Polen komen terug op akkoord gelijke betaling

Het Poolse installatiebedrijf Remak wil zijn Poolse werknemers toch geen cao-loon betalen. Remak had dat twee weken geleden in de rechtbank beloofd, maar komt daar volgens vakbond FNV Eemshaven nu op terug.

Twee weken geleden diende een door de vakbond aangespannen kort geding bij de rechtbank in Groningen. FNV Eemshaven wilde daarmee afdwingen dat Remak zich aan de Nederlandse cao gaat houden zodat de achthonderd Poolse werknemers in Nederland hetzelfde cao-loon krijgen als werknemers uit Nederland. De twee partijen bereikten in de wandelgangen van de rechtbank een akkoord nadat de rechter ze met klem had aangeraden er zelf uit te komen.

Remak heeft volgens FNV nu echter laten weten de reiskostenvergoeding en de woonvergoeding voor werknemers van het loon af te willen trekken. De vakbond wil daar niets van weten, waardoor het kort geding aankomende woensdag nu alsnog doorgang vindt.

Bestuurder Masja Zwart van FNV Eemshaven vindt dat Remak 'vervelende spelletjes' speelt. "Al in januari hebben we Remak gemaand het cao-loon te betalen. Nu puntje bij paaltje komt, komen ze terug op een afspraak."


Polen komen terug op akkoord gelijke betaling (Foto: Novum)