Moszkowicz in beroep bij schorsing

Advocaat Bram Moszkowicz is niet van plan zich neer te leggen bij een eventuele schorsing. Als hij wordt geschorst, gaat hij in beroep. Als de uitkomst daarvan ook een schorsing is, dan is dat heel vervelend, maar dan kan hij een jaar lang niet werken. "Maar dan heb ik mijn cliënten in ieder geval niet verlinkt", zei hij donderdagavond in RTL Boulevard.

Tegen de bekende strafpleiter loopt momenteel een zaak bij de Raad van Discipline. De Orde van Advocaten stelt dat de raadsman grote bedragen contant geld heeft aangenomen, zonder dat er omstandigheden waren die dat rechtvaardigden.

Volgens Moszkowicz zijn contante betalingen gebruikelijk in de advocatuur. Over de betalingen wilde de raadsman eerder al niets kwijt, omdat hij daarmee zijn beroepsgeheim zou schenden.

De zaak tegen Moszkowicz werd begin deze week behandeld. Moszkowicz was daar zelf niet bij, naar eigen zeggen om te voorkomen dat hij zijn beroepsgeheim zou schenden. Deken van de Amsterdamse afdeling Germ Kemper stelde tijdens de zitting onder meer een schorsing van een jaar voor, waarvan een halfjaar voorwaardelijk.