Van Gerwen naar finale WGP na zege op Bunting

Op zaterdagavond werden de halve finales gespeeld van de World Grand Prix. Gary Anderson trad in Dublin aan tegen James Wade en Michael van Gerwen speelde tegen Stephen Bunting. 

De eerste wedstrijd ging tussen The Flying Scotsman en The Machine. In een vloek en een zucht stond het 0-2 voor Anderson. Wade wist geen leg te pakken. Hij kwam pas in het begin van de derde set op stoom door 102 en 104 uit te gooien. Anderson kwam nog langszij, maar Wade kon toch met 3-2 de derde set pakken. Met dezelfde cijfers ging de vierde set naar Anderson en de Schot kwam op 1-3 voor.

The Machine kwam in sets vijf en zes echt los en won beide sets met 3-0 en 3-1. Een beslissende set was nodig. Op 2-1 gooide Anderson 141 uit om een beslissende leg eruit te slepen. Die laatste leg ging naar Wade en staat daarmee zondag in de finale.

De andere halve finale tussen Van Gerwen en Bunting was het duel tussen de wereldkampioenen van de PDC en BDO. Bunting is begin dit jaar overgestapt naar de PDC. Van Gerwen begon de partij met een finish van 110. Bunting troefde over met een finish van 116 en brak daarna Van Gerwen. De wereldkampioen kon direct terugbreaken en pakte later de eerste set. 

Ook de tweede set ging met 3-2 naar Van Gerwen. De Brabander zette in set drie een tandje bij en pakte die set met 3-0. In de vierde set was het niveau van beide darters wat lager, maar Van Gerwen won wel gewoon. De nummer één van de wereld won met 4-0 van Bunting.

Zondagavond is de finale tussen de nummer één van de wereld en de nummer zeven van de wereld, Michael van Gerwen tegen James Wade. Voor de winnaar ligt zondag een cheque van 100.000 Britse pond, zo'n 127,500 euro, klaar. De verliezer moet genoegen nemen nemen met 45.000 pond (57.000 euro).