Wise wint Wolfenstein: ET toernooi na spannende finale

Wise Guys heeft in een indrukwekkende finale afgerekend met Turbot. In het drie tegen drie toernooi van TEAM-PHASE wonnen de Polen van Turbot, dat vorige maand ook al een finale verloor, toen tegen de Double Dutch Dragons. De drie spelers van Wise Guys mogen 160 euro verdelen.

De Wise Guys wonnen gisteren ook al van Turbot. Omdat Turbot nog niets had verloren moesten zij twee keer verslagen worden. De regels zijn namelijk dat ieder team dat verliest een tweede kans krijgt in het verliezersbracket. Gisteren werd Turbot al verslagen en vandaag dus weer. Turbot trad vandaag aan met Swanidus, Vokki en Statti. Abj, WuT en Hunter speelden voor de Wise Guys. De spelers kennen elkaar goed en dat was duidelijk in de chat, waar heel sportief met elkaar omgegaan werd.

Supply Depot
In Supply Depot is het de bedoeling dat de geallieerden twee poorten opblazen, vervolgens een truck escorteren naar het goud en vervolgens ontsnappen met het goud in de truck. Wise begon met aanvallen en deed dit uitstekend. Binnen drie minuten werd de eerste poort neergehaald. Niet veel later werd ook de command post gerepareerd, zodat Wise een beter opstartpunt had, wanneer zij respawnden. Echter herpakte Turbot zich. Het ging echt als een team spelen en hield erg goed stand. Wise daarentegen begon steeds meer verdeeld te raken en Hunter ging vaak solo om vanaf de flanken te komen, iets wat geen positief effect had. Wise wist niet wat het moest doen en het was ook typerend hoe Statti de drie Polen van Wise in zijn eentje neerhaalde. Turbot hield stand en pakte daarmee het eerste punt.

Supply Depot2

Toen was het tijd voor Turbot om aan te vallen en dat begon dramatisch. Het Finse team kreeg totaal geen grip op de eerste poort en het duurde vijf minuten voordat zij deze neerhaalden. Toen ging het echter snel, met nog zeven minuten op de klok werd de truck door de poort gereden en een anderhalve minuut later alweer door de tweede poort. Het goud duurde wel een paar minuten, maar uiteindelijk was het Vokki die het toch wist binnen te halen. Met nog twee minuten op de klok moest Turbot haast gaan maken. Doordat de Wise Guys compleet verkeerd positie kozen werden zij twee keer achter elkaar afgeslacht. Turbot leek op het randje het punt binnen te halen, maar het was Abj die drie spelers van Turbot blokkeerde een huis uit te lopen, door ervoor te springen. Hierdoor had Turbot twee seconden te weinig, om het tweede punt te pakken en eindigde Supply Depot in een gelijkspel.

Goldrush
In Goldrush moeten de geallieerden een tank stelen, daarna de bankdeuren opblazen en het goud stelen. Turbot begon nu met aanvallen en zullen met vertrouwen zijn begonnen. Dat was echter niet te zien, Wise speelde weer als een eenheid en gaf de Finnen geen ruimte. Turbot had geen enkele kans de tank te repareren en na zeven minuten had Swanidus nog geen enkele kill op zijn naam staan. Wise daarentegen speelde geweldig en begon zelfs zo ver naar voren te spelen, dat Turbot vaker dood dan levend was. Zonder ook maar de tank te repareren verloor Turbot de eerste wedstrijd en kwam Wise aan de leiding.

Wolfenstein GoldRush

Hierna was het de beurt aan Wise om aan te vallen, iets wat zij een stuk beter deden dan Turbot. Het Poolse team had binnen een mum van tijd de tank gerepareerd en de bankdeuren opgeblazen. Turbot herpakte zich echter en net als in Supply Depot weerhield het de Wise Guys van het repareren van de command post, vooral Vokki stond hier vaak goed opgesteld. Dit verdedigen hielden zij een goede vier minuten vol tot zij uiteindelijk toch moesten capituleren. Het lukte Wise echter niet om het goud te stelen, tot twee minuten. Toen leek het erop dat Abj het goud eindelijk binnen had. Het was Vokki die anders bepaalde door met een pistool twee man neer te schieten, het goud terug te brengen om vervolgens zelf ook neergeschoten te worden. Dit was de laatste serieuze aanval van de Wise Guys die hier een punt verloren en de stand was dan weer gelijk.

Adlernest
Om te beslissen wie uiteindelijk de titel won moest een beslissende map worden gespeeld. Er zou een lijst van acht maps komen en om en om mochten de teams één map elimineren. Omdat Turbot de tos gewonnen had, mochten zij de beslissende stem uitbrengen en uiteindelijk was het Adlernest die overbleef. Een map die sterk in het voordeel was voor de Wise Guys, omdat zij er veel meer op hadden geoefend. Adlernest wordt ook wel de geluksmap genoemd. Het is namelijk de bedoeling dat je documenten steelt en als je als verdedigend team pech hebt en je hebt een lange respawntimer dan kan je niets doen, omdat je niet heel ver hoeft te lopen met de documenten.

Iets wat precies het geval was vandaag. Wise vernietigde de poort, stal de documenten en kwam hiermee weg, simpelweg omdat Turbot dood was. Dit deden zij allemaal in 99 seconden, een fantastische tijd. Turbot voelde de bui al hangen en wist dat zij verslagen waren. De Finnen probeerden het nog een keer, alvorens Vokki begon te klagen. Niet zozeer over Adlernest, maar meer over het feit dat door een fout van hem een punt in Supply Depot werd verloren. Nog voor de tijd was afgelopen vertrok hij ook. Wise gaf er echter niet veel om, want zij winnen de eerste TEAM-PHASE eSports Cup.

Wolfenstein adlernest