Lady Gaga verklaart Amsterdam de liefde

Lady Gaga stak haar liefde voor Amsterdam tijdens haar concert niet onder stoelen of banken. De zangeres, die maandag en dinsdag in de Ziggo Dome staat, liet meerdere malen doorschemeren dol te zijn op de hoofdstad. "Ik hou van Amsterdam, omdat iedereen eensgezind is", riep Gaga.

De excentrieke zangeres, die ook in haar vrije tijd geregeld in Amsterdam te vinden is, begon haar spectaculaire show op een mechanisch paard. Na een paar rondjes op het edeldier volgde het nummer Government Hooker en gingen Gaga's fans uit hun dak. Ook de zangeres zelf genoot duidelijk van haar show en bedankte haar 'Little Monsters' uitvoerig.

"Ik ben zo dankbaar dat jullie in deze moeilijke tijden geld en tijd vrijmaken voor mij", drukte ze haar aanhang op het hart. Enkele Nederlanders drukten hun liefde voor de zangeres uit in een portret, dat Gaga op het podium liefkoosde en kuste. Ook een joint die Gaga van haar fans kreeg, werd met open armen ontvangen.

Gaga speelde vooral nummers van haar nieuwste plaat, maar wereldhits als Bad Romance, Lovegame en Alejandro ontbraken niet. Voordat ze Pokerface inzette, gaf Gaga Amsterdam wederom een pluim. "De Verenigde Staten zouden meer op Nederland moeten lijken!"