Vliegen door de Pokémonwereld

De Pokémon hypetrein blijft maar doorrijden. Hebben we al een hoop nieuwe mega-evoluties gehad, krijgen we er nu nog meer en daarnaast krijg je de optie om over Hoënn te vliegen op de rug van een Pokémon. In een nieuwe trailer voor Pokémon Alpha Sapphire en Pokémon Omega Ruby zien we daarnaast ook legendarische Pokémon die te vangen zijn. 

De trailer begint met Latias, die in Pokémon Alpha Sapphire zit, en Latios, die in Pokémon Omega Ruby zit. Beide Pokémon krijgen een mega-evolutie. Latios krijgt een nieuwe aanval genaamd Luster Purge, terwijl Latias Mist Ball als nieuwe aanval krijgt. Een nieuwe functie voor beide Pokémon is dat je over Hoënn kan vliegen. Of deze functie beperkt blijft tot Latios en Latias of dat dit voor alle vlieg-Pokémon geldt is niet bekend. Behalve Latios en Latias krijgen ook Beedril en Pidgeot een mega-evolutie en komt er een actie (nu alleen voor Amerika aangekondigd) om een shiny Gengar met megastone op te halen. Deze Gengar kent als als speciale aanval Sludge Wave. Of deze Gengar later ook op te halen is in Nederland is niet bekend.

Behalve mega-evoluties krijgen we ook een hoop legendarische Pokémon te zien die beschikbaar zullen zijn in Pokémon Alpha Sapphire of Omega Ruby. Dit zijn namelijk Ho-oh, Lugia, Palkia, Dialga, Reshiram en Zekrom. Dit zijn, met Latios en Latias. Behalve meer Pokémon krijgen we ook een verbeterde Pokénav. Dit is een soort ingame-horloge die je kan gebruiken om dingen te leren over Pokémon, om de kaart van Hoënn weer te geven, nieuws over Hoënn kan vinden, multiplayer kan spelen en je geheime basissen terug kunt vinden. 

Pokémon Alpha Sapphire en Pokémon Omega Ruby komen 28 november uit in Europa, exclusief voor Nintendo 3DS.