Groningse zwarte mamba blijkt grap

Zwarte Mamba De inwoners van de Groningse wijk Lewenborg kunnen weer opgelucht ademhalen; er kruipt geen uiterst giftige zwarte mamba door hun wijk rond. De politie in Groningen heeft namelijk een 18-jarige jongen aangehouden, die heeft bekend voor de grap alarm geslagen te hebben over de ontsnapte gifslang.

De jongen had afgelopen maandag door de hele wijk posters opgehangen waarop waarschuwingen stonden voor een ontsnapte zwarte mamba. Een beet van een zwarte mamba kan dodelijk zijn, mits deze niet direct behandeld wordt.

De posters zorgden voor grote onrust in de wijk. Hoewel er al meteen rekening werd gehouden met een misplaatste grap, namen veel instanties het zekere voor het onzekere. Zo droegen scholen in de wijk hun leerlingen op om goed op te letten en direct naar huis te lopen.

De 18-jarige jongen is uiteindelijk door de politie aangehouden naar aanleiding van een aantal tips. Hij bekende na verhoor dat hij de ontsnapping van de slang had verzonnen, en dat het om een grap ging. Helaas voor de jongen kon de politie er niet om lachen, en kan hij een aanklacht voor bedreiging tegemoet zien.