Politie erkent wissen film arrestatie The Flexican

De politie erkent dat een agent van het korps Brabant Zuid-Oost een filmpje met daarop mogelijk politiegeweld van de telefoon van een 46-jarige Eindhovense heeft gewist. Op het filmpje zou onder meer de aanhouding van dj The Flexican te zien zijn geweest.

De agent heeft het filmpje volgens het korps bij het uitzetten 'onder druk van omstandigheden' verwijderd, laat de politie vrijdagavond weten. De agent heeft spijt betuigd. Het korps stelt de actie van de agent te betreuren. Bekeken wordt nog of stappen tegen hem worden ondernomen.

De zaak kwam de afgelopen dagen volop in de media. De vrouw werd zaterdagnacht op het Stadhuisplein in haar woonplaats aangehouden voor belediging van een agent. Vlak daarvoor had zij echter met haar mobiele telefoon een filmpje gemaakt.

Dj The Flexican beweert bij zijn arrestatie te zijn mishandeld. Volgens The Flexican reed er een politieauto over zijn voet, waarna de dj een opmerking maakte. Vervolgens zouden agenten hem verbaal en fysiek mishandeld hebben.

Ook de vrouw zou zijn mishandeld. Op het politiebureau wilde de vrouw de beelden laten zien aan de hulpofficier van justitie, maar het filmpje bleek van haar mobieltje te zijn verwijderd terwijl ze in de cel zat.

De vrouw heeft aangegeven aangifte te willen doen tegen de politie. De politie stelt vrijdagavond de Eindhovense ondertussen te hebben benaderd voor verdere gesprekken.