Bezorgrestaurants verwachten drukke nieuwjaarsdag

Bezorgers van maaltijden hebben net als voorgaande jaren een drukke eerste avond van het jaar voor de boeg. Naar verwachting moeten bezorgrestaurants woensdagavond ongeveer 450 duizend maaltijden afleveren, schat bestelwebsite Thuisbezorgd.nl. Dat is flink meer dan de driehonderdduizend van vorige nieuwjaarsdag.

Nieuwjaarsdag is traditioneel de drukste maaltijdbezorgdag van het jaar, voor Koningsdag en Tweede Pinksterdag, stelt Thuisbezorgd.nl. Dat de eerste dag van het jaar zo druk is, komt volgens een woordvoerder van de website doordat de meeste supermarkten gesloten zijn. Vroeger kozen consumenten er dan nog wel eens voor om uit eten te gaan. Vanwege de crisis wordt nu echter vaak gekozen 'om maar wat te halen'. "Dan ben je nog steeds minder kwijt dan in een restaurant", weet de woordvoerder.

De bestelwebsite zegt ongeveer een derde van de markt in handen te hebben. De schatting van 450 duizend maaltijden geldt voor de gehele maaltijdbezorgmarkt, en is gebaseerd op de groei van afgelopen jaar en gesprekken met restauranthouders.