Giel Beelen laat Glazen Huis schieten

Giel Beelen wil zichzelf dit jaar niet laten opsluiten in het Glazen Huis in Haarlem voor Serious Request. "Ik heb er lang over nagedacht en ken als Haarlemmer alle leuke plekjes van de stad. Ik denk dus dat ik meer van waarde kan zijn voor het goede doel als ik niet in het Glazen Huis zit", licht de dj zijn keuze dinsdag toe op zijn website.

De 37-jarige Beelen gaat op zoek naar acties die in de stad worden georganiseerd. Ook is de dj al bezig zelf dingen op te zetten. "Zo heb ik al met het Patronaat gebeld. Ik mag in de week van 18 december iedere avond een show organiseren." Hoe die shows eruit gaan zien, weet Beelen nog niet precies. "Daar heb ik al heel veel ideetjes voor."

De actie vindt dit jaar van 18 tot en met 24 december plaats. De dj's van NPO 3FM, die later bekend worden gemaakt, proberen dit jaar voor het Rode Kruis geld binnen te halen voor slachtoffers van seksueel geweld in conflictgebieden. Vorig jaar stond het Glazen Huis in Leeuwarden en werd ruim 12,3 miljoen euro binnengeharkt voor kindersterfte door diarree.

Beelen liet zich ook vorig jaar opsluiten zonder eten. De dj was alleen in 2007 en 2011 niet in het Glazen Huis te vinden. De eerste Serious Request vond in 2004 plaats, toen verbleven de dj's in Utrecht.