Ook halve cricketfinale beslist door opgooien munt

Op de Asian Games in Incheon is opnieuw een cricketwedstrijd beslist door het opgooien van een muntje. Eerder gebeurde dat al in de beslissende groepswedstrijd tussen Koeweit en de Maldiven, waarbij Koeweit wist te 'winnen' en door mocht naar de kwartfinale.

Dit keer ging het zelfs om een halve finale van het toernooi, waarin titelverdediger Bangladesh tegen Sri Lanka speelde. Bangladesh begon donderdag met batten, maar moest daar halverwege - na een teleurstellend aantal van 53 runs - mee stoppen in verband met de regen.

De weersomstandigheden werden niet beter en na enkele uren werd door officials besloten om de wedstrijd beslissen door een muntstuk op te gooien. De aanvoerder van Sri Lanka, Hettige Don Rumesh Thirimanna, besloot om voor 'munt' te kiezen. Het bleek een gouden besluit, want het leverde zijn team een plek in de finale op.

Sri Lanka neemt met de 'zege' wraak op Bangladesh, zij het op een andere manier dan gehoopt. Vier jaar geleden werden ze door het land namelijk nog uitgeschakeld in de halve finale van de Asian Games. Bangladesh had overigens ook revanche willen nemen, want Sri Lanka werd eerder dit jaar in Bangladesh wereldkampioen Twenty20-cricket.

In de finale speelt Sri Lanka vrijdag tegen Afghanistan, dat Hong Kong versloeg in de halve finale. De Afghani's hopen hun prestatie van vier jaar geleden, zilver, te verbeteren. Nederlandse liefhebbers kunnen de wedstrijd vrijdagochtend om 7.00 uur Nederlandse tijd live kijken via een officiële stream op Eversport.