[Dakar] Peterhansel wint tijd, Nederlanders in problemen

Stephane Peterhansel heeft in de achtste etappe van de Dakar Rally wederom tijd gewonnen op klassementsleider Nani Roma. De Nederlanders leverden door allerlei problemen vandaag veel tijd in.

Peterhansel ging vandaag vol in de aanval en zag dat beloond worden met wederom een dagzege. Nasser Al-Attiyah werd tweede op ruim twee minuten van de Fransman. Roma pakte de derde positie, op elf minuten achterstand. Carlos Sainz en Robby Gordon leverden door allerlei problemen bijna twee uur in. De Nederlanders kenden bijna allemaal pech en zijn op het moment van schrijven nog bezig om de finish te halen. Bekend is wel dat Erik van Loon de multiriem eraf had en dat Tim Coronel gesleept moest worden, eerst door Kees Koolen en later door Henk Theunissen.

In het klassement heeft Roma nog maar twaalf minuten voorsprong op Peterhansel die in de afgelopen dagen veel tijd goed heeft gemaakt. De derde positie is voor Orlando Terranova op 54 minuten achterstand. De Argentijn heeft Al-Attiyah in zijn nek hijgen die nu 59 minuten achter Roma staat, op een gedeelde vierde positie met Giniel de Villiers.