Man verzint dat hij ebolapatiënt is

Een 19-jarige man in Taiwan hangt een flinke boete boven het hoofd nadat hij beweerde dat hij in West-Afrika was geweest en symptomen van het dodelijke ebolavirus had. De boete kan oplopen tot ruim 3500 euro, voor het geven van foutieve informatie over overdraagbare ziektes.

De man zei vrijdag tegen doktoren dat hij koorts had en diarree, en werd meteen in een ziekenhuis in quarantaine geplaatst in de zuidelijke stad Kaohsiung. Ook maakte hij artsen wijs dat hij vleermuizen had gegeten tijdens een recente reis in Nigeria.

Het 'ebolageval' was volop in de Taiwanese media en lokale autoriteiten riepen bewoners op alleen naar West-Afrika te gaan als het echt niet anders kan. Zaterdag bleek dat de man geen ebola had, en later kwamen de autoriteiten erachter dat de 'patiënt' nooit in het buitenland was geweest. Artsen in het ziekenhuis vrezen dat de man geestesziek is.

Azië is tot op heden vrij van ebola. Wereldwijd zijn er bijna 6200 mensen overleden aan de ziekte. De slachtoffers zijn vooral gevallen in West-Afrika.

Man in Taiwan verzint dat hij ebolapatiënt is
Man in Taiwan verzint dat hij ebolapatiënt is (Foto: ANP)