Oud-topbokser Muhammad Ali op sterven

Icoon AlgemeenDe 63-jarige oud-topbokser Muhammad Ali heeft mogelijk niet meer dan enkele maanden te leven. De ex-bokskampioen heeft al meer dan twintig jaar te kampen met de ziekte van Parkinson, ondanks zijn harde gevecht tegen de ziekte lijkt het einde in zicht te komen. Zo kan hij al niet meer praten en heeft hij zich afgesloten voor zijn dierbaren.

Zijn dochter Laila doet het veel pijn dat ze niet meer met hem kan praten. Ze wilde graag nog meer weten over hoe hij zich gedroeg toen hij net zo oud was als zij, ze vindt namelijk dat ze erg op hem lijkt qua gedrag. Hij doet nog wel dingen met haar, maar het is lastig voor hem om zijn aandacht erbij te houden.

Muhammad AliBij Ali werd in 1985 de ziekte van Parkinson vastgesteld, vier jaar nadat hij ophield met boksen. Op dit moment wordt hij behandeld voor nek- en rugklachten. Een vriend van de familie zegt dat zijn conditie hard achteruit gaat en hij mogelijk nog maar een paar maanden te leven heeft. Volgens een andere goede vriend van de familie was Muhammed altijd al een vechter, en doet hij alles in zijn kracht tegen de ziekte. "Helaas zal hij deze wedstrijd niet meer kunnen winnen", aldus de vriend.

Muhammad Ali is driemaal wereldkampioen zwaargewicht geweest. Gedurende zijn professionele carrière heeft hij 61 wedstrijden gespeeld, waarvan hij er slechts vijf heeft verloren. De bokser heeft op dit moment een geschat vermogen van zo'n 52 miljoen euro.