[Liga] Doelpunt Van Wolfswinkel niet genoeg

Een doelpunt van Ricky van Wolfswinkel heeft Sporting zondagavond niet aan de winst kunnen helpen in het competitieduel met Vitoria Guimaraes. De oud-speler van FC Utrecht scoorde in de 56e minuut schitterend met de hak.

Dat was de gelijkmaker, nadat ploeggenoot Xandoa de bal vlak daarvoor in eigen doel had gewerkt. De 1-1 was ook de eindstand. Bij Sporting had ook Khalid Boulahrouz een basisplaats. De verdediger viel na drie kwartier uit. Pedro Mendes speelde de tweede helft in zijn plaats. Stijn Schaars is nog altijd niet hersteld van een gebroken middenvoetsbeentje. Zakaria Labyad (ex-PSV) stond ook aan de afrap. Hij werd na ruim een uur gewisseld.

Sporting bezet in Portugal de achtste plaats met negentien punten, twee minder dan Guimaraes. Benfica leidt met 42.