Moyes maakt geen haast met contractonderhandelingen Rooney

Een doordraaiende geruchtenmolen ten spijt, koos Wayne Rooney ook afgelopen zomer voor een langer verblijf in Manchester. Inmiddels is er alweer voer voor nieuwe speculaties.

Rooney verkeert momenteel in topvorm. Afgelopen weekend redde hij nog een punt voor Manchester United, door twee treffers tegen Tottenham Hotspur voor zijn rekening te nemen (2-2). In 21 optredens kwam hij dit seizoen twaalfmaal tot scoren. Voorts vertolkte hij tien keer de rol van aangever.

Niet zijn prestaties, maar de contractduur van zijn huidige verbintenis is in de Engelse media aanleiding voor speculaties. Indien hij geen nieuwe aanbieding krijgt, kan Rooney over achttien maanden transfervrij van werkgever wisselen.

Toch is manager David Moyes niet van plan om haast te maken. "Wanneer we in gesprek zullen gaan over een nieuw contract? Dat weet ik eigenlijk niet", zo liet hij Sky Sports optekenen. "Ik denk dat het wel goed zit. Alles zal in goed overleg verlopen. De juiste mensen zullen op het juiste moment de gesprekken starten."

Moyes verwacht dat Rooney de ingezette lijn kan doortrekken. "We zullen nog veel meer mooie doelpunten van hem te zien krijgen", voorspelt de Schotse oefenmeester. "Zijn prestaties zijn geweldig en hij werkt ontzettend hard. Hij verdient alle lof die hij krijgt."

Rooney zelf is tevreden met de vorm waarin hij steekt. "Ik blaak van vertrouwen en speel goed, maar dat komt ook door mijn ploeggenoten. Ik probeer gewoon mijn best te doen en ons aan succes te helpen. We zijn op de goede weg, maar moeten zorgen dat we remises kunnen omzetten in zeges."

De voorbije jaren werd de Engels international meermaals in verband gebracht met een vertrek bij United. Zo passeerden met name Manchester City, Real Madrid en Chelsea veelvuldig de revue in de verschillende transferrubrieken. Nu de contractonderhandelingen vooruit worden geschoven, lijkt een nieuwe transfersaga in de winter op handen.