John de Mol wil Henkjan Smits aanklagen

John de Mol dreigt Henkjan Smits aan te klagen naar aanleiding van zijn uitspraken over The Voice of Holland. Smits suggereerde eerder op Radio 1 dat John de Mol ervoor zou hebben gezorgd dat Sandra van Nieuwland uit de talentenjacht werd gezet omdat anders de finale niet spannend zou zijn.

"Ik heb mijn advocaat de opdracht gegeven om heel goed te luisteren naar wat hij gezegd heeft", zei De Mol donderdag in de Coen en Sander Show. "Als het inderdaad zo is dat hij letterlijk zegt dat ik de boel manipuleer, heeft hij morgen een brief van de advocaat in zijn bus."

De Mol is behoorlijk boos over de uitspraken van Smits. "Ik vind het zonde van de zendtijd om te reageren op dit soort domme, zielige uitspraken van mensen die zelf een beetje uitgerangeerd zijn en proberen op deze manier nog een beetje in de publiciteit te komen."

Henkjan Smits zei in het gesprek dat hij suggereert 'dat John de Mol er niet heel veel minder van wordt' als de populaire Van Nieuwland vrijdag niet in de finale zou staan. Het jurylid twitterde later dat het volgens hem geen doorgestoken kaart is. "Ik zei dat het de finale spannender maakt dus tv-matig komt het niet slecht uit."