Fan wil Dwarf Fortress naar iOS brengen

Vitaly Pronkin ontwikkelt apps voor iOS en is groot fan van Dwarf Fortress. Hij werkt hard aan een native app voor Dwarf Fortress die soepel draait op iOS.  In de game speel je met een groep dwergen die een ondergronds fort willen maken. Het is aan jou om dit fort te bouwen, managen en verdedigen. Daarnaast is er een hele wereld om te verkennen. 

De app is geen port van de game zelf, maar een app die via Wi-Fi of 3G communiceert met DFHack, een memory access library voor Dwarf Fortress. Deze library bevat allerlei data die de app nodig heeft om goed te kunnen draaien. Dit zijn bijvoorbeeld alle acties die je kunt uitvoeren in het spel, alle gebouwen die je kunt plaatsen en meer. DFHack is een soort programma waarmee spelers het oorspronkelijke spel kunnen aanpassen naar smaak, met of zonder toevoeging van zelfgeschreven scripts. 

Pronkins app komt niet naar Android omdat hij alleen voor iOS apps maakt. Ook verwacht hij dat het project hem wel even zoet houdt, hij heeft namelijk veel ideeën die hij wil verwerken in de game. Verder werkt hij aan een interface die goed werkt op mobiele platformen. 

Hij is pas begonnen met het maken van de app, maar er zijn nu al beelden te zien van hoe de game draait. Het idee is om de app gratis uit te brengen wanneer deze klaar is, maar alleen als de maker van Dwarf Fortress, Bay 12 Games, hier geen problemen mee heeft.