Wade en Thornton gooien beide een negendarter op WGP

Op woensdagavond werden de eerste partijen gespeeld van de tweede ronde van de World Grand Prix. Het toernooi waarbij legs begonnen en afgesloten moeten worden met een dubbel. Er kwamen geen Nederlanders in actie, maar de avond werd gemaakt door James Wade en Robert Thornton. Beide heren gooiden in dezelfde partij een negendarter. 

Wade tegen Thornton is een partij voor de geschiedenisboeken. Wade pakte de eerste set en gooide een negendarter in de eerste leg van de tweede set. Dit was pas de tweede negendarter ooit op de World Grand Prix. Twee sets later toen het 2-1 voor Thornton stond, deed Thornton wat Wade ook deed: een negendarter gooien. Hiermee is dit de enige partij ooit waarin beide spelers een negendarter hebben gegooid. Het werd uiteindelijk 2-2 en de beslissende set werd met 3-1 gewonnen door Wade.

James Wade en Robert Thornton gooien beide een negendarter in één partij. (Bron: YouTube) 

Andrew Gilding liet Phil Taylor even schrikken. Hij pakte de eerste set met 3-0. De tweede set ging gelijk op, maar het voordeel ging uiteindelijk naar The Power en trok met 3-2 de stand gelijk. Gilding was gezien en wist in de twee laatste sets nog slechts één leg te pakken. 

De partij tussen Adrian Lewis en Kevin Painter was een kraker. Bijna alle sets gingen tot de volledige vijf legs. Lewis won de eerste twee sets en leek goed op weg om de partij te winnen, maar de derde set wordt door Painter gewonnen met 3-0 was daarna de betere. Hij pakte set vier en vijf met 3-2 en won daarmee de partij. 

De laatste partij ging tussen Gary Anderson en Michael Mansell. Anderson moest nog even op stoom komen, maar na de eerste set wist hij de partij snel in zijn voordeel om te buigen. De Schot won met 3-1. 

Uitslagen World Grand Prix - ronde II - 09/10/2014

Darter Darter Uitslag (sets)
Adrian Lewis Kevin Painter 2-3 
James Wade Robert Thornton 3-2 
Phil Taylor Andrew Gilding 3-1 
Gary Anderson Mickey Mansell 3-1 

Programma 10/10/2014

Peter Wright v Stephen Bunting
Richie Burnett v Terry Jenkins
Michael van Gerwen v Dean Winstanley
Raymond van Barneveld v Mervyn King