PVV boos over coachingproject

Vandaag heeft het startschot geklonken van een gezamenlijk gecoördineerd project van de Sociaal Economische Raad (SER) en het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dit project begeleidt jongeren van niet-westerse afkomst naar een eventuele baan. Baantjesjager Machiel de Graaf van de PVV heeft hier lucht van gekregen en is, in navolging van zijn leidsman, maar weer eens boos geworden.

Het begeleidingstraject is opgezet voor Amsterdam en Rotterdam. Het is de bedoeling dat mentors, peer-to-peer-coachinginitiatieven en het bedrijfsleven gezamenlijk een netwerk opbouwen, waarbinnen jongeren van niet-westerse afkomst  aan het handje worden meegenomen, met de bedoeling een baantje voor ze te vinden.

Machiel de Graaf, die zelf eerder in opspraak is gekomen wegens het verzinnen van burgerklachten, maakt zich hier nogal druk om. De man, die ooit zijn zakken vulde door te claimen drie functies tegelijk te vervullen, spreekt over discriminatie. Ondanks dat algemeen bekend is dat het voor allochtone jongeren lastig is om een baan te vinden, vindt Machiel het een veel beter idee om dit soort projecten helemaal af te schaffen. Hij is van mening dat een belastingverlaging veel beter zal werken om jongeren aan het werk te helpen.

Zowel de PVV als een onderwijswoordvoerder hebben de dag van vandaag nuttig besteed door brieven naar de regering te sturen over deze kwestie.