Aangifte gedaan tegen wis-agent

De vrouw die vorige week een filmpje maakte van de arrestatie van dj The Flexican heeft dinsdagochtend inderdaad aangifte gedaan tegen de politie wegens verduistering van bewijs en mishandeling. Dat zei haar advocaat Yehudi Moszkowicz.

De dj zou een opmerking hebben gemaakt toen een politiewagen over zijn voet reed. Hij zegt vervolgens mishandeld te zijn door de politie. De Eindhovense Ingrid Lukken filmde het voorval met haar telefoon. De politie erkende vrijdag al dat een agent het filmpje heeft gewist. Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld.

De telefoon van Lukken wordt momenteel onderzocht door digitaal forensisch onderzoeksbureau Digital Investigation. Moszkowicz zei dat mogelijk later dinsdag duidelijk wordt of het gelukt is het bewijsmateriaal op het filmpje terug te halen.

Moszkowicz heeft namens Lukken ook schriftelijk aangifte gedaan wegens mishandeling. Zijn cliënte zou een klap hebben gekregen met een wapenstok en vervolgens hardhandig gearresteerd zijn omdat zij stond te filmen. In Nederland is filmen op de openbare weg gewoon toegestaan. Oók als het gaat om politieoptreden.