. Cambridge stond in de slotfase flink onder druk, maar hield stand. Zodoende dwong de laagvlieger een return op Old Trafford af.