Moszkowicz noemt aanval deken pure karaktermoord

Advocaat Bram Moszkowicz vindt dat deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten Germ Kemper 'pure karaktermoord' op hem heeft gepleegd. De uitspraken die Kemper eerder deze week deed op een zitting van de Raad van Discipline 'tarten elk voorstellingsvermogen'. Dat zegt de bekende strafpleiter zaterdag in De Telegraaf.

Tegen de bekende strafpleiter loopt een zaak bij de Raad van Discipline, omdat de Orde van Advocaten stelt dat hij grote bedragen contant geld heeft aangenomen. Er waren volgens de orde, die de manier waarop de raadsman zijn praktijk bestiert onderzocht, geen omstandigheden die dat rechtvaardigden.

Tijdens de behandeling van de zaak tegen Moszkowicz begin deze week stelde deken van de Amsterdamse afdeling van de advocatenorde onder meer een schorsing van een jaar voor, waarvan een halfjaar voorwaardelijk. Kemper zei ook dat Moszkowicz niet geschikt is als advocaat.

"De manier waarop Kemper tekeer is gegaan tart elk voorstellingsvermogen", reageert Moszkowicz in de krant. "Ongehoord en volksgericht." Moszkowicz denkt dat hij wordt gestraft voor de 'lange tenen' waarop hij in het verleden stond door een vonnis 'infaam en abject' te noemen en toen hij een rechter liet zweten in het getuigenbankje in het proces-Wilders.

Moszkowicz krijgt in de krant bijval van een bekende strafpleiters als Gerard Spong, Theo Hiddema en Geert Jan Knoops. De strafpleiter kondigde eerder al aan in beroep te gaan als hij wordt geschorst.


Moszkowicz noemt aanval deken pure karaktermoord (Foto: Novum)