Inter laat Coutinho naar Liverpool gaan

Internazionale laat Philippe Coutinho naar Liverpool vertrekken. Andrea Stramaccioni betreurt het vertrek van de Braziliaan, maar kan met het transfergeld weer winkelen. De coach van Inter verklaart dat de deal met Liverpool nagenoeg rond is.

"Ik heb gisteren met voorzitter Massimo Moratti gesproken en onze doelen zijn hetzelfde. We willen de selectie verbeteren", aldus Stramaccioni zaterdag tegen Italiaanse media. "Ik heb geen spelers nodig die ons alleen in de breedte versterken. Als we iemand kopen, moet hij ons ook direct beter maken. Daar hebben we geld voor nodig", zegt de trainer van Inter. De Italianen ontvangen naar verluidt tien miljoen euro voor de overbodige Coutinho, die vorig seizoen nog werd verhuurd aan Espanyol.

Toch betreurt Stramaccioni het vertrek van de jongeling. "Een pijnlijk verlies, omdat hij een speler is die binnen ons project paste. Maar ik ben bereid om spelers te laten gaan, zolang ik er iemand voor terugkrijg die het team naar een hoger plan kan tillen", besluit de trainer van Inter, die vorige week afscheid nam van Wesley Sneijder.