Godzilla gaat los op PlayStation

Bandai Namco heeft de klassieke Godzilla een facelift gegeven. In de zomer van 2015 komt de gigant uit in een videospel op PlayStation 3 en PlayStation 4.

In Godzilla ben jij het wezen dat steden plattrapt en in de fik steekt. De bedoeling is om in elke regio de energiecentrale plat te leggen terwijl je zelf zoveel mogelijk G-Energy verzamelt. Deze energie gebruik je om Godzilla nog groter en sterker te maken en meer vaardigheden te leren. Je hebt niet alleen tegen menselijke tegenstanders te maken, want Mothra, King Ghidorah en Mechagodzilla komen ook langs.

"Godzilla heeft een lange historie en is een van de meest beroemde en culturele exportproducten van Japan die miljoenen mensen in het westen heeft geentertaind. We zijn blij deze historie voort te zetten door Godzilla de videogame voor PS4 en PS3 in onze regio's uit te geven", zegt Herve Hoerdt, vicepresident van IP Strategy-afdeling bij Bandai Namco Games Europa.

Godzilla krijgt meerdere speelmodi, waaronder een missiemodus met meer dan twintig levels, een diorama-modus om spelers hun eigen vernietigde gebieden te laten ontwerpen en King of Monsters-modus waarin Godzilla zich moet meten met klassieke vijanden om zich zo de King of Monsters te noemen.