Eerste blik Pixar-short The Blue Umbrella

Mensen die naar een film van Pixar gaan worden voor de hoofdfilm getrakteerd op een kleine animatie. De video die meestal tussen de vijf á acht minuten duurt lijkt ook deze keer weer een vermakelijke film te worden.

De animatie heet The Blue Umbrella en is het regiedebuut van Saschka Unseld, die zich van de camera- en productieafdeling binnen Pixar omhoog pitchte met zijn idee. Om ons nieuwsgierig te maken heeft de animatiestudio een kort fragmentje vrijgegeven van wat we kunnen verwachten.

Het doel van The Blue Umbrella is volgens Pixar dat het realistisch gebracht moet worden, ook al zijn het paraplu’s. Sommige scènes van de kleine animatie duurde tussen de 20 á 30 uur per frame om te renderen. "We hebben bij Pixar nog nooit geprobeerd om iets te maken dat zo realistisch lijkt,"  zo vertelde John Lasseter aan Wall Street Journal. "Wij probeerden die dingen te simuleren in een computeranimatie, maar de waarheid is dat we tot voor kort niet de rekenkracht hadden of algoritmes gebruikten die slim genoeg waren om nog realistischere beelden te maken." Deze laatste verklaring komt van Pixar technology officer Steve May.

The Blue Umbrella is gemaakt door de 36-jaar oude Saschka Unseld, die heeft gewerkt in de camera- en productieafdeling van Pixar sinds 2008. Unseld is trots op zijn project die dit jaar in de bioscoopzalen gaat draaien. "De zes minuten durende film gaat over een blauwe paraplu die flirt met een rode paraplu en, in een poging om dat flirterige te behouden, wordt uitgedaagd door weer en wind."

De short is te zien voor de film Monsters University die op 10 juli 2013 verschijnt.