Besiktas weer eerste in Süper Lig

Besiktas heeft de eerste plaats in de Süper Lig weer overgenomen van stadgenoot Galatasaray door zondagavond voor eigen publiek Trabzonspor met 3-0 te verslaan. Veli Kavlak, Demba Ba en Cenk Tosun scoorden. Het gat met de naaste concurrent is slechts één punt.

Galatasaray ging zaterdag in de jacht op de Turkse titel evenmin in de fout tegen Akhisar Belediyespor: 2-1. Burak Yilmaz maakte beide doelpunten voor de thuisclub. De Griek Theofanis Gekas deed in slotfase iets terug. Wesley Sneijder mocht van zijn nieuwe trainer Hamza Hamzaoglu beginnen en speelde de hele wedstrijd.

Fenerbahçe is op twee punten van Besiktas de nummer drie. Dirk Kuijt en zijn teammaten wonnen met 1-0 bij hekkensluiter Balikesirspor. Dat was te danken aan een eigen doelpunt van keeper Emrullah Salk voor rust. Kuijt werd halverwege de tweede helft gewisseld.