Poetin wil banden met Nederland aantrekken

De Russische president Vladimir Poetin wil 'een echt partnerschap' ontwikkelen met Nederland. Hij hoopt dat Nederland en Rusland dichter bij elkaar komen, elkaar beter leren kennen en samen nieuwe initiatieven ontwikkelen voor de toekomst. Dat schrijft hij zaterdag in een brief in De Telegraaf.

Volgens Poetin biedt het vriendschapsjaar dat Nederland en Rusland dit jaar vieren 'een goede basis voor de verdere verdieping van de politieke betrekkingen'. "In vele sleutelproblemen van de Europese politiek en ook in andere internationale kwesties hebben wij gelijkluidende posities", schrijft hij. "Wij zijn bereid verder te werken aan de bevordering van de veiligheid en stabiliteit in Europa en in de wereld - en het gaat hier natuurlijk ook om de economische stabiliteit."

Poetin stelt verder trots te zijn op de 'roemrijke geschiedenis' die Nederland en Rusland al vierhonderd jaar met elkaar delen.

Maandag brengt Poetin in het kader van het Nederland-Ruslandjaar een bezoek aan Nederland. Hij wordt door koningin Beatrix ontvangen in de Hermitage in Amsterdam. Daarna gaat de Russische president naar het Scheepvaartmuseum, waar hij minister-president Mark Rutte ontmoet.


Poetin wil banden met Nederland aantrekken (Foto: Novum)