AB Inbev verkoopt minder bier, maar winst stijgt

De Belgische bierbrouwer AB Inbev heeft een hogere omzet en meer winst geboekt, ondanks dalende biervolumes. De grootste bierproducent ter wereld eindigde het derde kwartaal met een winst van 2,3 miljoen dollar (1,8 miljoen euro), tegen 2,2 miljoen vorig jaar, meldde de brouwer van onder meer Jupiler, Hertog Jan en Budweiser vrijdag.

De winst steeg doordat AB Inbev vijf procent meer verdiende per hectoliter bier. De omzet steeg met 2,3 procent naar 12,2 miljard dollar. De mondiale volumes daalden echter met 2,6 procent. Vooral in de Europese markt zat er weinig in het vat voor de brouwer, waar 9,5 procent minder bier werd verkocht. De lagere volumes in Europa waren voor een belangrijk deel het gevolg van een daling van twintig procent in Rusland.

Bovendien kon AB Inbev veel minder bier kwijt bij Amerikaanse groothandels. Daar daalde het volume met 3,7 procent. In China ging de bierverkoop met 4,9 procent omlaag door het koude weer. In Mexico deed het concern het met een volumestijging van 2,9 procent beduidend beter. Daar verkoopt de brouwer met name Corona en Bud Light.