Rapper betreurt antihomoblik

De Amerikaanse rapper Asap Rocky heeft spijt van het gezicht dat hij trok tijdens de MTV Video Music Awards. De rapper stond op het podium met de homoseksuele basketballer Jason Collins en keek volgens velen alsof hij tegen homo's is.

"Ik ben boos dat ik zo keek, want ik ben totaal niet homofoob", vertelt de 24-jarige Asap Rocky aan de Amerikaanse website The Stashed. "Ik had het totaal niet door totdat ik het terugzag." De rapper en de basketballer stonden samen op het podium om rapper Macklemore aan te kondigen.

Macklemore bracht zijn nummer Same Love ten gehore. Een liedje dat voor gelijke rechten van homo's pleit. Hoewel de rapper het vervelend vindt dat hij onbewust een gekke bek trok, vindt het wel vreemd dat hij als heteroman naast Jason Collins werd gezet voor de aankondiging. "Ik vind het gek dat MTV mij naast die gast zet terwijl het gaat over homo's."

Asap Rocky, die singles als Wild for the Night en Fashion Killa uitbracht, voelt zich wel schuldig tegenover de basketballer. "Ik wil mij tegenover Jason verontschuldigen, omdat mensen erom moesten lachen." Ook benadrukt de rapper dat hij geen homofoob is. "Ik heb homo's in mijn familie. Het kan me helemaal niets schelen of je homo bent of niet."