[MotoGP] Uitslag Grand Prix van Argentinië

Marc Márquez heeft na de eerste twee races van het seizoen ook de derde Grand Prix van het MotoGP-seizoen op zijn naam geschreven. In Argentinië was de Spanjaard ondanks een moeilijk begin opnieuw onklopbaar. Door zijn zege breidt Márquez zijn voorsprong in het WK opnieuw uit.

Márquez kende een zeer slechte start. Jorge Lorenzo kon daar perfect van profiteren door de leiding te pakken, terwijl Andrea Iannone van de achtste startplaats opstoomde naar plek twee. Márquez viel terug naar de vijfde plek, terwijl Iannone een fout maakte en een paar plekken in moest leveren.

Na hevige gevechten in de eerste ronde lag Márquez zelfs even op plek acht. Ondertussen ging Aleix Espargaro onderuit en lag Lorenzo nog op kop. Andrea Dovizioso, gestart als vijfde, lag knap op de vijfde plek, voor Iannone, Valentino Rossi, Stefan Bradl, Márquez en diens teamgenoot Dani Pedrosa.

Drie ronden na de start ging Iannone zijn landgenoot Dovizioso weer voorbij. Enkele bochten later ging Rossi voorbij aan Bradl en ook Dovizisio, waardoor Rossi naar plek drie opschoof. Márquez haalde Dovizioso in en reed inmiddels rond op de vierde plek. Kort daarop reed Rossi zelfs naar de tweede plaats, maar door een fout van de Italiaan kon Iannone hem voorbij, waarna Márquez beide landgenoten in kon halen. 

Marc Márquez won ook de derde race van het seizoen (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)
Marc Márquez won ook de derde race van het seizoen (PRO SHOTS/Zuma Sports Wire)

Binnen de korste keren werd Rossi ook ingehaald door Bradl en Pedrosa, waardoor The Doctor terugviel naar plek zeven. Márquez was inmiddels los van de groep achtervolgers en kon op weg naar Lorenzo, die ruim aan de leiding lag. Twee ronden later had Márquez de aansluiting gevonden met zijn landgenoot. Ondertussen ging Bradl Iannone voorbij, waardoor de Duitser weer op plek drie lag, met Pedrosa vlak achter het duo.

Na een kleine tien ronden wist Pedrosa dan toch naar de derde plek te gaan. Dat deed hij door eerst Bradl en snel daarna ook Iannone in te halen. Daarachter kwam Rossi toch weer dichterbij te komen en drie ronden later vond de oude meester de aansluiting. Hij wachte niet lang en ging in een paar bochten tijd voorbij zowel Iannone als Bradl om zo op plek vier terecht te komen.

De laatste tien ronden van de race waren een stuk minder enerverend. Pedrosa reed zich los van Rossi, terwijl Márquez simpel voorbij Lorenzo ging. De regerend kampioen ging nog wel even wijd, maar Lorenzo kon er niet van profiteren. Márquez reed direct de snelste raceronde en werd pas bij de finish weer teruggezien door Lorenzo.

Om plek twee was het nog wel spannend, want Pedrosa kwam gestaag dichter bij Lorenzo. Met twee ronden te gaan vond hij de aansluiting en een paar bochten later kon hij heel simpel voorbij Lorenzo, die uiteindelijk derde werd. Rossi werd vierde, voor Bradl en Iannone, die het beste resultaat uit zijn MotoGP-carrière pakte. De gevallen Aleix Espargaro werd toch nog knap vijftiende, goed voor het laatste puntje.