Voormalig F1-coureurs hebben interesse in Formule E

Vijf voormalig Formule 1-rijders hebben interesse getoond om later dit jaar aan de start van het eerste seizoen van de nieuwe Formule E te verschijnen. Sébastien Buemi, Lucas di Grassi, Karun Chandhok, Takuma Sato en Vitantonio Liuzzi hebben wel interesse in de nieuwe elektrische klasse.

IndyCar-coureur Marco Andretti, DTM-rijder Adrien Tambay en Ma Qing Hua hebben ook hun interesse getoond in de Formule E. Hiermee lijkt de nieuwe klasse al aardig in trek te zijn.

"Ons doel is om direct vanaf het begin enerverende races voor te schotelen en daar heb je coureurs van een bepaalde kaliber voor nodig. Nu de tien deelnemende teams bekend zijn is iedereen benieuwd naar de rijders. Wij kunnen uiteraard nog geen coureurs bevestigen, dat vullen de renstallen namelijk zelf in. Echter, door ze een lijst met namen van internationale toprijders aan te bieden hopen we dat we de belofte van opwindende races in grote steden wereldwijd meteen in te kunnen lossen", aldus Alejandro Aga die de elektrische klasse runt.

Afgelopen dinsdag is de officiële Formule E-bolide onthuld. Lucas di Grassi gaf een demonstratie van de nieuwe wagen in Las Vegas.