'Windows RT en Windows Phone 8 worden één'

Windows 8.1 heeft nog maar net de RTM-status (release to manufacture), en de eerste geruchten over de toekomst van Windows duiken alweer op. Dit keer gaan de geruchten over het samenvoegen van RT en Phone, Windows 9 en zelfs Windows 10 komt aan bod.

De onbekende bron 'WZOR', die in het verleden meerdere Microsoft-plannen wist te lekken, meldt dat Windows 9 zal lijken op Windows 8. Windows 9 zou zelfs binnen een jaar al op de markt verschijnen, veel eerder dan verwacht. Windows 10 wordt compleet anders en zal zich volledig richten op 'de cloud'. Een intern concept van Windows 10 wordt volgens de geruchten al op 1 september aanstaande getoond.

Wat betreft de mobiele markt zal Microsoft van plan zijn om het niet zo succesvolle Windows RT (de tabletversie van Windows 8) samen te voegen met Windows Phone 8 (het besturingssysteem waarop de populaire Nokia Lumia-lijn op draait). Het samenvoegen van de twee versies moet zorgen voor een duidelijker verschil tussen de mobiele en volledige Windows-versies.

Al deze geruchten zijn op dit moment niet meer dan dat, dus neem het met een korreltje zout.