Nintendo 2DS heeft eigenlijk één scherm

Nintendo 2DS bestaat eigenlijk uit één groot aanraakscherm. Het scherm wordt door het plastic omhulsel van de spelcomputer verdeeld in twee kleinere schermen, waardoor de tablet qua vormgeving lijkt op een opengeklapte Nintendo 3DS. Dat schrijft het Amerikaanse weblog US Gamer donderdag.

Nintendo kondigde Nintendo 2DS woensdag aan, gericht op kleine kinderen. Nintendo 2DS beschikt over dezelfde rekenkracht als Nintendo 3DS, maar kan niet worden ingeklapt. Ook de 3D-functie van 3DS ontbreekt, omdat die niet geschikt zou zijn voor jonge kinderen.

In de media is de spelcomputer ondertussen met gemengde gevoelens ontvangen. Gamewebsite Gamasutra spreekt van 'verwarring bij Nintendo'. De aankondiging van 2DS zou een teken zijn dat het Japanse bedrijf het vertrouwen in zijn 3D-spelcomputer heeft verloren. Gamers zouden de 3D-functie veelal uitschakelen tijdens het spelen.

Ook gameweblog Polygon vindt Nintendo 2DS vooral verwarrend. Dat zou komen door de namen van Nintendo voor zijn spelcomputers. "DS-spellen werken op de DS, 3DS en 2DS, terwijl 3DS-spellen draaien op de 3DS en 2DS, maar niet op de DS. Er zijn geen 2DS-spellen", schrijft het weblog.

Nintendo 2DS is vanaf 12 oktober verkrijgbaar in Nederland. Het apparaat gaat naar verwachting ongeveer 130 euro kosten, een prijs die van winkel tot winkel kan verschillen.


Nintendo 2DS heeft eigenlijk één scherm