Meer winst EA dankzij digitale distributie

Electronic Arts heeft zijn winst in het afgelopen boekjaar licht zien stijgen. De winst steeg, ondanks een lagere omzet, met 22 miljoen dollar naar 98 miljoen dollar. Het bedrijf heeft een sterke toename gezien in het aantal spellen dat digitaal gedistribueerd wordt. Zo werd de helft van de 1,6 miljoen verkochte exemplaren van het pc-spel SimCity digitaal verkocht.

In het afgelopen boekjaar werd 1,7 miljard dollar omgezet, een stijging van 36 procent. De totale omzet daalde echter van 4,14 naar 3,8 miljard dollar. Electronic Arts wijst de omzetdaling niet toe aan een specifiek spel, maar liet weten dat de verkoop van de schietspellen Crysis 3 en Dead Space 3 beneden verwachting was. Specifieke cijfers voor de verkoop van die spellen wilde het bedrijf niet vrijgeven.

Met 14,5 miljoen verkochte spellen, een stijging van dertig procent ten opzichte van vorig jaar, levert het voetbalspel FIFA 13 een belangrijke bijdrage aan de omzet. Ook smartphone- en tabletspellen als The Simpsons: Tapped Out en Real Racing 3 doen het volgens de uitgever goed. Bovendien leverde het abonnement voor het schietspel Battlefield 3 120 miljoen dollar op.


Meer winst EA dankzij digitale distributie