[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Spanje

Marc Márquez heeft op het circuit van Jerez zijn dominantie in de MotoGP voortgezet. In de Grand Prix van Spanje was hij wederom niet te verslaan. Op zijn achterwiel kwam hij de finish over om te vieren dat hij ook de vierde race van het jaar gewonnen had.

Márquez startte van poleposition, maar moest de koppositie bij de start wel even inleveren. Andrea Dovizioso kwam van plek zes en nam de leiding over, maar dat duurde nog geen bocht. Valentino Rossi, gestart als vierde, kwam ook naar voren en verschalkte Márquez.

De tweede ronde van de race kende een boeiend gevecht tussen Rossi en Márquez, maar de jonge Spaanse wereldkampioen bleek toch de snelste van de twee. Vanaf dat moment reed hij weg en kwam zijn eerste positie geen seconde meer in gevaar.

Om de overige podiumplaatsen werd ook niet al te fel gestreden. Rossi reed op de tweede plek, met Jorge Lorenzo en Dani Pedrosa achter hem. Met zeven ronden te gaan passeerde Pedrosa zijn landgenoot, waarna hij langzaam richting Rossi reed.

Pas met twee ronden te gaan had Pedrosa de aansluiting met Rossi gevonden, maar een serieuze aanval kon hij niet plaatsen. Rossi hield stand en kwam als tweede over de streep, voor Pedrosa en Lorenzo. Het gevecht om plek vijf was wel interessant. Uiteindelijk bleek Dovizioso daar de beste, voor Álvaro Bautista, Aleix Espargaró en Bradley Smith.

Het was de honderdste Grand Prix voor Márquez en alweer zijn 36e overwinning. In het wereldkampioenschap heeft hij door zijn vier overwinningen al een grote voorsprong op teamgenoot Pedrosa. Rossi blijft derde, terwijl Dovizioso zijn vierde plek, voor Lorenzo, vast weet te houden.