Wilders en Moszkowicz ontkennen cashbetaling

Geert Wilders heeft zijn advocaat Bram Moszkowicz niet betaald met een koffertje cash geld afkomstig uit de VS, zoals ex-PVV'er Hero Brinkman beweert. De PVV-leider komt woensdag mede namens zijn advocaat met een 'keiharde ontkenning'. Brinkman lijkt intussen terug te komen van zijn woorden.

Per sms doet Wilders de beweringen van Brinkman in de Nieuwe Revu af als een 'onzinverhaal'. Brinkman liet eerder al in NRC Handelsblad optekenen dat de PVV grote bedragen in contanten heeft gekregen van geldschieters in de Verenigde Staten. In één geval kwam er een koffer binnen met 75 duizend dollar cash.

"Geert zei: waar dacht je dat ik Moszkowicz van kon betalen?", zei Brinkman daarover in de krant. In Nieuwe Revu stelt Brinkman dat het geld rechtstreeks naar Moszkowicz is gestuurd als dank voor bewezen diensten. "Die koffer ging niet eerst naar Den Haag." Wilders heeft zich herhaaldelijk laten bijstaan door Moszkowicz, onder meer toen hij werd vervolgd wegens haatzaaien.

Wilders deed het verhaal in NRC Handelsblad al af als 'roddel en achterklap'. Hij spreekt woensdag van 'complete onzin'.

Brinkman lijkt zelf inmiddels terug te komen van zijn aantijging. Op Twitter schrijft hij dat hij is gebeld door Moszkowicz met de mededeling dat de advocaat geen contante bedragen heeft ontvangen van Wilders. "Geert heeft wel vaker tegen me gelogen en heb dan ook geen reden te twijfelen aan de woorden van Bram Moszkowicz", aldus Brinkman.

Moszkowicz moet overigens zelf verantwoording afleggen voor de tuchtrechter vanwege contant ontvangen betalingen. De advocaat wil daarover zelf niets kwijt, omdat hij vreest dan beroepsgeheim te schaden. Contante betalingen zouden gebruikelijk zijn in de advocatuur.