Aanvoerster Keniaans cricketteam (25) overleden

Cricketster Emily Rutto is op 25-jarige leeftijd overleden. Rutto was al sinds 2009 de aanvoerster van het Keniaanse vrouwencricketteam. Ze overleed in het universitair ziekenhuis in Nairobi aan acute leukemie. 

"Emily was de hoeksteen van het hele nationale team, het was allemaal rond haar gebouwd", aldus David Odhiambo van de Keniaanse cricketbond. "Sinds ze in 2007 bij het team kwam heeft ze geen wedstrijd meer gemist. Ze zou zich volgende week weer bij ons voegen voor de volgende wedstrijd."

"We zijn allemaal in shock", aldus haar coach Dun Okinyo. "Ik kende Emily al sinds haar schooldagen toen ik haar kennis heb laten maken met cricket en sindsdien was ze altijd een van de beste speelsters", zegt Okinyo. 

"Ze was een ongelooflijk fitte speelster en ik genoot er altijd van om met haar samen te spelen. Ik denk vooral terug aan de dag dat we Rwanda in de pan gehakt hebben", spreekt teamgenote Sarah Bhakita over een wedstrijd in 2008, waar Rutto haar team naar een recordzege leidde tegen de Afrikaanse concurrenten. Met Rutto haalde het team in 2011 zelfs de vierde plek op het Afrikaans kampioenschap, waar het enkele jaren daarvoor nog schier onmogelijk was om zich er überhaupt voor te plaatsen.