FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 7 augustus 2012

'Langstudeerders haken diplomaloos af'

'Zeker tientallen' studenten gaan hun studie niet afmaken en nog velen meer twijfelen nog of ze begin september opnieuw de collegebanken ingaan. Dat zegt Thijs van Reekum, voorzitter van studentenorganisatie ISO. Reden? De langstudeerboete: het bedrag van ruim 3000 euro dat bovenop het collegegeld komt voor studenten die meer dan een jaar vertraging hebben opgelopen tijdens hun bachelor- of masterstudie.

Dat bedrag moet gelijktijdig met het collegegeld betaald worden, dus begin van het collegejaar. "Het kan eventueel in termijnen, maar sowieso zijn die studenten ten minste 4800 euro kwijt, het collegegeld en de boete’’, aldus Van Reekum.

[Overzicht] Uitslagen Londen dag 11

Vandaag was de elfde dag van de Olympische Spelen in Londen. FOK!sport geeft je iedere avond een overzicht van de prestaties van de Nederlanders, de meest opvallende sportmomenten en de uitslagen van finales.

Voor Nederland werd het succesvolste dag tot nu in Londen. Als eerste mocht Dorian van Rijsselberghe eindelijk zijn gouden medaille ophalen. Hij was al zeker van de titel, maar liet vandaag nogmaals zien de beste te zijn door de medalrace te winnen. Daarnaast was er een schitterende gouden plak voor Epke Zonderland. De turner liet aan de rekstok een geweldige oefening zien die door de jury beloond werd met een score van 16,533, een persoonlijk record. Hij bleef de Duitser Fabian Hambüchen en de Chinees Zou Kai voor.

Naast de twee gouden medailles won Nederland ook twee keer brons. Het dressuurteam, bestaande uit Anky van Grunsven, Edward Gal en Adelinde Cornellissen, won de bronzen medaille in de landenwedstrijd. Groot-Brittannië en Duitsland waren duidelijk beter. Bij het baanwielrennen was de Brit Chris Hoy oppermachtig op de kerin, wat zijn zesde olympische gouden medaille betekende. De strijd om brons was een stuk spannender. Het verschil tussen Teun Mulder en de de Nieuw-Zeelander Simon van Velthooven was op de fotofinish onmogelijk te zien, waarop besloten werd beide brons te geven.

Uitslagen finales:

Sport Onderdeel Goud Zilver Brons Brons
Atletiek hoogspringen Ivan Oechov (Rus) Erik Kynard (VS) Mutaz Essa Barshim (Qat)/Derek Drouin (Can) Robbie Grabarz (GB)
Atletiek discuswerpen Robert Harting (Dui) Ehsan Hadadi (Irn) Gerd Kanter (Est)  
Atletiek 1500 meter Taoufik Makhloufi (Alg) Leonel Manzano (VS) Abdalaati Iguider (Mar)  
Atletiek 100 meter horden Sally Pearson (Aus) Dawn Harper (VS) Kellie Wells (VS)  
Gewichtheffen boven 105 kg Behdad Salimikordasiabi (Irn) Sajjad Anoushiravani (Irn) Roeslan Albegov (Rus)  
Paardensport team dressuur Groot-Brittannië Duitsland Nederland  
Schoonspringen 3 m plank Ilja Zacharov (Rus) Qin Kai (Chi) He Chong (Chi)  
Synchroonzwemmen Duet Isjtsjenko Romasjina (Rus) Carbonell/Fuentes (Spa) Huang/Liu (Chi)  
Tafeltennis Team China Japan Singapore  
Triatlon Triatlon Alistair Brownlee (GB) Javier Sanchez (Spa) Jonathan Brownlee (GB)  
Turnen brug gelijk Feng Zhe (Chi) Marcel Nguyen (Dui) Hamilton Sabot (Fra)  
Turnen balk Deng Linlin (Chi) Sui Lu (Chi) Alexandra Raisman (VS)  
Turnen rekstok Epke Zonderland Fabian Hambüchen (Dui) Zou Kai (Chi)  
Turnen vloer Alexandra Raisman (VS) Catalina Ponor (Roe) Alija Moestafina (Rus)  
Wielrennen, baan Omnium Laura Trott (GB) Sarah Hammer (VS) Annette Edmondson (Aus)  
Wielrennen, baan sprint Anna Meares (Aus) Victoria Pendleton (GB) Guo Shuang (Chi)  
Wielrennen, baan keirin Chris Hoy (GB) Maximilian Levy (Dui) Teun Mulder (Ned) Simon van Velthoven (NZl)
Worstelen tot 66 kg Grieks-Romeins Kim Hyeon-woo (ZKo) Tamas Lorincz (Hon) Steve Guenot (Fra) Manoechar Tsjadaja (Geo)
Worstelen tot 96 kg Grieks-Romeins Ghasem Gholamreza Rezaei (Irn) Roestam Totrov (Rus) Artoer Aleksanjan (Arm) Jimmy Lidberg (Zwe)
Zeilen RS-X Dorian van Rijsselberghe Nick Dempsey (GB) Przemyslaw Miarczynski (Pol)  
Zeilen RS-X Marina Alabau Neira (Spa) Tuuli Petaja (Fin) Zofia Noceti-Klepacka (Pol)  

Medaillespiegel:

# Land Goud Zilver Brons Totaal
1 China 34 21 18 73
2 Verenigde Staten 30 19 21 70
3 Verenigd Koninkrijk 22 13 13 48
4 Zuid-Korea 12 5 6 23
5 Rusland 10 18 20 48
6 Frankrijk 8 9 11 28
7 Italië 7 6 4 17
8 Duitsland 6 14 7 27
9 Kazachstan 6 0 1 7
10 Nederland 5 3 6 14

Brand in grote raffinaderij VS

In de grootste olieraffinaderij van de Amerikaanse westkust heeft dinsdag brand gewoed. Dikke zwarte rook steeg op uit de installatie van Chevron. Minstens 200 omwonenden zochten hulp wegens ademhalingsproblemen, meldde het Doctors Medical Center in San Pablo in de buurt van de raffinaderij nabij San Francisco.

Omwonenden zeiden dat ze luide knallen hadden gehoord. Het vuur werd na enkele uren gedoofd.

De raffinaderij is in bedrijf, maar Chevron kon nog niet zeggen of dat voor afdelingen geldt en of de verwerking van 240.000 vaten olie per dag in gevaar komt. Na een brand in 2007 lag de installatie 3 maanden stil.

Vermist jongetje komt uit de kast

Hulpdiensten en de brandweer zijn dinsdagavond op zoek geweest naar een vermist 3-jarig jongetje. De hulpdiensten rukten met groot materieel uit en zochten ook in het water, omdat gevreesd werd dat hij in de waterrijke omgeving van het Utrechtse Jaagpad was verdwenen. Hij werd sinds 21.10 uur vermist, maar bleek een uurtje later 'gewoon' in een kast in zijn eigen huis te zitten.

Waarom hij daar zat is onbekend, liet de politie weten.

Vermist jongetje zit thuis in een kast
Vermist jongetje zit thuis in een kast (Foto: ANP)

Brazilië treft Mexico in voetbalfinale

De Braziliaanse voetballers zijn dinsdagavond eenvoudig doorgedrongen tot de olympische finale. Op Old Trafford, het stadion van Manchester United, werd Zuid-Korea met 3-0 aan de kant gezet. Om de eerste olympische titel in de historie te winnen moet zaterdag worden afgerekend met Mexico, dat Japan versloeg.

Romulo Borges Monteiro zette Brazilië zeven minuten voor rust op voorsprong. Ruim tien minuten na rust gooide Leandro Damiao het duel op slot. Hij maakte in de 64e minuut nog zijn tweede treffer van de avond.

Brazilië moest vier jaar geleden in Beijing genoegen nemen met brons, terwijl de enige finales in 1984 en 1988 werden verloren. Tegen Mexico geldt de ploeg van sterspeler Neymar zaterdag als grote favoriet. Een dag eerder strijden Zuid-Korea en Japan om het brons.


Brazilië treft Mexico in voetbalfinale (Foto: Novum)

[CL] Uitslagen derde voorronde

Vanavond werden er twee returns gespeeld in de derde voorronde van de Champions League. Feyenoord ontving Dynamo Kiev en het Wit-Russische BATE Borisiv speelde in Hongarije tegen  Debrecen.

Feyenoord wist dat het na het 2-1 verlies in Kiev in eigen huis  moest winnen van Dynamo om de volgende ronde te halen. Het ging meteen op zoek naar een bevrijdende treffer, maar kwam niet verder dan een paar grote mogelijkheden. Zo schoot Ruben Schaken op de paal en faalde Cissé oog in oog met  Dynamo-doelman Koval. Kort voor het laatste fluitsignaal lukte het Dynamo wel om te scoren via Brown, waardoor Feyenoord veroordeeld zal worden tot het spelen van de laatste voorronde van de Europa League. 

De eerste wedstrijd tussen BATE en Debrecen eindigde in 1-1, dus wist Bate dat het in ieder geval moest scoren om door te gaan. Na 25 minuten slaagden ze in die missie door een doelpunt van Mozolevski. Nadat Debrecen-speler Nikolov zijn tweede gele kaart ontving zette Volodko de 0-2 op het bord. Dit was de laatste treffer van de avond, waardoor BATE doorgaat naar de volgende ronde. 

thuis uit uitslag
Feyenoord Dynamo Kiev (ukr) 0-1
Debrecen (hon) BATE Borisov (wru) 0-2

Sage Stallone was geen dealer

Sage Stallone was geen drugsdealer. Dat vertellen ingewijden aan de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online. De zoon van Sylvester Stallone werd ruim drie weken geleden dood gevonden in zijn woning, waar ook potten met verdovende middelen werden aangetroffen.

"De politie heeft geen enkele aanwijzing dat Sage een dealer was", aldus een bron. "Als hij in drugs zou handelen, waarom zou hij dan zoveel bewijsmateriaal laten slingeren? Dat doen dealers niet. Ten tweede had hij het geld niet nodig en daarbij weten zijn vrienden zeker dat hij niet dronk of drugs gebruikte."

De precieze doodsoorzaak van de 36-jarige Sage wordt nog onderzocht. "Het lijkt erop dat zijn overlijden werd veroorzaakt door een onbedoelde overdosis medicijnen. Sage had een week voor zijn dood vijf tanden laten trekken, dat heeft er misschien mee te maken."

Blondine wandelt over heel hoge balk

In het kader van, och het is laat en er is niemand wakker om dit nog te lezen: in Rusland is het een echte sport geworden om op hoge plekken je leven te riskeren.

Inmiddels zijn er honderden filmpjes van Russische tieners te vinden die op grote hoogte hun leven wagen. De meeste van die filmpjes geven je het klamme zweet in de handen.

De dame in onderstaand filmpje heeft echter gezorgd voor wat broodnodige afleiding.

Pearson pakt titel op 100 meter horden

Sally Pearson heeft op de 100 meter horden de gouden medaille binnengehaald voor Australië. De regerende wereldkampioene hield in de finale van het onderdeel net de Amerikaanse Dawn Harper van zich af; 12,35 om 12,37.

De derde plaats ging naar Kellie Wells, eveneens een Amerikaanse. Op de 1.500 meter bij de mannen ging de titel naar de Algerijn Taoufik Makhloufi, die met een versnelling in de laatste ronde de concurrentie voorbleef.

Hij zette 3.34,08 op de klok en bleef daarmee de Amerikaan Leonel Manzano 0,71 seconde voor.

Metal Gear Solid HD Collection op XBLA en PSN

Metal Gear Solid HD Collection is al een tijdje uit in een box-set. Binnenkort kun je Metal Gear Solid HD Collection ook downloaden op Games on Demand en PlayStation Network

Metal Gear Solid HD Collection is op 21 augustus op Games on Demand en PSN te downloaden. Deze versie van Metal Gear Solid HD Collection bevat Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty en Metal Gear Solid 3: Snake Eater. Een week later is Metal Gear Solid: Peace Walker te downloaden op Games on Demand en PSN. Hoeveel Metal Gear Solid HD Collection gaat kosten is nog onbekend.

MGS

Peter Andre happy met 'groen blaadje'

Peter Andre heeft zich in tijden niet zo jong gevoeld. De 39-jarige zanger zit sinds kort weer lekker in zijn vel dankzij zijn zeventien jaar jongere vriendin Emily, vertelt hij aan het Britse tijdschrift New!

"Ik voel me zo jong nu", zegt Andre. "Er was een periode dat ik mijn leeftijd begon te voelen, maar nu ben ik als herboren." De zanger, die twee kinderen kreeg met zijn ex Jordan, doet het rustig aan met zijn nog prille liefde. "Het is nog vroeg en ik wil er niet te veel over zeggen, want dat brengt misschien ongeluk. Maar het gaat de goede kant op."

De Mysterious Girl-zanger is blij dat zijn liefje niet in de showbusiness werkzaam is. "Het is heel verfrissend om bij iemand te zijn die in een andere wereld leeft en waar je een normaal gesprek mee kunt voeren." Andre zegt geen last te hebben van het grote leeftijdsverschil. "Daar maken we ons niet druk om. Ik heb heel veel respect voor haar. Toen de media het over mijn 'toygirl' hadden, voelde ik me wel schuldig tegenover haar familie."

Mancini: "City-spelers missen fitheid"

Manchester City is nog niet klaar voor het komend seizoen, is de mening van hun trainer Roberto Mancini. De Italiaan die City vorig seizoen naar de titel loodste, heeft zijn spelers aangedrongen om aan hun conditie te werken. En dat moet snel gebeuren, want zondag staat al de eerste prijs op het spel: het Community Shield tegen FA Cup-winnaar Chelsea.

"De oefenwedstrijden tegen Oldham en Limerick waren erg belangrijk, maar ik denk dat sommige spelers nog drie tot vier weken nodig hebben om op honderd procent conditie terug te komen", vertelde hij op de clubwebsite over sterspelers als Mario Balotelli en David Silva.

"Voor ons was het belangrijk dat onze spelers actief waren op het Europees Kampioenschap. Maar ze hadden een maand nodig om te herstellen, omdat het vorige seizoen erg zwaar was. Dit seizoen zal ook erg zwaar zijn."

Mensen zonder Facebook wellicht psychopaat

Stelde Forbes magazine vorige maand al dat veel werkgevers het verdacht vinden als een potentiële nieuwe medewerker geen Facebook-account heeft, Der Tagesspiegel doet er nog een schepje bovenop; als je geen Facebook-account hebt ben je wellicht psychopaat!

Zowel James Holmes, de Batman-schutter, als Anders Breivik hadden geen Facebook-account. Een Duitse psycholoog noemt het een teken van het hebben van een 'gezond sociaal netwerk' als iemand een Facebook-account heeft.

Wel zouden bejaarden de uitzondering op de regel vormen. Deze groep maakt minder snel een profiel aan omdat het hebben van een online profiel voor hen onbekend terrein is.

Drie bronzen plakken bij hoogspringen, Cadee tiende op discus

Ivan Ukhov heeft de gouden medaille opgeëist bij het hoogspringen. In het olympisch stadion in Londen kwam de Rus als enige over 2,38 meter heen en bleef daarmee Erik Kynard 5 centimeter voor.

Een opvallend detail is dat er drie springers de bronzen medaille kregen uitgereikt. Mutaz Essa Barshim, Derek Drouin en Robert Grabarz kwamen allemaal over 2,29 meter en hadden daarvoor hetzelfde aantal sprongen nodig.

Bij het discuswerpen ging de gouden medaille naar de Duitser Robert Harting. Hij ging in de vijfde worp met 68,27 meter de Iranniër Ehsan Hadadi voorbij, die uiteindelijk negen centimeter te kort kwam voor goud. De bronzen plak was voor de uittredend kampioen Gerd Kanter uit Estland.

Erik Cadee kon geen rol van betekenis spelen in de finale. De Nederlander kwam tot 62,78 meter en werd daarmee tiende.

[CL] Uitslag Feyenoord - Dynamo Kiev

Vanavond speelde Feyenoord de return tegen Dynamo Kiev in de derde voorronde van de Champions League. Vorige week verloren de Rotterdammers in Kiev met 2-1. In Rotterdam eindigde het duel in 0-1 voor de bezoekers en zodoende is Feyenoord veroordeeld tot het spelen van Europa League.

Feyenoord begon vanavond sterk in een volgepakte Kuip. De onervaren ploeg van trainer Ronald Koeman kreeg na vijf minuten een enorme kans via Ruben Schaken, maar de aanvaller van de Rotterdammers zag zijn wreeftrap op de paal belanden. Tien minuten later kopte diezelfde Schaken van dichtbij tegen Kiev-goalie Koval.

Uit een ingooi van Dynamo kreeg Sekou Cissé vrije doorgang naar het vijandelijke doel, maar oog in oog met Koval kon de aanvaller van Feyenoord de enorme kans niet afmaken. Ook Lex Immers en Jordi Clasie kregen namens de Rotterdammers nog kansen, maar ook zij faalden.

In de laatste minuten sloeg Kiev genadeloos toe. Brown scoorde diep in de blessuretijd en daardoor zal Feyenoord dit seizoen uitkomen in de Europa League.

Karakteristieken:

Feyenoord

0 - 1
(1-2)

Dynamo Kiev*

     90+6' Brown
 
 Gele kaart: Martins Indi, Leerdam, Cissé, Clasie, (Feyenoord), Vukojevic, Koval, Ninkovic, (Dynamo Kiev)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 48.000
Arbiter: Gautier (Fra)
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
Janmaat (Vormer/76)
De Vrij
Martins Indi
Nelom (Singh/86)
Leerdam
Immers
Clasie
Schaken
Fernandez (Cabral/67)
Cissé
  Koval
Silva
Betao
Mychalik
Popov
Jarmolenko
Vukojevic
Gusev (Milevskiy/81)
Veloso
Ninkovic (Garmash 90 1)
Brown


Nieuwe Batmanschutter aangehouden

De politie van Westlake, Ohio, heeft afgelopen zaterdag een man gearresteerd die meerdere wapens en munitie mee had genomen naar een voorstelling van The Dark Knight Rises. Een woordvoerder van de politie maakte dit vandaag bekend aan een verslaggever van TheWrap. De 37-jarige Scott Smith (FOTO) droeg een rugzak bij zich met daarin een 9mm Glock pistool, een aantal magazijnen met kogels en meerdere messen.

Smith wekte de argwaan van de manager bij de Regal Cinema toen hij aankwam voor een zaterdagavondvertoning van de nieuwste Batman-film. Een politieagent, die op zijn vrije avond werkzaam was in het theater, kreeg ook argwaan en benaderde de manager van de filmzaal. De agent volgde Smith de nog lege zaal in en ontdekte daar het wapentuig in zijn tas.

Volgens de politie was Smith niet in het bezit van een vergunning om een verborgen wapen bij zich te dragen. De 37-jarige beweerde echter de wapens bij zich te hebben voor zijn eigen veiligheid. Bij onderzoek van de woning van Smith trof men nog meer wapens aan en ook een aanzienlijke hoeveelheid munitie.

Smith zit momenteel nog in hechtenis.

Groot-Brittannië tegenstander hockeyheren in halve finale

De Nederlandse hockeymannen moeten het in de halve finale van de Olympische Spelen aantreden tegen het thuisland Groot-Brittannië. De Britten speelden in de laatste groepswedstrijd tegen Spanje gelijk en eindigden als tweede in de poule.

De eerste plaats in de poule ging naar Australië, dat het donderdag op mag nemen tegen Duitsland. De Duitsers incasseerden eerder al een 3-1 nederlaag tegen Nederland.

Onderzoekers hacken auto

Onderzoekers van de Radboud Universiteit in Nijmegen zijn er in geslaagd de startonderbreker van een auto te hacken. Daardoor kun je de auto stelen, zonder dat er een sleutel nodig is. Dat is te zien in de uitzending van het programma Nieuwsuur van dinsdagavond.

De onderzoekers hebben de code van een veelgebruikte startonderbreker gekraakt. Daardoor kunnen ze met een computer en een speciaal apparaatje de auto starten en er mee wegrijden.

Schietpartij op A13 was ongeluk

Het schietincident waarbij een 23-jarige Rotterdammer woensdagnacht zwaargewond raakte is waarschijnlijk een ongeluk. Dat meldt de politie dinsdag. Het slachtoffer ligt nog in het ziekenhuis, maar is buiten levensgevaar.

De politie kreeg rond 02.55 uur een melding van een schietincident en een aanrijding op de A13. Agenten troffen in een van de twee betrokken voertuigen de gewonde Rotterdammer aan. De snelweg werd afgesloten voor onderzoek, en zes verdachten werden direct aangehouden.

Vier verdachten werden donderdag op vrije voeten gesteld, de twee andere mannen werden zondag vrijgelaten. Uit onderzoek bleek dat mogelijk sprake was van een incident eerder die avond op het Rijswijkseplein in Den Haag. Deze verklaringen bleken onjuist.

Wat er precies is voorgevallen is nog onduidelijk, maar volgens de politie gaat het vermoedelijk om een ongeluk.

Boszhard wil subsidie voor film TV Kantine

Carlo Boszhard wil graag een film van De TV Kantine maken, maar wacht nog op subsidie. Dit meldt de acteur vandaag in Telegraaf.

Na vier seizoenen van de RTL 4-serie vindt Boszhard het tijd voor een film. Toch heeft hij nog wel geld nodig om het project van de grond te krijgen. "Zonder geld van het Filmfonds zie ik het niet gebeuren", zo zegt Boszhard. "Want één ding weet ik zeker: zelf ga ik dit monsterproject niet financieren."

Alle bekende typetjes van De TV Kantine komen volgens Boszhard voorbij. Zo zijn onder meer Kim Holland, Angela Groothuizen, Bert van der Veer, Patricia Paay, Peter R. de Vries en René van der Gijp in de televisieserie nagespeeld door Boszhard en zijn collega Irene Moors. "Alle favoriete personages zullen acte de présence geven. En niet alleen filmliefhebbers, ook distributeurs zijn op voorhand lyrisch. Het grote afwachten is of we een bijdrage in de kosten kunnen krijgen."

The Great Gatsby verschoven naar 2013

De release van The Great Gatsby is verschoven naar de zomer van 2013. Dit heeft producent Warner Bros. vandaag bekendgemaakt.

De film zou oorspronkelijk dit najaar in de bioscoop verschijnen. Volgens de producent is de reden van het uitstellen een logische zet, want 'het verzekert dat deze unieke film een zo groot mogelijk publiek bereikt'. Mogelijk is deze keuze gemaakt om concurrentie van een andere film met DiCaprio in de hoofdrol, Django Unchained, te vermijden.

The Great Gatsby speelt zich af in de jaren 20 en vertelt het verhaal van Nick Carraway (Tobey Maguire), een net afgestudeerde Yale-student en veteraan van de Eerste Wereldoorlog. Hij huurt een zomerhuisje naast Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio) waardoor hij zo in de vertrouwensgroep van hem hoort. De eerste trailer toont de visueel herkenbare stijl van Luhrmann, dat ons dieper in de extravagante nieuwe belevingswereld van Carraway trekt.

Lathouwers niet naar finale 800 meter

Robert Lathouwers is er niet in geslaagd om de finale te halen van de 800 meter bij de Olympische Spelen in Londen. De Nederlandse hardloper kwam in de halve finale niet verder dan de vijfde plaats in zijn serie, waar een plek bij de eerste twee nodig was. Ook behoorde hij door die vijfde plek niet tot de tijdsnelsten. 

Lathouwers liep vrijwel de hele race achteraan en gokte op zijn eindsprint. Deze zette hij nog wel in, maar meer dan een vijfde plaats in 1.45,85 zat er niet in.

De FOK! Voetbalmanager 2012-2013 is van start

De FOK! Voetbalmanager is terug. Na een spannend vorig voetbalseizoen staan de clubs nu aan de vooravond van wat weer een fraai seizoen belooft te worden. FOK! is er bij met de Voetbalmanager 2012/2013, waar jij kunt laten zien dat je het managen van een team beter kunt dan de coaches van de Eredivisie-teams.

Het spelconcept is hetzelfde als vorig jaar: je stelt een team samen van elf spelers, die punten halen voor uitslagen uit de werkelijkheid in de Eredivisie. Eén ronde in de FOK! Voetbalmanager staat gelijk aan twee KNVB-speelronden in de Eredivisie. Voor dit seizoen hebben we enkele instellingen aangepast waardoor het net wat lastiger moet worden om een goed team samen te stellen, maar ook aantrekkelijker om goede verdedigers te kiezen. Hierdoor hopen we het spel voor jou weer wat uitdagender te maken.

Vanaf vrijdag 10 augustus 2012 gaat de eerste speelronde in de Eredivisie 2012/2013 van start. Tot eind augustus is de transfermarkt nog volop in beweging, dan kan er nog van alles gebeuren. Dat belet ons echter niet om alvast van start te gaan: de spelers die zijn vertrokken uit de Eredivisie zullen op inactief worden gezet (een rood kleurtje in Teammanagement) en ook zullen nieuwe spelers toegevoegd worden.

Als je de vertrokken spelers in je team hebt, halen ze geen punten meer maar je team wordt ook niet ongeldig. Je kunt ze gewoon verkopen tegen de waarde die de speler dan heeft, minus enkele transferkosten. Deze bedragen 8%. Tot de eerste ronde vastgezet wordt, op vrijdag 10 augustus 2012 om 17:59 uur, worden geen transferkosten berekend.

Kijk verder bij de Speluitleg wat de regels zijn, en bij de Puntentelling kun je vinden wat je spelers opleveren voor iedere actie in het echt. Er worden per managerronde twee KNVB-speelronden aangehouden, dat betekent grofweg twee weekenden.

Ook dit jaar zijn er voor de beste managers weer toffe prijzen te winnen. Deze zullen in een later stadium in een apart bericht bekend worden gemaakt.

Kan je niet wachten om aan de FOK! Voetbalmanager deel te nemen? Schrijf je dan snel in! Je moet wel geregistreerd zijn op FOK!

Let op! De eerste ronde begint dus op vrijdag 10 augustus om 17:59 uur, diezelfde avond wordt de eerste wedstrijd gespeeld in de Eredivisie. Na die tijd kun je geen team meer opslaan totdat de eerste ronde voorbij is. De manager zal weer opengaan voor Speelronde 3/4 in de nacht van zondag 19 op maandag 20 augustus om 0:00 uur. Aanmelden kan altijd, zolang de Voetbalmanager duurt.

Tot slot willen we je komend seizoen veel succes wensen. En uiteraard ook veel plezier met de nieuwe Voetbalmanager 2012/2013 van FOK!

Mochten er nog spelersnamen niet goed zijn, of heb je transfernieuws voor ons, dan kun je ons zo bereiken:
via PM aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), via mail fokmanagers[at]fok.nl (zonder uitroepteken), of via een bericht in het speciale Voetbalmanager 2012/2013-topic in het VBL-forum.

Kim Kardashian is een 'perfect bitch'

Kim 'met de dikke billen' Kardashian is een 'perfect bitch'. Althans, dat zegt het nieuwste neukertje van Kim, Kanye West.

Kanye heeft een nieuw nummer opgenomen en nu onthult hij dat het nummer met de toepasselijke titel 'Perfect Bitch' over zijn nieuwe vriendin gaat.

Het nummer is nog niet uitgebracht maar volgens bronnen gaat het over zijn zoektocht naar de perfecte vrouw. En in Kim Kardashian heeft hij zijn droomwijf gevonden.

Of het Kanye om haar innerlijk of uiterlijk gaat blijft in het ongewisse. Kim kan natuurlijk niet blij genoeg zijn, welke vrouw wil nou geen bitch genoemd worden.

Amerikaanse waterpolosters in finale

De Amerikaanse waterpolosters hebben zich als eerste geplaatst voor de finale op de Olympische Spelen. De Verenigde Staten, die vier jaar geleden ook al de finale haalden maar toen verloren van Nederland, versloegen in de halve finale Australië na een verlenging met 11-9.

In de eerste extra periode van drie minuten scoorden Maggie Steffens en Kami Craig voor Amerika die vervolgens geen doelpunten meer weggaven. In de finale treft de Verenigde Staten de winnaar van het duel tussen Hongarije en Spanje.

Gers Pardoel maalt niet om beslaglegging

Gers Pardoel ligt niet wakker van het feit dat zijn voormalige managers beslag hebben laten leggen op zijn bankrekening. Vorige week werd bekend dat managementbureau Dr. Media een voorschot van 65.000 euro van de rapper eist.

"Het maakt vooral indruk op de buitenwereld, op mij niet zo heel veel", zegt de 31-jarige Pardoel tegen RTL Boulevard. "Ik ben heel positief ingesteld. Muziek beheerst mijn leven, da's mijn enige drive. Zolang ik muziek kan maken, ben ik gelukkig."

De managers van Dr. Media werkten sinds 2009 voor Pardoel en regelden onder meer een platencontract voor hem. Ze beweren dat Pardoel een aantal rekeningen niet heeft betaald. Vorig jaar brak de rapper met Dr. Media.


"Morgen ben ik rijk", maar voor hoe lang?

Europese beurzen verder omhoog

De Europese aandelenbeurzen hebben dinsdag de stijgende lijn van de afgelopen dagen voortgezet. Gesteund door aanhoudend optimisme over de schuldencrisis bereikten de graadmeters de hoogste standen in 4 maanden tijd.

Op het Damrak in Amsterdam steeg de toonaangevende AEX-index 1,2 procent tot 334,32 punten. De MidKap ging 0,5 procent omhoog tot 505,89 punten. De graadmeters in Londen, Frankfurt en Parijs klommen 0,6 tot 1,5 procent, die in Madrid met 2,2 procent.

In Londen drukte een groot koersverlies van de bank Standard Chartered de stemming. Een dag eerder werd bekend dat die zijn licentie in New York kwijt dreigt te raken wegens vermeende schendingen van Amerikaanse handelssancties tegen Iran. Het aandeel zakte ruim 17 procent.

Voetballers Mexico plaatsen zich voor finale Spelen

De voetballers van Mexico hebben zich dinsdag als eerste geplaatst voor de olympische finale. De ploeg versloeg in de halve finale Japan met 3-1. Mexico is daarmee verzekerd van zijn eerste voetbalmedaille ooit op de Spelen. Later op de avond wordt de tegenstander bekend. De gedoodverfde favoriet Brazilië neemt het dan op tegen Zuid-Korea.

Japan begon uitstekend aan het duel en kwam na twaalf minuten op voorsprong via Yuki Otsu. Na een half uur maakte de Mexicaan Marco Fabian de gelijkmaker.

In de tweede helft trokken de Mexicanen het duel naar zich toe. Eerst scoorde Oribe Peralta de 2-1, waarna invaller Javier Cortes in de blessuretijd de zege veiligstelde. Hij stond op dat moment pas twee minuten in het veld.

De Japanse voetballers slaagden er zodoende niet in het voorbeeld van hun vrouwelijke landgenoten te volgen. Zij slaagden er maandag wel in de finale te bereiken, waarin de Verenigde Staten wacht.

Zonderland: "Ging maar net goed"

Turner Epke Zonderland won dinsdag 'de mooiste medaille ooit'. Dat zei de Fries na zijn rekstokgoud tegen de NOS. "Alles viel op dit moment op de juiste plaats. De vluchtelementen gingen goed, maar ook maar net", glimlachte Zonderland over zijn gouden oefening.

Zonderland leek koel te blijven terwijl concurrenten voor hem de ene na de andere hoge score neerzetten, maar dat was slechts schijn. "Ik was behoorlijk zenuwachtig", gaf hij toe. "Gisteren nog niet, maar ik kwam net die zaal binnen en begon te trillen. Gelukkig kon ik het goed onder controle houden."

Terwijl iedereen jubelde over zijn oefening met driedubbel vluchtelement, bleef Zonderland zelf kritisch. "Het liep niet heel soepeltjes, maar dat maakt niet uit. Zo'n moeilijke oefening gewoon doorturnen is al heel wat", verklaarde hij zijn glimlach na afloop van zijn oefening. "Ik was nog helemaal niet met mijn score bezig."


Goud Zonderland 'mooiste medaille ooit' (Foto: Novum)

Marsrover stuurt eerste kleurenfoto

De Marsrover Curiosity heeft dinsdag vanuit de krater waar hij is geland zijn eerste kleurenfoto teruggestuurd naar de aarde. Op de foto is een kiezellandschap te zien. In de verte is de rand van de Gale-krater waarneembaar.

De Curiosity landde zondag op het Marsoppervlak. Kort na de landing stuurde de verkenner zijn eerste zwart-witfoto, maar op de eerste kleurenplaat was het even wachten. De foto is genomen met de camera die aan het einde van de robotarm van de Curiosity is bevestigd.

De foto is nog wat wazig, omdat de verwijderbare kap van de camera stoffig is geworden tijdens de landing. In de toekomst moeten vanaf Mars scherpere foto's worden verzonden.

Maandag stuurde de verkenner al zijn eerste videobeelden van Mars terug naar de aarde.

Eerste kleurenfoto van Marsrover Curiosity
De eerste kleurenfoto van de curiosty toont het Marslandschap (Foto: NASA/JPL-Caltech/MSSS)

China wint ook landenwedstrijd tafeltennis

De Chinese tafeltennisster Xiaoxia Li heeft haar tweede gouden medaille op de Olympische Spelen in Londen veroverd. Na haar winst in het enkelspel zegevierde ze dinsdag met het als eerste geplaatste China ook bij de landenwedstrijd. In de finale werd Japan (2) met 3-0 verslagen.

Li opende het bal tegen Ai Fukuhara en verloor alleen de tweede game. Ze won uiteindelijk in vier acte's: 11-6, 9-11, 11-2 en 11-5. Ding Ning zette met een 3-0 overwinning (11-4, 12-10 en 11-4) op Kasumi Ishikawa de stand op 2-0, waarna China het in het dubbelspel afmaakte. Het brons ging naar Singapore (3), dat eerder op de dag met 3-0 won van Zuid-Korea (4).


Chinese Li wint ook landenwedstrijd tafeltennis (Foto: Novum)

FOK!filmtip van de dag: As Good As It Gets

Elke dag zijn er meerdere films op de televisie te zien, maar welke film is de moeite waard om te kijken? FOK!film geeft dagelijks een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het hier.

De keuze voor vanavond is niet moeilijk. We schuiven de zeer matige film Meet Dave (20.30 uur, Veronica) aan de kant en zitten klaar voor As Good As It Gets (20.30 uur, RTL7). Melvin Udall (Jack Nicholson) woont in hartje Manhattan. Zijn dagelijks leven is een opeenhoping van gewoontes en dwangneuroses en als dit verstoord wordt raakt hij in paniek. Als hij op een dag door een andere serveerster (Helen Hunt) wordt bediend en hij de zorg krijgt over het hondje van de buren waar hij een hekel aan heeft, stort zijn geordende leven ineen. Alleen als hij zijn menselijke kant kan laten zien aan iedereen kan hij weer orde op zaken stellen.

Veel plezier!

Openbare ruimtes Kanaleneiland asbestvrij

De openbare ruimtes in de Utrechtse wijk Kanaleneiland zijn asbestvrij. Dat heeft de gemeente Utrecht dinsdag gezegd. De resultaten van het asbestonderzoek in de openbare ruimtes staan vanaf woensdag op de websites van de gemeente en woningcorporatie Mitros.

De NOS meldde eerder dinsdag dat de bewoners van de flats aan de Stanleylaan nog zeker twee weken moeten wachten om huiswaarts te keren. In zeven van de 48 woningen zit asbest. In twaalf woningen zijn restanten van asbestbesmetting vastgesteld. Mitros wil nadat de flats zijn schoongemaakt wellicht eerst de renovatie afmaken. Als dat gebeurt moeten de bewoners nog drie tot zes weken wachten.

Woordvoerders van de gemeente en Mitros waren niet bereikbaar voor commentaar.

De bewoners van de flats aan de Marco Pololaan zijn inmiddels weer thuis. Ook bijna alle bewoners van de koopwoningen in de wijk zijn huiswaarts gekeerd.

Dode bij groot ongeluk op A12

Op de A12 heeft dinsdagmiddag een dodelijk ongeluk plaatsgevonden. Er is sprake van een enorme ravage. Vijf mensen raakten gewond, meldt de politie. De weg is tussen het knooppunt Grijsoord en de afrit Arnhem-Noord afgesloten. Dit zal nog zeker enkele uren zo blijven.

Het ongeluk vond rond 17.45 uur plaats tussen knooppunt Grijsoord en Waterberg. Door nog onbekende oorzaak reed een vrachtwagen door de middenberm en kwam op de andere weghelft terecht. Meerdere voertuigen waren bij het ongeluk betrokken.

De vrachtwagen kwam tot stilstand in het bos. Mogelijk zit er nog een auto vast onder de vrachtwagen, maar dat is niet met zekerheid te zeggen vanwege de ravage, meldt de Verkeersinformatiedienst. Een onbekend aantal mensen zit bekneld.

Black Ops 2-gameplay in multiplayer

Activision heeft de eerste trailer uitgegeven van multiplayergameplay uit Call of Duty: Black Ops II. Als je de game nu al bestelt, krijg je een geüpdate map van Nuketown uit de eerste Black Ops als bonus.

We gaan vechten in 2025, dus er zijn genoeg drones, maar ook het betere handwerk met messen en tomahawks komen voor.

Call of Duty: Black Ops II komt 13 november uit op pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

Peiling: SP loopt uit op VVD

Het gat tussen de SP en de VVD groeit. In de peiling van TNS Nipo winnen de socialisten twee zetels ten opzichte van vorige week en komen uit op 37 zetels. De VVD verliest een zetel en houdt er dertig over.

De PvdA verlies een zetel en komt uit op zeventien zetels, de droom van Hamer lijkt nog ver weg, terwijl de PVV er juist weer eentje wint en zo op achttien belandt. Het CDA krabbelt langzaam op. Vier weken geleden hadden de christendemocraten dertien zetels, dat zijn er inmiddels zestien. Vorige week stond het CDA op vijftien. D66 verliest een zetel en komt op veertien uit.

De ChristenUnie zakt van acht naar zes, GroenLinks stijgt van vier naar vijf. De SGP houdt er drie, de Partij voor de Dieren en 50Plus ieder twee. Hero Brinkmans DKP en de Piratenpartij zouden niet in de Kamer terechtkomen als er nu verkiezingen zouden zijn.

'Mathijsen voor twee jaar naar Feyenoord'

Joris Mathijsen staat op het punt om een contract te tekenen bij Feyenoord. Volgens Spaanse media heeft de verdediger een akkoord bereikt met Feyenoord over een tweejarig contract. Verder zouden de Rotterdammers dichtbij een akkoord zijn met het Spaanse Málaga.

Onderdeel van de onderhandelingen met de Spaanse club is ook het bedrag aan salaris wat Mathijsen nog van enkele maanden tegoed heeft van Málaga. Gisteren gaf trainer Ronald Koeman al aan dat een overgang van Mathijsen naar Feyenoord heel dichtbij is.

"Het is gaande. Het ligt aan de condities waaronder de transfer kan plaatshebben, en die condities worden natuurlijk gevormd door geld. Maar ik heb goede hoop, dat is dus bijna een ’ja’", liet Koeman weten.

Hij vervolgde: "Ik heb zondagavond bij PSV-Ajax Mark van Bommel gezien. Die geeft meteen leiding aan zijn ploeg. Ik denk dat Mathijsen bij ons de ontwikkeling van spelers als Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij versnelt. Dat is de volgende stap die deze ploeg moet maken."

Martijn Krabbendam, Feyenoord-watcher van Voetbal International, wist in VI radio te melden dat de transfer mogelijk vanavond nog rond zal komen.

Zwarte Sylvester van James Worthy wordt verfilmd

De roman Zwarte Sylvester van James Worthy wordt verfilmd. Dat laat de Amsterdamse schrijver weten via Twitter. Hij is nog in onderhandeling met producenten en zou graag samenwerken met de Nederlandse distributeur Independent Films.

Aan de Amsterdamse zender AT5 heeft Worthy verteld graag een lowbudgetfilm te willen maken 'waarbij de grimmigheid van het boek goed naar voren komt'.

Zwarte Sylvester, dat eerder dit jaar uitkwam, gaat over de alleenstaande vader Rufus Opperman, die amateur stand-upcomedian is en graag bijklust als gigolo. Zijn leventje wordt ruw verstoord als zijn zoon Sylvetser ongeneeslijk ziek blijkt. Diens laatste wens is de geschiedenisboeken ingaan als Zwarte Sylvester, de grootste seriemoordenaar van Amsterdam, en te trouwen met een pornoactrice. Rufus doet er alles aan om de laatste wens van zijn zoon in vervulling te laten gaan.

Wanneer de verfilming uit moet komen, is nog onbekend. Worthy debuteerde vorig jaar met zijn boek James Worthy. De schrijver liet weten inmiddels met een derde boek, een roman, bezig te zijn.

[Upd] Baanwielrenner Mulder pakt brons

Baanwielrenner Teun Mulder heeft dinsdag op de Olympische Spelen de tweede ronde op het onderdeel keirin bereikt. De Nederlander, die het olympische sprintonderdeel aan zich voorbij liet gaan om zich helemaal te richten op de keirin, finishte als tweede in zijn heat.

Mulder bleef Hersony Canelón uit Venezuela met veel pijn en moeite voor. De Duitser Maximilian Levy kwam als eerste over de streep. De favoriet Chris Hoy uit Groot-Brittannië won zijn heat simpel. De eerste twee in elke heat kwalificeren zich direct voor de tweede ronde, de andere vier mogen het nog een keer in de herkansing proberen.

Update 18.08 uur

Teun Mulder heeft de finale op de keirin bereikt. De Nederlander werd in zijn halve finale derde achter de Brit Chris Hoy en de Maleisiër Azizulhasni Awang. Ook de Duitser Maximilian Levy, de Nieuw-Zeelander Simon van Velthooven en de Australiër Shane Perkins zijn door naar de finale die later vandaag verreden wordt.

Update 19.17 uur

Teun Mulder heeft de goede olympische dag voor Nederland een goed vervolg gegeven door brons te pakken op de keirin. In een spannende finale toonde de grote favoriet Chris Hoy zijn klasse en snelde naar het goud, voor de Duitser Maximilian Levy. Mulder kwam achter dit duo tegelijk over de finish met de Nieuw-Zeelander Simon van Velthooven. De jury bekeek vervolgens de finishfoto uitvoerig, maar kon geen uitsluitsel geven wie van beiden sneller was, waardoor zowel Mulder als Van Velthooven de bronzen medaille toebedeeld kregen.

Death spreekt ons nog eenmaal toe

De Dood komt steeds dichterbij dus THQ heeft de laatste prerelease-trailer van Darksiders II uitgebracht met daarin nog wat gameplay.

In Darksiders II speel je als Death, één van de vier ruiters van de Apocalypse, in een verhaal dat gelijk loopt met de gebeurtenissen uit de originele Darksiders-game. Death wil zijn broer War wreken die ten onrechte wordt beschuldigd het einde van de wereld te hebben gestart.

We mogen vanaf 21 augustus de dood loslaten op PlayStation 3, Xbox 360 en Windows. Later dit jaar mogen kersverse Wii U-eigenaren ook dood en verderf zaaien.

Meares verrast Pendleton op sprint

Anna Meares heeft op de slotdag van het baanwielrennen op de sprint de Britse publiekslieveling Victoria Pendleton afgetroefd. De Australische was in twee heats te sterk voor haar rivale die vier jaar geleden in Beijing nog het goud op dit onderdeel voor zich opeiste.

De eerste heat werd met 0,001 seconde verschil gewonnen door Pendleton, maar de jury bestrafte de Britse omdat vlak voor de streep er een schouderduw door haar uitgedeeld was. In de tweede heat was Meares duidelijk de beste, waardoor ze het goud op de sprint opeiste.

Het was de laatste race van Pendleton, die in de achtste finale Willy Kanis klopte. De 31-jarige zet een punt achter haar wielercarrière. Ze won in Londen al wel op de keirin.

De Chinese Shuang Guo won de strijd om brons van de Duitse Kristina Vogel. Guo stond op de Spelen in eigen land ook op de laagste trede van het podium.

Amerikaanse turnster Raisman wint op vloer

De Amerikaanse Alexandra Raisman heeft dinsdag turngoud gewonnen op de vloer. Met een score van 15,600 punten bleef ze Catalina Ponor uit Roemenië, de olympisch kampioene van Athene op dit onderdeel, 0,400 punten voor. De Russin Aliya Mustafina (14,900 punten) legde beslag op het brons.

Voor Raisman was het haar tweede medaille van de dag. Op de balk had ze al brons gewonnen achter de Chinezen Linlin Deng en Lu Sui. Deng scoorde 15,600 punten, Sui 15,500. Raisman had net als Ponor 15,066 punten, maar had een hogere uitvoeringsscore. Raismans landgenote Gabrielle Douglas gleed uit op de balk. De kampioene op de individuele meerkamp werd daardoor pas zevende.

De gouden medaille op de brug bij de mannen was voor de Chinees Zhe Feng (15,966 punten). Hij kreeg op het podium gezelschap van Marcel Nguyen uit Duitsland, die 15,800 punten scoorde, en Hamilton Sabot. De Fransman was met 15,566 punten goed voor brons.

[Upd] Wild zesde op omnium

Baanwielrenster Kirsten Wild is dinsdag op de Olympische Spelen op het onderdeel scratch als vierde geëindigd. De Nederlandse krijgt er slechts vier punten bij op het omnium, maar blijft desondanks steken op de zesde plaats in het klassement. Voor Wild lijkt een medaille er niet meer in te zitten.

De Amerikaanse Sarah Hammer, de nummer een in het klassement, nam nog iets afstand van haar Britse rivale Laura Trott. Hammer werd op de scratch tweede, Trott derde. Dinsdagavond wordt het omnium afgesloten met een tijdrit.

Update 18.59 uur

Kirsten Wild heeft het omnium op de Olympische Spelen als zesde afgesloten. De 29-jarige Nederlands kampioene kwam op de 500 meter tijdrit niet meer in de buurt van het podium. Ze eindigde op het slotonderdeel als vijftiende in 37,152 seconden. Wild had nog een zeer geringe kans op brons, maar bleef staan op de zesde stek.

De Almelose behaalde na zes onderdelen vijftig punten. Het goud ging naar de Britse Laura Trott, die de tijdrit won in 35,110 en het toernooi afsluit met achttien punten. De thuisfavoriete passeerde Sarah Hammer. De Amerikaanse heeft een punt meer en moet genoegen nemen met zilver. De Australische Annette Edmondson pakte brons.

Kleuterneusje bevrijd van stukje Lego

Het moet haast wel een flinke verademing geweest zijn voor de zesjarige Isaak Lasson uit Salt Lake City. De arme kleuter had al jaren last van een korte adem en moest eigenlijk altijd tot vervelens aan toe met zijn mond open slapen. Dokters wisten zich geen raad en schreven keer op keer maar wat antibiotica voor.

Het bleek uiteindelijk allemaal te gaan om een rubber bandje van zijn Lego-auto. Isaaks ouders vermoeden dat het kereltje het Legostukje ongeveer op zijn derde levensjaar in zijn neus gestopt heeft. De klachten zijn toen namelijk begonnen. Toch heeft het nog tot eind vorige maand geduurd voordat de kno-arts een idee had wat precies de klachten zouden kunnen veroorzaken. “Ik heb ooit een spaghettisliert in mijn neus gestopt, maar dat is al heel lang geleden”, antwoordde de kleine Legobaas.

“We denken dat hij het destijds dubbel heeft gevouwen en zo naar binnen heeft gekregen”, vertelt zijn vader tegen de lokale nieuwszender KSL. Na verwijdering kon Isaak direct weer opgelucht adem halen. Het gaat ook direct een stuk beter met Isaak. Hij heeft meer energie en slaapt beter.

Serieus? Lego in je neus?Een Legostukje dat hem minder last gaf

Filmcomponist Marvin Hamlisch overleden

De Amerikaanse filmcomponist Marvin Hamlisch is maandag op 68-jarige leeftijd overleden. Hamlisch schreef de muziek voor meer dan veertig films, waaronder Sophie's Choice, Ordinary People, The Sting, The Way We Were en Take the Money and Run, de debuutfilm van Woody Allen.

In zijn ruim veertig jaar durende carrière won Hamlisch vier Oscars, waaronder een voor The Sting, waarvoor hij muziek van Scott Joplin (The Entertainer) bewerkte. Hij was pas 7 jaar toen hij werd toegelaten tot de Juilliard School of Music. Daarmee was hij een van de jongste leerlingen van dit New Yorkse conservatorium uit de geschiedenis.

Voor de titelsong uit The Way We Were, gezongen door Barbra Streisand, kreeg Hamlisch in 1974 een Grammy. Hamlisch werkte ook veel voor televisie. Hij schreef onder andere een aantal nummers voor de serie Glee.


The Entertainer, Een van de vele hits van Hamlisch.

Drie jaar cel geëist tegen bandleden Pussy Riot

Het Russische openbaar ministerie heeft dinsdag drie jaar gevangenisstraf geëist tegen drie leden van de feministische punkgroep Pussy Riot. De verdachten bestormden in februari de kansel van de belangrijkste Russisch-orthodoxe kerk van Moskou en brachten daar een 'punkgebed' ten gehore, waarin de woorden 'Moeder Maria, verdrijf Poetin' voorkwamen. Ze staan terecht voor vandalisme.

De vrouwen, de 23-jarige Nadezjda Tolokonnikova, de 24-jarige Maria Alechina en de 29-jarige Jekaterina Samoetsevitsj, hing een eis van zeven jaar boven het hoofd. De aanklager zei in zijn eis rekening te hebben gehouden met het feit dat twee bandleden jonge moeders zijn.

De strafzaak tegen Pussy Riot heeft wereldwijd verontwaardigde reacties losgemaakt. Onder anderen Madonna, Pete Townshend van The Who en Neil Tennant van de Pet Shop Boys namen het voor de verdachten op. GroenLinks vroeg minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal dinsdag de Russische ambassadeur bij zich te ontbieden, om te protesteren tegen de inperking van de vrijheid van meningsuiting van de leden van Pussy Riot en anderen in Rusland. President Vladimir Poetin zelf zei vorige week dat de band 'fout zat', maar geen 'erg zware straf verdient'. Hij hoopt dat 'de rechtbank een eerlijk, goed onderbouwd vonnis velt'.

De leden van Pussy Riot zeggen met hun actie te hebben willen protesteren tegen de hechte band tussen de Russisch-orthodoxe kerk en de regering. Het optreden van Pussy Riot in de Christus-Verlosserkerk, dat nog geen minuut duurde, had twee weken voor de Russische presidentsverkiezingen plaats. Volgens de aanklagers hadden de verdachten geen politieke motieven, maar wilden ze zich slechts afzetten tegen de kerk.

De drie vrouwen werden direct na hun actie gearresteerd en zitten sinds februari in voorarrest. Hun advocate Violetta Volkova omschreef de manier waarop ze zijn behandeld als marteling. Ook zei ze dat 'niet de meisjes', maar de autoriteiten de Russisch-orthodoxe kerk een zware slag hebben toegebracht. "De tijd is teruggezet, terug naar de middeleeuwen", zei ze. Een andere advocaat van de verdachten, Mark Feygin, zei dat de relatie tussen de regering en het volk voorgoed verpest zal zijn als de verdachten schuldig worden bevonden.

De rechter doet nog deze week uitspraak.


Drie jaar cel geëist tegen bandleden Pussy Riot (Foto: Novum)

Demente bejaarden opgespoord met gps

Gps-systemen en andere elektronische hulpmiddelen kunnen nuttig zijn bij het opsporen van dementerende bejaarden die de weg naar huis niet meer kunnen vinden. De technologie wordt getest in enkele zorginstellingen, zegt een woordvoerder van het zorgkenniscentrum Vilans dinsdag.

Gps kan worden gebruikt voor mensen die licht dementerend zijn. Voor patiënten bij wie de aandoening al verder is gevorderd en die bijvoorbeeld op een gesloten afdeling zitten, biedt zogeheten afbakentechnologie mogelijk uitkomst. Daarbij gaat een alarm af als de chip een bepaald punt passeert.

Om ervoor te zorgen dat de mensen bij wie de technologie wordt getest niet vergeten de chip bij zich te dragen worden ze geplaatst in bijvoorbeeld horloges, broekriemen of schoenen.

Een woordvoerder van Actiz, de brancheorganisatie van zorgondernemers, geeft een voorbeeld van de succesvolle inzet van de technologie. "Er was een demente man die steeds naar zijn oude huis wilde lopen, vijf kilometer van het verzorgingstehuis. Mensen van de afdeling liepen eerst mee, maar dat kostte uren. Nu gebruiken ze gps. Als ze zien dat de man bijna bij zijn oude huis is gaat iemand die kant op om hem op te halen."

Het komt geregeld voor dat bejaarden in verwarde toestand weglopen uit huis of een zorginstelling. Nederland telt ongeveer 235.000 dementerende bejaarden, van wie zeventig procent thuis woont.

Elliott-zeilsters naast Australië in kwartfinale

Zeilsters Renée Groeneveld, Annemieke Bes en Marcelien Bos-De Koning houden zicht op de halve finale in de Elliott 6m-klasse. De matchracesters verloren de eerste van vijf races in de kwartfinale van het nog ongeslagen Australië, maar wonnen de tweede: 1-1. De resterende drie races worden woensdag afgewerkt.

In de eerste race nam Australië al bij de eerste boei een voorsprong en hield die in het tweede rak vast. Nederland kwam nog wel terug, maar strandde op een seconde. In de tweede race was er weer een vroege voorsprong voor de Australiërs, maar nu sloeg Nederland terug. Al bij de tweede boei was de achterstand omgezet in een voorsprong en die werd vastgehouden tot de streep.

Deep Silver kondigt Sacred Citadel aan

Uitgever Deep Silver heeft het spel Sacred Citadel aangekondigd. Het hack & slash-spel wordt ontwikkeld door Southend Interactive.

De gebeurtenissen in het spel bereiden ons voor op de actie-RPG Sacred 3, die volgend jaar uitkomt. Drie strijders verenigen zich tegen het kwaad dat dreigt om de eens zo vredige wereld van Ancaria tot een slaaf te maken. De heer van Zane’s Ashen Empire heeft een leger gecreëerd van Grimmocs: bewerkte Orc handlangers die in oorlog zijn met de Sraphim. De drie helden moeten dit natuurlijk voorkomen.

Speelbare klassen zijn de Safiri Warrior, de Ancarian Ranger en de Khukuri Shaman. Elke klasse heeft verschillende vaardigheden die verder aan te passen zijn door RPG-elementen en verzamelbare items. Elk karakter kan wisselen tussen twee wapens, gebruikmaken van combinatie-aanvallen en dubbele sprongen uitvoeren. De speler is ook in staat om in de bergen te rijden, oorlogsmachines te gebruiken en zijn geld te spenderen in steden over de hele wereld van Sacred Citadel.

De game ondersteunt multiplayer: maximaal drie spelers kunnen hun krachten bundelen in de strijd tegen de vijanden in co-op, deze is drop in/drop out, dus je hoeft niet weer opnieuw te beginnen.

 Sacred Citadel komt in 2013 als digitale downloadtitel beschikbaar voor PlayStation 3, Xbox 360 en voor pc via  Steam en andere ESD-partners.

Gaymercon komt van de grond

Op Kickstarter is een project verschenen waarbij geld opgehaald wordt voor Gaymercon. Dit evenement is speciaal gericht op gamers die transgender, homo- of biseksueel zijn. Het evenement moet in de zomer van 2013 in San Francisco gehouden worden.

De organisatie wil met dit evenement een stevige gemeenschap neerzetten voor de 'Gaymer' zoals ze zelf aangeven. Alhoewel het geld al binnen is voor de organisatie is een locatie nog niet zeker. Daarnaast wordt er ook kritiek geuit op het evenement. Op dit moment is het eerste doel al behaald. Als er meer geld wordt opgehaald zal er ook een speciaal Gaymerconcert georganiseerd worden en een beroemdheid uitgenodigd worden die als boegbeeld voor de gemeenschap zal dienen.

Meer informatie over Gaymercon vind je hier.

Van de Simregen in de Simdrup

EA heeft meer informatie en screenshots van De Sims 3 Jaargetijden gegeven. Weersveranderingen hebben zo hun invloed op de klerenkast, leefomgeving en gezondheid van de Sims.

In de herfst kan het weer alle kanten opgaan. Je Sims krijgen meer spullen dan ook zoals paraplu's, een paar regenlaarzen en regenjas. Door alle regen komen de Sims allerlei nieuwe dingen tegen in de stad, zoals plassen regenwater en onweersbuien. De bliksem kan altijd en overal zomaar inslaan. Maar een zware storm kan ook een bron blijken van nieuw leven, want planten en bloemen kunnen door al dat water weer groeien en bloeien.

In de lente kunnen de Sims last van hooikoorts krijgen, wat hevige niesbuien en een rothumeur tot gevolg kan hebben. Een allergiemiddel kopen dus. Sims die het lentefestival bezoeken kunnen een nieuwe liefde zien te veroveren bij het kushokje, de dansvloer onveilig maken met vrienden of hun geluk beproeven door online te gaan daten. Sims die meer van de oude stempel zijn kunnen hun gevoelens op papier proberen te zetten in een romantische liefdesbrief.

Tijdens het lentefestival is er meer te beleven, zoals eetwedstrijden, schminken, de snoepkraam leegeten of het zoeken naar paaseieren. Sims kunnen ook nieuwe activiteiten ondernemen. Zo kunnen ze rolschaatsen op de rolschaatsbaan, een zwembadfeest organiseren of belaagd worden tijdens een waterballonnengevecht.

De Sims 3 Jaargetijden komt in de herfst op 15 november uit op Windows en MacOS. 

De Sims 3: Jaargetijden

De Sims 3: Jaargetijden

De Sims 3: Jaargetijden

'Mafia 3 naar next-gen consoles'

Volgens een verslag van de Tsjechische tak van Eurogamer zou 2K Czech al bezig zijn met de ontwikkeling van Mafia 3. De game wordt gemaakt voor de volgende Xbox en PlayStation-consoles. Sterker nog, het spel stond in eerste instantie ingepland als een launchgame.

Volgens Eurogamer.cz is het nu echter onwaarschijnlijk dat dat gaat lukken. 2K Czech is namelijk nog steeds mensen aan het zoeken voor hun volgende 'AAA-titel'. We horen waarschijnlijk pas over een jaar meer.

Mafia 2

 

Greenedge wint ploegentijdrit Eneco Tour

Orica-Greenedge heeft de ploegentijdrit van de Eneco Tour gewonnen. De Australische wielerploeg had over de race tegen de klok van 18,9 kilometer, met start en finish in Sittard, 21.08 minuten nodig. Omega Pharma-Quick-Step en Katusha deden er respectievelijk één en twee seconden langer over. Rabobank werd vierde op vijf seconden.

Omdat de eerste etappe in een massasprint eindigde en er dus geen tijdsverschillen waren, heeft Greenedge met Jens Keukeleire de nieuwe leider in huis. De Nederlander Sebastian Langeveld van Greededge staat tweede, landgenoot Jens Mouris volgt op de vijfde plaats.

Keukeleire neemt de leiderstrui over van de Duitser Marcel Kittel, die niet alleen Argos-Shimano tijd zag verliezen, maar zelf ook op achterstand binnenkwam. Taylor Phinney was de verliezer van de dag. Enkele ploeggenoten van BMC kwamen ten val, waardoor de Amerikaanse kanshebber voor de zege een minuut en elf seconden verloor.

Morgen zet de Eneco Tour voor het eerst voet op Belgisch grondgebied, als het peloton na 188 kilometer finisht in Genk. Ondertussen worden enkele Limburgse heuvels, waaronder de Cauberg, beklommen.

Nederlandse dressuurruiters pakken brons

De Nederlandse dressuurruiters hebben dinsdag brons veroverd in de olympische landenwedstrijd. Anky van Grunsven, Adelinde Cornelissen en Edward Gal kwamen in de finale tot een juryscore van 77,127 procent. Alleen Groot-Brittannië en Duitsland scoorden beter met respectievelijk 79,979 en 78,216 procent.

Nederland had het eerste deel van de landenwedstrijd op de Grand Prix afgesloten op de derde plaats. Tijdens het tweede deel, waar de Grand Prix Special verreden werd, consolideerde de Nederlandse equipe die plek.

Vier jaar geleden in Beijing veroverde de dressuurploeg nog de zilveren medaille. Van Grunsven was toen als enige van de partij. De 44-jarige veroverde dinsdag haar negende medaille, maar pas haar eerste brons. Ze had al driemaal goud en vijf keer zilver zak.

De landenwedstrijd telt ook mee voor het individuele klasseement. Daarin leidt de Britse Charlotte Dujardin met een score van 83,286 procent. Cornelissen staat tweede 81,968 procent en de Brit Carl Hester bezet plaats drie met 80,571 procent. Gal staat tiende, terwijl Van Grunsven de twaalfde plaats bezet. De finale van het dressuur wordt donderdag verreden.

Olympische opening trekt 900 miljoen kijkers

Ongeveer negenhonderd miljoen mensen over de hele wereld hebben een stuk van de openingsceremonie van de Olympische Spelen gezien. Dat heeft het internationaal olympisch comité IOC vandaag bekendgemaakt. De officiële kijkcijfers van het bijna vier uur durende spektakel volgen later en vallen veel lager uit. Daarbij worden alleen mensen geteld die thuis langere perioden keken.

De kijkcijfers van tachtig landen zijn al binnen, van de overige 120 betrof het schattingen. De BBC meldde dat er op het hoogtepunt 27 miljoen Britten afstemden op de openingsceremonie. Dat is meer dan bij het huwelijk van prins William en Kate Middleton vorig jaar.

Het IOC verwacht verder dat de door Usain Bolt gewonnen 100 meter het best bekeken onderdeel van de Spelen wordt. "Er hebben ruim meer dan honderd miljoen mensen gekeken, het totaal zou richting de tweehonderd miljoen moeten gaan", liet directeur televisie en marketing van het IOC, Timo Lumme, weten.

De openingsceremonie in Beijing vier jaar geleden trok ongeveer een miljard kijkers. Uiteindelijk werd het officiële kijkcijfer op 593 miljoen mensen gesteld. De WK-finale van 2010 tussen Nederland en Spanje werd door 909,6 miljoen mensen tenminste een minuut lang bekeken. Officieel keken daar 530,9 miljoen mensen naar.

DayZ van modificatie naar volledige game

Het online zombiespel DayZ wordt uitgewerkt tot volwaardige pc-game. Gamers kunnen een vroege versie tegen gereduceerd tarief kopen. Naarmate de productie van het spel vordert gaat de prijs omhoog. Dat heeft bedenker Dean Hall dinsdag bekendgemaakt. Een reeds beschikbare versie van het spel is door een miljoen spelers gespeeld.

DayZ volgt het verdienmodel dat ook gehanteerd werd voor de bouwgame Minecraft. Nog voordat dit spel was afgerond, hadden al bijna twee miljoen gamers geld gegeven aan de makers. In samenwerking met gamebedrijf Bohemia Interactive hanteert Hall nu een zelfde model.

DayZ werd vier maanden geleden uitgegeven als gratis modificatie voor het schietspel ARMA II. Bij een dergelijke aanpassing worden de spelregels en de grafische aspecten van een game veranderd. Inmiddels heeft een miljoen spelers DayZ gespeeld en is het uitgegroeid tot een van de populairste pc-spellen van dit moment.


DayZ van modificatie naar volledige game

ChristenUnie: 'Kijk uit voor de islam, homo's mogen branden in de hel'

De ChristenUnie wil het debat over de islam nieuw leven inblazen. Dat zegt ChristenUnie-kandidaat Gert-Jan Segers dinsdag in NRC Handelsblad. Hij waarschuwt voor gevaarlijke stromingen binnen de islam.

PVV-leider Geert Wilders heeft het nauwelijks meer over de islam, constateert Segers, nummer vier op de kandidatenlijst van de ChristenUnie en directeur van het wetenschappelijk bureau van de partij. "Zijn speeltje is nu Griekenland en de euro. Daarmee is de islam opeens ook geen verkiezingsissue meer."

Volgens Segers, die jarenlang in Egypte woonde en werkte, is het een probleem dat er in Nederland een groeiende groep hoogopgeleide jongeren is die een radicale vorm van de islam aanhangt. "Het salafisme is een vitale stroming, niet een die langzaamaan naar de marge verdwijnt."

Segers pleit onder meer voor streng toezicht op islamitische scholen. "Als op de godsdienstles wordt geleerd dat je homo's of afvalligen mag stenigen, dan heb je een probleem." Kinderen leren dat homo's zullen branden in de hel, zoals op orthodox-christelijke scholen gebeurt, mag van Segers wel. "Dat behoort tot de onderwijsvrijheid."


ChristenUnie: kijk uit voor de islam (Foto: Novum)

Olympisch goud voor Zonderland

Het is hem gelukt: Epke Zonderland heeft zojuist de olympische titel op rek veroverd. De Fries scoorde 16,533 waarmee hij zijn persoonlijk record dat op 16,400 stond verbeterde.

Zonderland deed een combinatie van drie vluchtelementen op rij, iets wat nooit eerder gebeurde, en ook de rest van zijn oefening was van ongekend niveau. Zijn afsprong stond daarnaast als een huis. Na afloop kreeg hij een staande ovatie van het aanwezige publiek. 

Het zilver was voor de Duitser Fabian Hambüchen met een score van 16.400, de Chinees Zou Kai pakte het brons.

Het is overigens voor het eerst dat een Nederlandse turner op een individueel onderdeel goud tijdens de Olympische Spelen wint.


Olympisch goud voor Zonderland (Foto: Pro Shots)

Rondborstige ijsjes in Japan

In Japan kun je van 10 tot 19 augustus speciale ijsjes halen ter promotie van Senran Kagura Burst. Het ijs wordt geserveerd in speciale bekers en zal ook speciale namen krijgen. Er zijn twee soorten ijsjes die de mensen kunnen aanschaffen.

Als eerste heb je de Leaping Breast Senran Kagura Nyu Nyu Gelato en daarnaast is er ook de Leaping Breast Senran Kagura Nyu Nyu Soft Cream verkrijgbaar. Senran Kagura Burst is een 3DS-spel met schoolmeisjes die kunnen veranderen in ninja's met hele grote borsten. Het spel komt 30 augustus uit in Japan.

Senran

Senran

470-zeilsters houden kans op goud

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout zijn in hun achtste olympische race als derde geëindigd, waardoor ze derde in het klassement van de 470-klasse blijven staan. Australië en Groot-Brittannië, nummer een en twee op de ranglijst, kwamen ook als eerste en tweede over de finish.

Australië heeft nu 21 strafpunten, vier minder dan de Britse vrouwen. Westerhof en Berkhout hebben 28 strafpunten, negentien minder dan nummer vier Frankrijk. Morgen volgen de negende en tiende race.

Sven en Kalle Coster finishten in hun tiende race als achtste, waardoor ze op de twaalfde plaats in het klassement eindigen. Team Coster kwam op twee punten minder uit dan nummer tien Zweden, dat wel naar de medal race gaat.

De Australische mannen Matthew Belcher en Malcolm Page wonnen opnieuw, nadat ze dat in de negende race ook al deden. Hun Britse concurrenten Luke Patience en Stuart Bithell kwamen 47 seconden later als tweede over de streep. De twee teams maken donderdag uit wie met het goud aan de haal gaat.

PS3-content van Assassin's Creed III duurt één uur

Ubisoft maakte op de E3 bekend dat de PS3-versie van Assassin's Creed III exclusieve DLC op de releasedatum zou krijgen. Nu is via promotietrailers en de boxart duidelijk geworden dat de DLC ongeveer één uur aan content zal bevatten.

Het is niet bekend wat de content precies omvat. Ubisoft heeft alleen eerder gezegd dat het om vier missies gaat. Het Franse bedrijf bracht eerder ook de 'Copernicus Conspiracy'-DLC voor Brotherhood exclusief naar de PS3.

Assassins's Creed III komt op 31 oktober uit.

Chinese vrouwen heersen op balk

Bij het olympisch turntoernooi heeft de Chinese Deng Linlin de titel op balk gewonnen. Deng had een score van 15,600.

Ook het zilver ging naar China, Sui Lu behaalde 15,500. Aanvankelijk was de derde plaats voor de Roemeense Catalina Ponor. De trainers van de Amerikaanse Alexandra Raisman, die vierde werd, diende echter met succes een protest in. Raisman kreeg vervolgens dezelfde score als Ponor en pakte het brons omdat haar score van de uitvoering beter was.

XBMC ook voor Ouya beschikbaar

De makers van XBMC, zeer populaire mediaserversoftware, en het team van Ouya hebben hun handen ineen geslagen. Ze gaan er samen alles aan doen om XBMC vloeiend op Ouya te krijgen zodat het direct beschikbaar is als Ouya uitkomt in maart 2013.

Het XBMC-team: "we are delighted to announce that XBMC will be working with OUYA to ensure that XBMC works well on the OUYA platform." De aankondiging van Ouya is overigens niet het enige dat vandaag onthuld wordt, er is namelijk nog een samenwerking aangekondigd. Ook Tuneln, software waarmee in meer dan 230 landen internetradio geluisterd kan worden, komt naar Ouya in maart.

Daarnaast zijn er een tweetal renders uitgegeven waarmee je een idee krijgt van de afmetingen van de console en de controller.

ouya

ouya

We sluiten de Ouya-update van vandaag af met het bericht dat er ook eindelijk een eigen plekje voor de nieuwe console is op het wereldwijde web. Op www.ouya.tv kun je, zodra de Kickstarter-campagne is afgelopen, al het nieuws omtrent Ouya lezen, direct van de makers. Wil je meer informatie lezen over Ouya, lees dan onze blog.

Film over gesneuvelde militairen Afghanistan

Tussen 2006 en 2010 sneuvelden 25 Nederlandse militairen in Afghanistan. Robert Oey maakte een documentaire over de achterblijvers. Op zondag 30 september gaat zijn film Gesneuveld in première op het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Oey sprak met nabestaanden en militairen over hun verdriet, hun frustratie, hun woede en ook hun kracht. Ze moeten op den duur hun geliefden loslaten en verder gaan met hun leven.

Robert Oey is documentairemaker. Hij is onder meer bekend van De Leugen (2010) over het politieke drama rond Ayaan Hirsi Ali.

Gesneuveld is vanaf 11 oktober in de bioscoop te zien.

Film over gesneuvelde militairen Afghanistan
Film over gesneuvelde militairen Afghanistan (Foto: ANP)

Roda haalt Hongaarse verdediger Kadar

Tamas Kadar heeft zich dinsdag voor twee jaar verbonden aan Roda JC, met een optie voor nog een jaar. De 22-jarige Hongaar komt transfervrij over van Newcastle United, waar hij niet aan de bak kwam.

Kadar maakte zijn profdebuut in 2006 bij het Hongaarse Zalaegerszegi TE. Bij Newcastle speelde hij later dertien wedstrijden in de hoofdmacht, waarna hij in 2010 werd verhuurd aan eerstedivisieclub Huddersfield Town. Hij zit sinds dat jaar bij de nationale selectie.

Goud Zhe op brug

Bij het olympisch turntoernooi heeft de Chinees Feng Zhe de olympische titel gepakt op het onderdeel brug bij de heren. Zhe behaalde een puntenscore van 15,966 en hield daarmee de Duitser Marcel Nguyen en Hamilton Sabot uit Frankrijk achter zich.

De Japanse broers Yusuke en Kazuhito Tanake scoorden het best in de kwalificatie. In de finale vanmiddag ging het echter voor beiden mis en uiteindelijk werden ze vierde (Kazuhito) en achtste.

Antisemitische leuzen kosten voetbalfans 500 euro

Zes voetbalsupporters die zondag antisemitische leuzen scandeerden rondom de voetbalwedstrijd Ajax - PSV in de ArenA hebben een boete van vijfhonderd euro gekregen. Een zevende, minderjarige fan moet 250 euro afrekenen, laat het Openbaar Ministerie in Amsterdam dinsdag weten. Het ging om teksten als 'Hamas, Hamas, joden aan het gas'.

Vier verdachten hebben de boete meteen betaald en twee krijgen een rekening thuisgestuurd. De minderjarige had dat geld niet bij zich, maar zijn ouders hebben het bedrag betaald op het politiebureau in Geldrop. Drie andere verdachten werden aangehouden voor het beledigen van politieambtenaren. Twee van hen hebben de boete van 350 euro direct betaald.

Blom fluit Ajax - AZ

In de eerste speelronde in de Eredivisie staat dit weekend meteen al een topper gepland. De topper zondag tussen Ajax en AZ zal onder leiding staan van Kevin Blom, zo maakte voetbalbond KNVB bekend.

Pol van Boekel mag eveneens zondag aan de bak. Hij zal het duel tussen Feyenoord en FC Utrecht in goede banen moeten leiden. Jan Weegereef reist naar Enschede voor FC Twente - FC Groningen en Reinold Wiedemeijer leidt de Brabantse derby tussen RKC Waalwijk en PSV.

Barbie kan geen kinderen krijgen

Als een echte vrouw de lichaamsproporties van een barbiepop zou hebben, dan zou ze lijden aan ernstige lichamelijke complicaties en beslist niet in staat zijn om kinderen te baren. Dat is te zien op een foto die op Twitter de ronde doet. Op de foto is het lichaam van een vrouw te zien waarop de contouren van een barbiepop zijn aangegeven.

Als Barbie echt zou bestaan, dan zou haar nek te fragiel zijn om haar buitenproportioneel grote hoofd te kunnen dragen. Ook haar taille zou te smal zijn om haar bovenlichaam van voldoende steun te voorzien, waardoor ze chronische rugklachten zou hebben. De heupbouw van Barbie maakt het baren van een kind absoluut onmogelijk; Barbie zou dat beslist niet overleven.

Barbiefabrikant Mattel heeft geen enkele boodschap aan het totale gebrek aan realisme van de lichaamsbouw van Barbie. Volgens hen snapt iedereen dat de pop helemaal niet de proporties van een echt mens hoeft te hebben.

Bayern-spits Gomez zeker maand uitgeschakeld

Bayern München-spits Mario Gomez is zeker een maand uitgeschakeld door een enkelblessure. Dat werd duidelijk na een operatie, meldt de Zuid-Duitse club vandaag. De spits liep de blessure afgelopen zaterdag op in een oefenwedstrijd tegen Werder Bremen.

"De operatie ging erg goed", zegt clubarts Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt. "Mario zal waarschijnlijk drie weken rust moeten houden, daarna kan hij beginnen met fitnesstraining." Tijdens de operatie werden losse stukjes bot verwijderd.

Bayern München start het bundesligaseizoen 25 augustus bij promovendus Greuther Fürth. Een van de aanwinsten Mario Mandzukic of Claudio Pizarro speelt dan waarschijnlijk op de plek van Gomez. Het afgelopen seizoen produceerde alleen Schalke 04-spits Klaas-Jan Huntelaar meer competitiegoals dan Gomez.


Bayern-spits Gomez zeker maand uitgeschakeld (Foto: Novum)

Dual analog op je N64-controller

Tegenwoordig zijn twee analoge pookjes op je controller de normaalste zaak van de wereld, maar twee generaties geleden was dat nog niet zo. Nintendo was met hun Nintendo 64 de eerste die een analoge stick plaatste om je in 3D-werelden te verplaatsen.

In sommige games werden zelfs twee analoge sticks (van twee controllers dus) ondersteund zodat je volledige analoge controle had over de games. Deze games, Star Wars Episode 1 Racer en Goldeneye 007, zijn dankzij de onderstaande mod nu met één controller te spelen.

Drugs in slipperzolen voor bajesklant

Twee Gouwenaren van 16 en 19 jaar zijn maandag aangehouden omdat ze softdrugs hadden verstopt in de zolen van een paar slippers. De twee verklaarden dat ze de slippers naar een familielid van een van hen in de gevangenis wilden brengen.

Op camera's van stadstoezicht in Gouda was te zien dat jongens in een auto in de De Rijkestraat bezig waren drugs in de zolen van slippers te verstoppen. Toen meerdere politie-eenheden daar heengingen, ging de auto rijden. Agenten dirigeerden de auto in de Joubertstraat naar de kant van de weg.

De twee inzittenden bleken softdrugs bij zich te hebben. Op het politiebureau vonden agenten ook softdrugs in de zolen van de slippers die een van de verdachten droeg. De twee zijn in een cel gezet.

Amazon opent gamestudio

Amazon verkoopt tegenwoordig niet alleen games, ze maken ze ook zelf. Met het nieuw opgerichte Amazon Game Studios richten ze zich op social games die gespeeld worden via bijvoorbeeld Facebook.

De eerste game van AGS is Living Classics welke via Facebook te spelen is. In de game is een vossenfamilie in scènes van hun favoriete boeken terecht gekomen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Alice in Wonderland of The Wizard of Oz. Je kunt als speler de vossenfamilie helpen weer bij elkaar te geraken door naar de scènes te kijken en bewegende objecten te ontdekken.

Omdat het een Facebook-game is kun je uiteraard alle voortgang delen op je Timeline en je vrienden helemaal dood spammen met berichten over de game.

Actieve trailer en 'fietsurette' Premium Rush

Vandaag heeft Sony Pictures de eerste trailer en featurette voor de film Premium Rush vrijgegeven. Als je dacht dat het leven van een fietskoerier makkelijk zou zijn, denk dan nog een keer.

Een fietskoerier uit New York (Joseph Gordon-Levitt) krijgt een envelop van een jonge vrouw op een universiteit in een buitenwijk van Manhattan en hem wordt verteld dat hij negentig minuten heeft om de envelop te bezorgen op een adres in Chinatown. De echte problemen beginnen wanneer een undercover politieagent verschijnt en de envelop onder speciale omstandigheden opeist. Terwijl de agent en de boodschapper in een hevige achtervolging door heel Manhattan verwikkeld raken ontdekt de koerier wat er in de envelop zit. Iets dat hij liever niet wilde weten.

Premium Rush verschijnt op 22 november in de bioscoop.

'Holmes gelukkiger dan ooit zonder Cruise'

Katie Holmes is zielsgelukkig nu ze niet langer een stel vormt met Tom Cruise. Volgens een bekende straalt de actrice als nooit tevoren, ziet ze haar familie vaker en voelt ze zich vrij om zich te richten op haar carrière.

"Katie is een nieuwe vrouw, ze voelt zich bevrijd van Tom en maakt zich nergens meer druk om", doet een ingewijde uit de doeken tegenover de Amerikaanse entertainmentsite Radar Online. "Hoewel ze vroeger nogal kon tobben als ze single was, is ze nu blij alleen te zijn. Ze houdt van haar onafhankelijkheid en werkt aan zichzelf."

De 33-jarige actrice heeft volgens de bron ook veel meer contact met haar familie. "Dat was wel anders toen ze getrouwd was met Tom. Hij bepaalde wie ze zag en had niet zo'n hoge pet op van haar familie." Verder bezorgde het Scientology-geloof Holmes kopzorgen. "Ze maakte zich altijd druk dat de kerk privézaken over hun huwelijk naar buiten zou brengen."

Katie diende eind juni de scheidingspapieren in, na een huwelijk van ruim vijf jaar met de 50-jarige Cruise. De twee hebben samen een 6-jarige dochter, Suri.

470-zeilsters behouden derde plek

470-zeilsters Lisa Westerhof en Lobke Berkhout zijn in hun zevende race als vierde over de streep gekomen. Ze behouden daardoor hun derde plek op de ranglijst en houden kans op een gouden medaille.

De Nederlandse vrouwen lagen lang in de middenmoot, maar kwamen op het eind steeds dichter bij de voorste boten en streefden zelfs de Britten voorbij, de nummer twee van het klassement.

De Australische dames Jo Aleh en Olivia Powrie waren de zevende race het snelst en staan eerste in het klassement met twintig strafpunten. Nederland staat op 25 strafpunten. Het gaat er in het zeilen om aan het eind zo min mogelijk punten te hebben.

De broers Sven en Kalle Coster kenden in dezelfde categorie ook een goed begin van de dag. Ze eindigden de negende race als zesde en maken daardoor nog kans op de medal race.

De Australische mannen Matthew Belcher en Malcolm Page wonnen de race en nemen daardoor in het klassement een beetje afstand van het Britse duo Luke Patience en Stuart Bithell. Het verschil tussen de twee teams is echter nog steeds miniem. De Costers nemen de veertiende plaats op de ranglijst in.

Vingerafdruk moet voorlopig in paspoort

De gemeente Amsterdam hoeft een inwoonster voorlopig geen paspoort zonder haar vingerafdrukken af te geven. Volgens de Raad van State is niet aangetoond dat de privacy van de vrouw wordt geschaad.

De vrouw weigert haar vingerafdrukken op te laten nemen in de chip op het paspoort, omdat dit in strijd zou zijn met haar recht op privacy. De vrouw spande daarom een spoedprocedure aan bij de Raad van State, waarin ze stelde dat Amsterdam haar een paspoort zonder vingerafdrukken moet geven.

De raad oordeelt dinsdag dat het afgeven van een paspoort zonder vingerafdrukken zou betekenen dat Europese regels niet zouden worden toegepast. Dat kan volgens de raad alleen als 'ernstige twijfel bestaat of die regels in overeenstemming zijn met het recht op privacy'. Die ernstige twijfel is er volgens de Raad van State onvoldoende.

De raad tekent bij het vonnis overigens wel aan dat voor de beantwoording van deze vraag diepgaand onderzoek nodig is, wat bij een dergelijke spoedprocedure niet mogelijk is. In een zogenoemde bodemprocedure doet de Raad van State later een einduitspraak in de zaak. Bij de Raad van State spelen op dit moment nog enkele andere procedures over de opslag van vingerafdrukken in het paspoort.

Vingerafdrukken worden sinds 2009 bij de aanvraag van een paspoort afgenomen. Dat gebeurt op grond van Europese regels. De afdrukken worden opgeslagen in een chip in het reisdocument.


Raad van State: geen paspoort zonder vingerafdruk (Foto: Novum)

Blik terug en vooruit met Resident Evil 3D: Retribution-featurette

Met de release van Resident Evil 3D: Retribution om de hoek begint het promotiemateriaal ook langzaam binnen te lopen. Vandaag hebben wij een featurette met een terugblik en vooruitzicht van de Resident Evil-reeks.

Het T-virus van The Umbrella Corporation blijft de Aarde beheersen. Het ooit zo levendige landschap met wereldwijde populatie is veranderd in een bevolking met vleesetende monsters en ondoden. De laatste hoop van de mens ligt bij Alice (Milla Jovovich), die in het hart van Umbrellas meest geavanceerde afdeling. Stukje bij beetje ontdekt Alice meer van haar verleden in een immens complex. Zonder enige veilige plaats op Aarde besluit de vechtersbazin de verantwoordelijken van het virus op te sporen en te straffen. Deze dollemansrit brengt Alice de hele wereld over, van Tokyo tot Washington DC, van Moskou tot New York. Gesteund door nieuwe en bekende vrienden moet Alice lang genoeg proberen te overleven in een wereld zonder toekomst. Het aftellen is begonnen.

Resident Evil 3D: Retribution verschijnt op 3 oktober in de bioscoop.

A. Brownlee wint olympische triatlon

De olympische triatlon bij de mannen is gewonnen door de Brit Alistair Brownlee. Na 1,5 kilometer zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer hardlopen, kwam de wereldkampioen als eerste over de meet.

De Spanjaard Javier Gómez eindigde als tweede. Voor de familie Brownlee was er nog meer succes want de jongere broer van winnaar Alistair, Jonathan, won het brons.

Er deden geen Nederlanders mee.

Batman: Arkham-schrijver keert niet terug voor derde deel

Paul Dini, de schrijver die verantwoordelijk is voor Batman Arkham Asylum en Batman Arkham City, heeft aangegeven dat hij niet met Rocksteady of Warner samen gaat werken voor een derde Arkham-game.

Paul Dini legt uit in zijn blog dat zijn tijd met Rocksteady en Warner beeindigd is, maar "als ze ooit weer samenwerken dat ook cool zou zijn". De schrijver geeft aan dat zijn agenda vol zit met andere projecten, waardoor hij geen gaatjes meer heeft in zijn planning tot aan 2013. Toen hij Warner Interactive en Rocksteady vroeg of er een derde game gemaakt ging worden , werd er aangegeven dat dit wel even zou duren voordat er toekomstplannen besproken zouden worden en dat hij, als hij een andere opdracht kon krijgen, deze aan moest nemen.

De schrijver heeft dat dus gedaan en nu Harley Quinn's Revenge uit is en het gerucht over een prequel de rondte doet is hem duidelijk dat ze een andere schrijver gevonden. Zuur is hij niet. In zijn blog geeft hij aan dat hij geen deel zal uitmaken van het derde deel als dat er komt. Hij geeft aan: "Het was leuk om samen met Warner en Rocksteady te werken aan de eerste twee Arkham-games en ik ben hen dankbaar voor een geweldige ervaring. Rocksteady heeft een goed artiestenteam en verhaalvertellers, en het was spannend en verhelderend om deel uit te maken van dat team."

Volgens de geruchten is Rocksteady bezig met een Batmanspel dat zich afspeelt in de Silver Age van de comic-held. Of, en zo ja wanneer en voor welk platformen is alleen maar gissen. Wel is bekend dat Batman Arkham City voor Wii U uitkomt.

Batman Arkham City Armoured Edition

Emile Ratelband geblesseerd bij schoonspringen

Emile Ratelband is behoorlijk geblesseerd geraakt tijdens zijn strijd om gekroond te worden tot beste schoonspringer. De positiviteitsgoeroe doet mee aan het nieuwe SBS-programma Sterren Springen op Zaterdag, maar hij heeft zich tijdens een training bezeerd.

"Ben geblesseerd met schoonspringen", twitterde Ratelband dinsdag. "Rechterarm gekneusd en triceps verrekt! Zo naar arts."

Het is niet duidelijk of Ratelband de strijd definitief moet staken. Toch lijkt het erop dat hij de eerste uitzending niet gaat halen. "25 augustus lukt niet", twittert hij.

Ratelband liet eerder weten te twijfelen of hij wel mee moest doen aan het schoonspringprogramma. "Ik dacht: schoonspringen met dit oude lijf? Ik ben 63, te dik en ongetraind. Ik dacht: dit werkt niet." Toch liet hij zich overhalen.

Ook onder anderen Kleine Viezerik, Patty Brard en Kelly van der Veer gaan van de hoge duikplank. De presentatie is in handen van Gerard Joling, die hulp krijgt van badmeester Dries Roelvink.

Halina Reijn vindt improviseren eng

Halina Reijn is eigenlijk helemaal geen groot fan van improvisatietheater. Toch heeft de Nederlandse actrice ja gezegd tegen het project Onder Controle, van het Nederlands Film Festival (NFF). Het publiek kon maandag via Twitter bepalen welke kant een scène in de thriller op moest gaan. De cast werd steeds via draadloze oortjes bijgestuurd.

"Ik houd me altijd verre van programma's als De Vloer Op", bekent Reijn voor de camera van Novum Nieuws. "Maar omdat dit voor de Nederlandse film en ter promotie van het NFF is, doe ik toch mee."

De 37-jarige actrice is vooral gewend om, zowel op toneel als in film, te werken met een scenario. "Dat geeft tenminste nog enige houvast, acteren is immers al zo vaag en abstract. Als je dat dan ook nog zonder teksten moet werken, wordt het eng."

Onder Controle gaat over Thijs, een rol van Tygo Gernandt, die wakker wordt in een cel. Hij heeft geen idee hoe hij daar beland is of hoe hij kan ontsnappen. Ook Victor Löw en Hanna Verboom werkten mee aan het project.

De mooiste scènes uit de film worden gecompileerd tot een reclamespot waarmee de 32e editie van het NFF wordt geopend. Het festival vindt dit jaar plaats van 26 september tot en met 5 oktober in Utrecht.


Halina Reijn vindt improviseren eng (Foto: Novum)

Van Rijsselberghe wint ook medalrace

Dorian van Rijsselberghe heeft in stijl de gouden medaille in de RS:X-klasse binnengehaald. De Nederlandse surfer was na negen wedstrijden zeker van de gouden olympische plak en onderstreepte dit door in de afsluitende medalrace ook met de zege aan de haal te gaan.

Van Rijsselberghe kende in de laatste wedstrijd de beste start en liep halverwege uit naar een flinke voorsprong op de Fransman Julien Bontemps en de Brit Nick Dempsey. Bontemps nam in de derde ronde de leiding over, maar Van Rijsselberghe toonde in de laatste ronde zijn klasse door de achterstand goed te maken en drie tellen voor de Fransman over de meet te komen. Dempsey werd derde en stelde hiermee het zilver veilig. De Pool Przemyslaw Miarczynski werd vierde en snoepte hiermee nog het brons af van de Duitser Toni Wilhelm die in de medalrace slechts als negende eindigde.

Man masturbeert achter gokkast

Een Nederlandse man is deze week uit een casino gezet en aangehouden door de politie omdat hij zich tijdens het gokken zat af te trekken. Volgens hem bracht dat geluk. 

De man speelde al enige tijd en had daarmee tot dan toe weinig succes gehad. Omdat hij bij online gokken vaak won als hij masturbeerde, besloot hij dat ook maar eens bij een echte gokkast te proberen. Een vrouw die de man bezig zag, was hier niet van gediend en waarschuwde de bewaking die de man het casino uitzette en de politie waarschuwde.

De man is het niet eens met de gang van zaken. Volgens hem zouden mensen op hun eigen spel moeten letten en niet op zijn nevenactiviteiten.

Arsenal rondt komst Cazorla af

Arsenal heeft de komst van de Spaanse middenvelder Santiago Cazorla afgerond. Cazorla, die bekend staat onder zijn voetbalnaam Santi Cazorla, komt over van Málaga en tekent een 'langjarig contract', meldden de Gunners. Hoeveel Málaga vangt voor de 27-jarige Spaans international is niet bekend.

Cazorla speelde een seizoen bij Málaga, dat vorig jaar vierde eindigde in de Primera División. De aanvallende middenvelder, die deel uitmaakte van de Spaanse ploegen die het EK in 2008 en 2012 wonnen, kwam over van Villarreal. Bij Málaga scoorde hij negen keer in 38 competitiewedstrijden.


Arsenal rondt komst Cazorla af (Foto: Novum)

Acteur Michael Clarke Duncan van intensive care af

Michael Clarke Duncan is sinds kort van de intensive care af. De 54-jarige acteur, die een maand geleden werd getroffen door een hartstilstand, blijft voorlopig wel in het ziekenhuis.

"Zijn familie gelooft in de kracht van gebeden en vraagt iedereen aan hem te denken", laat de woordvoerder van Duncan weten. Over de toestand van de acteur is verder geen informatie vrijgegeven.

Duncan, onder meer bekend van zijn rol als John Coffey in de film The Green Mile, werd een maand geleden gevonden door zijn vriendin. Door middel van reanimatie wist zij zijn hartslag weer op gang te brengen. Artsen lieten vervolgens weten optimistisch te zijn over zijn herstel.

Giftige alg in Zeeuws water

In Zeeland is dinsdag groot alarm geslagen na de ontdekking van een giftige alg in een kreek bij het Zeeuwse Ouwerkerk. Het advies is het water niet aan te raken, waarschuwt de veiligheidsregio Zeeland. Dat geldt niet alleen voor mensen, maar ook voor honden.

Het gaat om de algensoort dinoflagellaat, die in het oostelijke deel van de kreek op Schouwen-Duiveland werd aangetroffen. De mate van giftigheid wordt onderzocht. Wel is duidelijk dat het om de minst giftige soort binnen de familie van de dinoflagellaten gaat. Ruim een week geleden overleed een hond nadat het dier in de kreek had gezwommen. De dierenarts sloeg alarm omdat alle symptomen wezen op vergiftiging met blauwalg.

Tuig mishandelt hond

Een Bunschotenaar en zijn hondje zijn maandagavond mishandeld door vier vandalen. De man sprak ze aan toen hij zag dat ze een bushokje vernielden. Dat meldt RTV Utrecht.

De vandalen aarzelden niet en vielen de man en zijn metgezel aan, bijgestaan door hun eigen hondjes; twee Jack Russel terriërs.

De man pakte een van de jongeren vast, waarna de anderen met hun broekriemen het hondje van de man afranselden. Nadat de man zijn hondenriem inzette om zich tegen zijn belagers te beschermen taaide het viertal af, en wisten de man en zijn hond te ontkomen aan het straattuig, dat hem nog enkele doodsverwensingen na riep.

De man heeft inmiddels aangifte gedaan. Naar de daders wordt nog gezocht.

De groep, bestaande uit vier jongens en één meisje van allen rond de 18 jaar, had een scooter en twee Jack Russel terriërs bij zich. Eén van de jongens had een getinte huidskleur. De politie hoopt dat getuigen zich melden.

Kevin Costner wil hoofdrol in Jack Ryan-film

Kevin Costner heeft zijn oog laten vallen op één van de hoofdrollen in de nieuwe Jack Ryan-film van Kenneth Branagh. De acteur wil de rol van Ryan's mentor spelen in de spionagethriller. Chris Pine is ook te zien in de thriller.

Deze nog titelloze Jack Ryan-film gaat naar verluidt over de jonge jaren van Ryan, als hij nog maar net marinier is. Tijdens zijn werkzaamheden als consulent in Rusland raakt hij betrokken bij een terroristisch complot en moet hij op de vlucht slaan. Wanneer de film uit moet komen is nog onbekend. 

Ook zou de 57-jarige Costner in beeld zijn voor de hoofdrol van huurmoordenaar in de actiefilm Three Days to Kill van Luc Besson. Dit personage, Ethan Renner, heeft ontdekt dat hij nog maar kort te leven heeft en wil nog snel de ruzie met zijn dochter bijleggen. Helaas is hij ook verplicht een laatste missie te vervolbrengen. 

De carrière van van de acteur zit helemaal in de lift nadat de westernserie Hatfield & McCoys, waarin hij clanleider Devil Hatfield speelt, werd genomineerd voor het recordaantal van tweeëntwintig Emmy’s.

Fans van Costner moeten nog even wachten totdat hij weer op het witte doek verschijnt. Vanaf volgend jaar juni is hij te zien in de reboot van Superman, Man of Steel. Hierin speelt Costner stiefvader Jonathan Kent.

Zevende kind voor Kevin Costner (Novum)

Poetin walgt van orthodoxe priester

Als orthodoxe priester kun je best weleens een blauwtje lopen als je probeert iemand een kus op z'n hand te geven. De priester in onderstaand filmpje wilde de Russische president Vladimir Poetin een kus op zijn hand geven, maar aan diens reactie is duidelijk zichtbaar dat hij verre van gediend is van dergelijke uitingen van respect.

Poetin bracht een bezoek aan een klooster in Valaam, nabij de Finse grens. Nadat hij wat gelovigen begroet had, stapte hij af op een groepje officiële vertegenwoordigers, onder wie een paar priesters.

Nadat de eerste het bij de alom geaccepteerde handdruk hield wilde de tweede een iets orthodoxere begroeting. De blik van Poetin spreekt boekdelen.


Hè gatverdamme, doe normaal man!

Aangifte gedaan tegen wis-agent

De vrouw die vorige week een filmpje maakte van de arrestatie van dj The Flexican heeft dinsdagochtend inderdaad aangifte gedaan tegen de politie wegens verduistering van bewijs en mishandeling. Dat zei haar advocaat Yehudi Moszkowicz.

De dj zou een opmerking hebben gemaakt toen een politiewagen over zijn voet reed. Hij zegt vervolgens mishandeld te zijn door de politie. De Eindhovense Ingrid Lukken filmde het voorval met haar telefoon. De politie erkende vrijdag al dat een agent het filmpje heeft gewist. Het Openbaar Ministerie heeft een onderzoek ingesteld.

De telefoon van Lukken wordt momenteel onderzocht door digitaal forensisch onderzoeksbureau Digital Investigation. Moszkowicz zei dat mogelijk later dinsdag duidelijk wordt of het gelukt is het bewijsmateriaal op het filmpje terug te halen.

Moszkowicz heeft namens Lukken ook schriftelijk aangifte gedaan wegens mishandeling. Zijn cliënte zou een klap hebben gekregen met een wapenstok en vervolgens hardhandig gearresteerd zijn omdat zij stond te filmen. In Nederland is filmen op de openbare weg gewoon toegestaan. Oók als het gaat om politieoptreden.

Naakt lijk 90-jarige tussen uitwerpselen in mortuarium

De familie van een overleden, hoogbejaarde vrouw is in Duitsland op een vervelende manier toegekomen aan een laatste afscheid. Toen zij het mortuarium bezochten om haar nog eenmaal te zien, troffen de familieleden haar naakte lichaam aan in een kamer die besmeurd was met uitwerpselen.

Een woordvoerder van de Duitse politie laat weten geen details over de zaak vrij te willen geven, maar geeft wel aan dat hier sprake zou kunnen zijn van een misdrijf. Necrofilie wordt niet uitgesloten.

Oud-Ajacied Rosenberg tekent bij West Brom

Markus Rosenberg heeft een driejarig contract getekend bij West Bromwich Albion. De Zweedse oud-Ajacied kost de Baggies niets, zijn club Werder Bremen liet zijn contract deze zomer verlopen.

Vele Europese clubs en een club uit China waren volgens West Brom uit op de handtekening van de aanvaller. Na Ben Foster, Yassine el Ghannasy en Claudio Yacob is Rosenberg de vierde speler die de Engelsen deze zomer heeft binnengehaald.

De 29-jarige voetballer verhuisde in 2005 van Malmö FF naar Amsterdam en vond daar in zijn eerste seizoen twaalf keer het net. Het werd echter nooit helemaal duidelijk op welke positie hij het best tot zijn recht kwam, waarop Ajax hem naar Bremen liet gaan. In 2010 werd de Zweed voor een seizoen verhuurd aan het Spaanse Racing Santander. Afgelopen seizoen wist hij tien doelpunten te maken voor de Duitsers.

Ricciardo verwacht Toro Rosso-stoeltje in 2013

Daniel Ricciardo denkt dat hij in het Formule 1-seizoen 2013 weer voor Toro Rosso zal gaan racen. De Australiër pakte in de eerste race van dit seizoen meteen punten voor de Italiaanse renstal en denkt nu al voldoende te hebben laten zien om contractverlenging te rechtvaardigen.

Ricciardo sprak met de West-Australian: "Volgens mij zoekt Toro Rosso niet naar een vervanger voor mij, tenzij het seizoen vanaf nu desastreus gaat verlopen. Maar als ik door ga op de huidige lijn, of zelfs nog een beetje verbeteren – dat zou mooi zijn – dan neem ik aan dat ik ook volgend jaar van de partij ben."

Ook sprak de Australiër met Autosport. "De beslissing valt altijd laat binnen de Red Bull-familie. Sinds ik tot het opleidingsprogramma behoor kreeg ik op zijn vroegst in november uitsluitsel. Het zou me verbazen als het nu eerder komt. Misschien dat ik de beslissing met goede resultaten wat kan bespoedigen, maar de bevestiging zal vast vrij laat komen."

Oddworld binnenkort voor Vita

Zowel Oddworld: Stranger's Wrath als Oddworld: Munch's Oddysee zijn binnenkort in een verbeterde beeldkwaliteit verkrijgbaar voor de Playstation Vita. Dat heeft gamestudio Oddworld Inhabitants bekendgemaakt.

Stranger's Wrath HD is sinds eind vorig jaar ook verkrijgbaar voor de Playstation 3. Munch's Oddysee wordt nog omgezet voor diezelfde spelcomputer. Of de Playstation 3-versies op de een of andere manier kunnen samenwerken met de versies voor de Playstation Vita is niet bekend.

De Oddworld-avonturenreeks begon in 1997 met Oddworld: Abe's Oddysee en eindigde in 2005 met het origineel van Stranger's Wrath. De afgelopen jaren zijn spellen uit de reeks als downloadbaar spel aangeboden via verschillende downloaddiensten. Wanneer we de games op de PlayStation Vita kunnen spelen is nog niet bekend.

"32 graden. Opa en oma"

Zo heel af en toe vindt een zonnige ansichtkaart zijn weg naar een regenachtige brievenbus, ergens in Nederland. Er staat altijd een jaloersmakend idyllisch gephotoshopt landschap op van prachtige zandstranden die nooit bezet zijn. Iedereen die zo’n kaart ontvangt, weet dat hij genept wordt. Daarom zijn er van die verzenders die het nodig vinden om er nog even de temperatuur bij te zetten. Dankjewel, opa en oma.

Eerste kwartaalwinst THQ in bijna drie jaar

Gameuitgever THQ heeft zijn eerste kwartaalwinst geboekt sinds het najaar van 2009. Het Amerikaanse gamebedrijf boekte in het tweede kwartaal van dit kalenderjaar een winst van 15,4 miljoen dollar.

Dat heeft de uitgever maandagnacht bekendgemaakt. Vorig jaar werd in hetzelfde kwartaal 38 miljoen dollar verlies geleden.
De afgelopen maanden heeft de gameuitgever een rigoreuze omschakeling gemaakt. Onder een nieuwe voorzitter en nieuw management zijn diverse geplande spellen geschrapt. Ook heeft het bedrijf besloten zich niet langer te richten op spellen voor bijvoorbeeld Facebook en smartphones.

Waar andere uitgevers brood zien in gratis spellen, wil THQ zich juist richten op de fanatieke gamers die bereid zijn een paar tientjes voor een spel neer te leggen. Later deze maand komt het bedrijf met het actieavontuur Darksiders II, terwijl ook gewerkt wordt aan de strategiegame Company of Heroes 2, het schietspel Metro: Last Light en het rollenspel South Park: The Stick of Truth.

Horrorspel Guillermo del Toro geschrapt

De productie van het horrorspel Insane van filmregisseur Guillermo del Toro is door uitgever THQ stilgelegd. Dat heeft de uitgever maandagnacht bekendgemaakt. Volition, bekend van onder meer de Saints Row-reeks, werkte aan de game in samenwerking met Guillermo del Toro. Het spel past niet meer in de plannen van de uitgever.

Het horrorspel werd twee jaar geleden aangekondigd als een van de grote nieuwe gamereeksen van THQ. Het eerste spel had over twee jaar uit moeten komen. Het schrappen van Del Toro's horrorspel is het resultaat van een nieuwe visie binnen het bedrijf. THQ heeft sinds eind mei een nieuw management en een nieuwe bestuursvoorzitter.

Insane is het tweede spel waarvan THQ de productie dit jaar stillegt. Drie maanden geleden werd de ontwikkeling van de actiegame Devil's Third stopgezet. Toen werd ook bekend dat de actiegame Warhammer 40,000: Dark Millenium niet langer een online game wordt, maar een verhaal dat spelers in hun eentje kunnen doorlopen.

Battlefield 3 niet meer voor Wii U

Battlefield 3 verschijnt dit najaar niet voor de Wii U-spelcomputer. Uitgever Electronic Arts en spelcomputerfabrikant Nintendo zouden geen overeenstemming kunnen bereiken over enkele online functies in het spel. Dat schrijft gameweblog Wii U Daily. Het volgende spel in de Battlefield-reeks wordt wel gemaakt voor de nieuwe spelcomputer.

Toen de Wii U in juni vorig jaar werd onthuld, werden onder meer beelden van het schietspel Battlefield 3 getoond. Toen Nintendo en Electronic Arts eind vorig jaar een meningsverschil hadden over het integreren van Origin, de gamedienst van Electronic Arts, werd het spel aan de kant geschoven.

Volgens het weblog zijn de tests die EA heeft uitgevoerd voor de productie van Battlefield 3 niet tevergeefs geweest. Het bedrijf zou de opvolger van Battlefield 3 namelijk wel maken voor de Wii U. Battlefield 4 wordt eind volgend jaar verwacht.

Atsma & Krabbé samen in EO-serie over Van Gogh

Barry Atsma en Jeroen Krabbé spelen samen in een nieuwe vierdelige dramaserie die de EO vanaf januari 2013 zal uitzenden. In Een Huis voor Vincent neemt Atsma de rol van Vincent van Gogh voor zijn rekening en speelt Krabbé de rol van Vincent Willem, neef en enige erfgenaam van Vincent van Gogh.

Naast het verhaal van de onbegrepen kunstenaar Van Gogh, gaat de serie ook over zijn neef die, bijna 70 jaar na de dood van zijn beroemde oom, worstelt met de last van diens erfenis: de Van Gogh collectie. Een collectie met een verhaal waarmee de neef van de schilder tegen wil en dank de confrontatie aan zal moeten gaan.

Krabbé verheugt zich op de productie "Vincent Willem is een intrigerend figuur. Hij was een echte wetenschapper en had weinig op met kunst, maar de toekomst van Van Gogh’s collectie lag wel in zijn handen. Met die invalshoek krijgen we toch een andere kijk op de schilder dan in bestaande films het geval is."

Endemol Nederland produceert de serie en start binnenkort met de opnames. De regie is in handen van Pim van Hoeve.

 

Maden vreten verwaarloosde cavia's aan

Aan het Leeuwerikplein in Purmerend zijn door voorbijgangers drie zwaar verwaarloosde cavia's aangetroffen. Twee van de dieren waren er zo ernstig aan toe dat ze al werden aangevreten door maden.

De dierenambulance heeft de cavia's opgehaald en naar een dierenarts gebracht. Daar zijn de twee aangevreten cavia's uit hun lijden verlost. De politie is op zoek naar de eigenaar van de dieren.

Baanwielrenster Wild zesde

Baanwielrenster Kirsten Wild heeft op de olympische individuele achtervolging de zesde tijd neergezet. De Nederlandse finishte in 3.39,741. De Amerikaanse Sarah Hammer was met 3.29,554 de beste en blijft de ranglijst op het omnium aanvoeren.

De Britse Laura Trott, nummer twee in het klassement, noteerde met 3.30,547 de tweede tijd. Zij en Hammer lijken om het goud te gaan strijden. Wild bezet de zesde positie en heeft nog kans op een bronzen medaille.

Vakkenvullers krijgen salarisverhoging avondwerk

Ook hulpkrachten die twaalf uur of minder per week werken, hebben recht op een toeslag als ze 's avonds in de supermarkt werken. Dat heeft de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) dinsdag bepaald, meldt een woordvoerder. Vakbond FNV Bondgenoten had de zaak aangespannen. Nu krijgen alleen supermarktwerknemers die meer dan twaalf uur per week werken zo'n toeslag.

Volgens bestuurder Arie van der Pijl van FNV Bondgenoten heeft het oordeel van de commissie tot gevolg dat supermarkten niet meer kunnen concurreren op arbeidsvoorwaarden. "Onze eis 'gelijk loon voor gelijk werk' is nu bevestigd door de CGB." De uitspraak is volgens de vakbond van toepassing op ongeveer 55 procent van de 260 duizend supermarktmedewerkers.


Avondtoeslag ook voor hulpkrachten in supermarkt (Foto: Novum)

Waalre sloopt monumentaal gemeentehuis

De gemeente Waalre heeft een sloopvergunning aangevraagd voor een deel van het gemeentehuis. Het gaat om een deel dat een rijksmonumentale status heeft. De sloop is nodig om mogelijke instorting te voorkomen, liet de gemeente maandag weten.

Burgemeester Henri de Wijkerslooth noemt de sloop van het gebouw een 'moeilijk besluit', omdat het om een dierbaar gebouw gaat. "De gevolgen van de brandstichting in ons gemeentehuis zijn nog dagelijks pijnlijk voelbaar in onze gemeente."

Over de toekomst van het gebouw is nog geen besluit genomen. Het gemeentebestuur beslist in het najaar of en hoe het gemeentehuis wordt herbouwd. Voor de verkiezingen is inmiddels een alternatief stembureau gevonden.

Vorige week werden al drie muren van het monumentale deel van het pand gestut. Over twee andere muren overlegt de gemeente nog met de monumentencommissie.

Het gemeentehuis van Waalre werd bijna drie weken geleden in de as gelegd na een aanslag met twee auto's. Politie en justitie zetten veertig rechercheurs in, maar de daders zijn nog altijd spoorloos. Ook een motief is nog niet bekend.


Waalre vraagt sloopvergunning gemeentehuis aan (Foto: Novum)

PokéDex 3D Pro op 8 november naar Nintendo eShop

Nintendo heeft bekendgemaakt dat de PokéDex 3D Pro-app vanaf 8 november te downloaden is uit de Nintendo eShop. Pokémon Dream Rader komt 12 november uit in de digitale winkel. Pokémon Black en White 2 komen op 12 oktober uit.

Pokédex 3D Pro is vanaf 8 november exclusief verkrijgbaar voor Nintendo 3DS via de Nintendo eShop. Met deze aangepaste versie kun je alles opzoeken over de vele Pokémon die er zijn: maar liefst 640 Pokémon uit de geschiedenis van de Pokémon-spelserie. Je kunt ook Pokémon Challenges doen om jouw kennis te testen in quizzen. De originele Pokédex 3D wordt op 11 oktober uit de eShop verwijderd om ervoor te zorgen dat iedereen de nieuwste Pokédex gebruikt.

Pokémon Dream Radar verschijnt op 12 oktober in de eShop. Met deze app kunnen spelers Pokémon vangen en voorwerpen gebruiken met behulp van Augmented Reality-technologie. Door de Nintendo 3DS te bewegen kun je op Dream Clouds richten en schieten. Gevangen Pokémon en voorwerpen uit Pokémon Dream Radar kunnen worden overgezet naar Pokémon Black & White 2. Er ziten enkele items en vaardigheden in die niet in de Pokémon Black en White 2 voorkomen, maar deze kun je wel overzetten naar jouw spel. 

Originele Sugababes werken met All Saints-zangeres

De drie oorspronkelijke Sugababes zijn de studio ingedoken met voormalig All Saints-zangeres Shaznay Lewis. "We hebben in november een nummer met elkaar geschreven en nu zijn we weer allemaal bij elkaar in de studio", laten de zangeressen weten via Twitter.

Mutya Buena, Keisha Buchanan en Siobhan Donaghy begonnen in 1998 met de Sugababes en scoorden een grote hit met Overload. In de jaren daarna werden ze een voor een vervangen. De drie oorspronkelijke zangeressen besloten onlangs weer bij elkaar te komen en maken een nieuwe plaat onder de naam Mutya Keisha Siobhan.

"Om je geheugen op te frissen: Lewis zat in een van de beste meidengroepen uit Groot-Brittannië, All Saints. Geweldig!", laten Mutya, Keisha en Siobhan weten. Lewis vormde samen met Melanie Blatt en de zusjes Nicole en Natalie Appleton All Saints. Ze scoorden wereldwijde hits als Never Ever. In 2001 gingen ze uit elkaar.

De drie voormalige Sugababes laten weten blij te zijn dat hun fans de hereniging steunen. "Het klinkt fantastisch", verklappen Mutya, Keisha en Siobhan over hun nieuwe cd. "We zijn zo trots en hopen dat jullie het leuk vinden."

Pink is nieuw gezicht make-upmerk

Pink is het nieuwe gezicht van Covergirl Cosmetics. De 32-jarige zangeres gaat het make-upmerk aanprijzen en treedt hiermee in de voetsporen van onder anderen Ellen DeGeneres, Taylor Swift, Drew Barrymore en Queen Latifah.

"Om bij een groep vrouwen te horen die me altijd geïnspireerd hebben is een grote eer", vertelt Pink in het Amerikaanse tijdschrift People. De So What-zangeres heeft naar eigen zeggen veel te vieren. "Ik heb mijn nieuwe cd The Truth About Love genoemd. En de waarheid is dat ik mijn geweldige familie en dochter heb, mijn muziek, en nu ook een samenwerking met Covergirl."

Het cosmeticamerk laat weten dat Pink onder meer is gekozen vanwege 'het vertrouwen en de energie' die de ster uitstraalt. Pink gaat eerst een mascara aanprijzen, en moet in de campagne 'schoonheid met een rauw randje' representeren.

PaarsPink

'Zondvloed' in Manilla

De hoofdstad van de Filipijnen, Manilla, stond dinsdag voor de helft onder water door hevige regen. Dat meldden de autoriteiten. Tienduizenden mensen verlieten hun huis op de vlucht voor de water- en modderstromen in de stad.

In en rond de stad zijn minstens 15 mensen om het leven gekomen. In het hele land steeg het dodental naar 68. De overstromingen in Manilla zijn de ergste sinds de tyfoon in 2009 waardoor 400 mensen om het leven kwamen. Complete huizen werden meegesleurd.

Het leger is ingezet om mensen van daken van huizen te redden. Onder de doden zijn negen mensen uit een familie. Zij kwamen om door een aardverschuiving.

De Filipijnen gaan op dit moment gebukt onder de jaarlijkse slagregens van de moesson. Volgens meteorologen viel het het afgelopen etmaal net zo veel regen als normaal in twee weken.

Manilla voor de helft onder water door regen
Manilla voor de helft onder water door regen (Foto: ANP)

Bolt wil naar Man. United

Usain Bolt maakt momenteel furore als sprinter op de Olympische Spelen, maar de Jamaicaan hoopt ook als profvoetballer te kunnen slagen. Bolt is ervan overtuigd dat hij mee zou kunnen in het profvoetbal, een droom die hij al lange tijd heeft.

De sprinter hoopt daarom een kans te krijgen bij Manchester United. "Mensen denken dat ik een geintje maak, maar als Sir Alex Ferguson me zou bellen en zeggen: Oké, we doen het. Kom hierheen voor een proefperiode, dan zou ik het zo doen."

"Ik zou de uitdaging niet aangaan als ik zou denken dat ik niet goed genoeg zou zijn. Ik ben een erg talentvolle speler en weet dat ik het verschil kan maken", vervolgt Bolt tegenover The Sun. "Ik zou de snelste speler in het team zijn, maar ik kan ook goed voetballen. Ik ben nog een paar dagen in Groot-Brittannië, dus als Ferguson me wil bellen, weet hij me te vinden."

Een woordvoerder van de Premier League-club reageert kort op de sollicitatie van Bolt. "Als de snelste man op aarde zou hij ongetwijfeld snelheid toevoegen aan het team." De Jamaicaan liet zich in 2011 al eerder ontvallen graag nog eens als voetballer actief te zijn.

Sedoc naar halve finales 110m horden

Gregory Sedoc heeft zich geplaatst voor de halve finales van de 110 meter horden bij de mannen. De Nederlander eindigde in zijn serie als derde wat genoeg was voor een plek in de halve eindstrijd.

De snelste tijd in de series werd gelopen door de Amerikaan Aries Merritt. De wereldkampioen indoor op de 60 meter horden snelde naar een tijd van 13,07. Oud-olympisch kampioen Liu Xiang werd uitgeschakeld nadat hij vol tegen de eerste horde aankwam en zich blesseerde.

'Kandidaten moeten voor de webcam'

"Een spelshow met kandidaten in de studio is zó 2011!" Daarom probeert Paul de Leeuw het maandag met deelnemers die thuis voor de webcam zitten. Dat meldde de VARA dinsdag.

In het kader van het jaarlijkse TV Lab, waarin publieke omroepen nieuwe programmaformats uittesten, brengt de VARA eenmalig Game of Fame op de buis. Presentator Paul de Leeuw test de 96 kandidaten in de spelshow-nieuwe-stijl op hun algemene kennis en vindingrijkheid.

Game of Fame is maandag om 21.30 uur te zien op Nederland 3. TV Lab-programma's die door het publiek worden gewaardeerd, kunnen een vervolg krijgen.

'Kandidaat in de studio is zó 2011'
'Kandidaat in de studio is zó 2011' (Foto: ANP)

Rusland faalt opnieuw met lancering

Rusland heeft maandagavond tevergeefs geprobeerd twee communicatiesatellieten in een baan rond de aarde te brengen. Dat heeft de Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos dinsdag bevestigd.

Het vertrek van het lanceerplatform verliep nog goed, maar in de ruimte ontstonden problemen. Speciale motoren moesten ruim 18 minuten lang branden om de satellieten in een baan rond de aarde brengen, maar al na 7 seconden hielden ze er mee op. De sondes zijn ruimteafval geworden. Waarschijnlijk verbranden ze over enige tijd in de dampkring. Rusland onderzoekt hoe het mankement kon gebeuren.

Rusland heeft in de afgelopen anderhalf jaar een reeks lanceringen zien mislukken.

Rusland ziet opnieuw lancering mislukken
Rusland ziet opnieuw lancering mislukken (Foto: ANP)

Pedo Sytze van der Velde vindt huis

De 63-jarige pedofiel Sytze van der Velde heeft een huis gevonden. Nadat hij 3 jaar lang nergens welkom bleek te zijn heeft hij nu zelf een eengezinswoning in Gelderland geregeld.

Zijn nieuwe adres is bekend bij reclassering. Dat moest van de rechter. De reclassering mag echter de burgemeester van de gemeente waarin de pedo nu woont niet inlichten, als er ook maar enige aanwijzing is dat deze de pedo uit zijn stad wil weren.

De reclassering weigerde dinsdag elk commentaar. Van der Velde hoopt tot zijn dood in het huis te kunnen blijven wonen. Of hij in een kinderrijke omgeving woont is niet bekend. Ook is niet bekend of de man in de buurt van scholen of andere plekken met veel kinderen is gaan wonen.

Ook hockeymannen ongeslagen naar halve finale

In navolging van hun vrouwelijke landgenoten hebben de hockeymannen zich ook ongeslagen voor de halve finale op de Spelen geplaatst. Zuid-Korea werd met 4-2 verslagen. Door dat resultaat eindigt Duitsland als tweede in de groep.

Nadat enkele goede kansen niet geen doelpunt hadden opgeleverd, verdiende Nederland na een goed kwartier spelen een strafcorner. Mink van der Weerden pushte de bal in de hoek en maakte er met zijn vijfde strafcornergoal van het seizoen 1-0 van.

Nog geen vijf minuten later dribbelde Valentin Verga zich relatief simpel vrij en sloeg de bal net binnen de cirkel in het doel. Keeper Jaap Stockmann redde vervolgens knap een strafcorner van de Koreanen.

Een dikke tien minuten in de tweede helft maakte Roderick Weusthof er uit een strafbal 3-0 van. De Koreanen deden daarna via een strafcorner van Hyun Woo Nam wat terug. Toen hij terugliep naar zijn eigen helft ging hij plotseling op de grond liggen en moest hij met een op het oog ernstige blessure het veld verlaten.

De Aziaten maakten het vervolgens toch nog heel even spannend, Nam Yong Lee tikte de bal er na wederom een strafcorner in. Billy Bakker tikte de bal zo'n minuut later simpel in een leeg doel nadat de Koreaanse keeper naar voren was gestormd om Rogier Hofman te dekken. Een paar minuten nadat Stockmann de bal nog een keer knap uit het doel had gehaald, floot de scheidsrechter voor de laatste keer.

Nederland kan in de halve finale nog vier verschillende tegenstanders tegenkomen. Australië, Groot-Brittannië, Pakistan en Spanje strijden in de andere poule om een plek bij de eerste twee. Australië - Pakistan en Spanje - Groot-Brittannië worden later vandaag gespeeld.

Inbrekers martelen oude vrouw

Twee inbrekers hebben in Engeland een 73-jarige, welgestelde vrouw urenlang gemarteld om haar op die manier te dwingen een kluis te openen. De vrouw kreeg kokend water over haar rug gegoten en ze werd onderworpen aan waterboarding, een marteltechniek waarbij verdrinking wordt nagebootst. Ook werd gedreigd haar een vinger af te snijden en haar te vermoorden.

De inbrekers kwamen het 7 miljoen pond kostende pand binnen door via een ladder een openstaand raam binnen te klimmen. Eenmaal binnen overmeesterden ze de vrouw en dwongen haar een kluis te openen. De vrouw gehoorzaamde en de inbrekers maakten op die manier voor meer dan 150.000 pond aan juwelen buit.

Daarna eisten ze dat de vrouw ook een tweede, grotere kluis zou openen. Aangezien die kluis al meer dan twaalf jaar niet meer open was geweest, kreeg de vrouw dat niet voor elkaar. De inbrekers vermoedden dat de vrouw weigerde, waarna de drie uur durende martelsessie begon.

Uiteindelijk gaven de inbrekers het op en vertrokken. Ze zijn nog voortvluchtig.

Ombudsman vindt vreemdelingenbewaring onmenselijk

Illegale vreemdelingen onderbrengen in een gevangenis met strafrechtelijke beperkingen is inhumaan. De inperking van de mensenrechten van deze mensen, die nergens voor zijn veroordeeld, is te groot. Dat vindt de Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer. "Er moeten snel volwaardige alternatieven komen voor de huidige vreemdelingenbewaring."

De overheid mag vreemdelingen in hun vrijheid beperken om uitzetting mogelijk te maken. Jaarlijks gebeurt dit bij ongeveer zesduizend mensen.

Volgens Brenninkmeijer worden vreemdelingen echter vaak onder 'geestdodende omstandigheden' in bewaring gesteld. "Minstens zestien uur per dag met iemand anders opgesloten zitten in een ruimte van ongeveer twee bij vijf meter. Twee uur per week bezoek mogen ontvangen. Niet kunnen werken. Niet zelf kunnen beslissen wanneer je naar buiten gaat", somt de ombudsman op in een dinsdag gepubliceerd rapport over de kwestie.

Proeven met een meldplicht voor vreemdelingen of het betalen van een borgsom kunnen op meer instemming van Brenninkmeijer rekenen. Detentiecentra proberen daarnaast de omstandigheden te verbeteren door bijvoorbeeld een extra bezoekuur en beperkte toegang tot internet mogelijk te maken. Toch duurt het volgens de ombudsman lang voordat verbeteringen worden doorgevoerd.

Brenninkmeijer vreest dat ook in de toekomst veel vreemdelingen in bewaring worden gehouden voordat zij worden uitgezet. "Haast is dus ook geboden met volwaardige alternatieven en met een passend regime voor vreemdelingenbewaring met slechts de noodzakelijke beperkingen."

Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA) laat in een reactie weten het ermee eens te zijn dat vreemdelingendetentie alleen als een uiterst middel mag worden gebruikt om vreemdelingen als zij niet vrijwillig vertrekken uit te zetten naar hun land van herkomst.

Vreemdelingen kunnen volgens de minister zelf ook detentie voorkomen. "Wie gewoon meewerkt aan vertrek, hoeft niet in detentie terecht te komen", aldus Leers. Daarbij wijst zijn ministerie op proeven met alternatieven voor vreemdelingendetentie, zoals de meldplicht en het betalen van een borgsom.

Badr Hari blijft veilig opgesloten

Badr Hari mag in ieder geval nog negentig dagen worden vastgehouden. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Amsterdam dinsdag bepaald. Het bezwaarschrift tegen de beperkingen die de 27-jarige kickbokser zijn opgelegd, is ongegrond verklaard, laat een rechtbankwoordvoerder weten.

De voormalig wereldkampioen K1-vechten werd een kleine twee weken geleden opgepakt nadat hij zich bij de politie had gemeld. De Amsterdammer wordt verdacht van een poging tot doodslag. Hij zou de 39-jarige miljonair Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation in juli ernstig hebben mishandeld. Hij heeft in een politieverhoor een gedeeltelijke bekentenis afgelegd, schreef De Telegraaf vorige week.

De Nederlands-Marokkaanse Hari wordt daarnaast verdacht van een tweede mishandeling. Hij zou vorig jaar eigenaar van Club Air in Amsterdam Jeroen van den Berg hebben afgetuigd. Die deed aanvankelijk geen aangifte, maar stapte toch naar de politie toen hij hoorde van de mishandeling van Everink.

Badr Hari zit in beperkingen. Dat betekent dat hij met niemand mag praten, behalve zijn advocaat.


Badr langer in 'beperkingen' (Foto: Novum)

Van Rijsselberghe zal gewoon finishen

Dorian van Rijsselberghe is al zeker van olympisch goud op het onderdeel windsurfen. De Nederlander hoeft vandaag in de medalrace alleen maar te starten om zeker te zijn van de plak, maar de Texelaar wil het publiek laten zien waarom hij de terechte kampioen is.

"Ja, ik ga door de finish. Zeker weten!" Van Rijsselberghe wil in tegenstellig tot de tiende race gewoon een goed resultaat neerzetten. In de tiende race kwam hij voortijdig naar de kant en nam deze race op als schrapresultaat. "Dat deed ik omdat ik de rest van het veld niet in de weg wilde varen. Als ik zelf nog zou rond zeilen en iemand al zeker was van de eerste plaats zou ik ook willen dat hij opdondert zodat ik mijn eigen race kan varen."

De internationale zeilbond ISAF heeft bij monde van woordvoerder Alistair Fox aan NUsport laten weten dat ze verwachten dat Van Rijsselberghe de race gewoon uitvaart. "Een boot die bedoeld is om te concurreren, moet in de medal race een oprechte poging doen te starten, te varen en te finishen." Doet hij dit niet dan kan de Nederlander twintig strafpunten krijgen, maar een andere woordvoerder van ISAF weet dat dit niet zal gebeuren. "Dorian is een fantastische gozer. Hij zal de olympische gedachte niet in gevaar brengen."

VS willen controle over internet niet delen

Op dit moment vindt een conferentie plaats, die mogelijk de toekomst van het internet bepaalt. Nee, er wordt geen nieuwe ACTA besproken, noch houdt Anonymous een barbecue. De internationale politiek is bijeen om de ITR's te bespreken. Dat zijn de International Telecommunication Regulations. Belangrijkste twistpunt: wie krijgt zeggenschap over het internet? Op dit moment is dat de private Amerikaanse non-profit organisatie ICANN, maar een blok van landen wil dat deze zeggenschap overgaat naar VN-organisatie ITU. Echter, de VS protesteert luid.

Alvorens aan de conferentie te beginnen, konden de landen voorstellen indienen. Deze voorstellen hoefden niet openbaar te zijn, maar de VS heeft een handreiking naar het publiek gedaan door een factsheet met hun ideeën uit te geven. De Russische voorstellen daarentegen zijn openbaar geworden door een lek naar een klokkenluiderssite. Maar wat staat er nou precies in die voorstellen?

De VS werpen zich zoals zo vaak op als beschermers van de vrijheid. Terry Kramer, de leider van de Amerikaanse delegatie zei: "De VS denken dat de bestaande instituties, waarin de industrie en de civiele maatschappij een aandeel hebben, effectief hebben gefunctioneerd en zullen blijven zorgen voor de gezondheid en groei van het internet en al haar voordelen." Het Amerikaanse Ministerie van Binnelandse zaken stelt dat de VS bang zijn dat de voorstellen van enkele andere landen zullen zorgen voor meer regelgeving voor de internationale telecomsector en wellicht zelfs de internetsector. Daar zijn de VS vehement tegen.

Maar andere landen, aangevoerd door de Russen en Chinezen, laten een heel ander geluid horen. De Russen vinden dat de internationale gemeenschap, door middel van ITU, de gelegenheid krijgt netwerkadressen te verdelen. De Chinezen en enkele anderen gaan nog een stapje verder. De ITR's bevatten nu nog geen afspraken rondom infrastructuur, technische standaarden en content, maar als het aan die landen ligt, komen die er wel. Ook de Russische president, Poetin, vindt dat de regulatie verder kan gaan en een soort van 'internationale controle [..] met behulp van ITU' zou moeten instellen.

De ITU onderwijl, ontkent dat deze voorstellen bestaan. Richard Hall, facilitator bij ITU, zei in juni nog: "Er zijn geen voorstellen in die geest. De voorstellen zijn dat de individuele landen actie ondernemen op deze gebieden." De ITU blijft benadrukken dat het geen regelgevende instantie is, maar slechts het gebruik van netwerken coördineert en internationale samenwerking promoot.

Sacha Baron Cohen in nieuwe spionnenkomedie

Sacha Baron Cohen heeft een parodie op spionnen films weten te verkopen aan Paramount, zo schrijft Coming Soon. Het is nog niet bekend welke rol(len?) Cohen in de film gaat spelen.

De film gaat over een geheime agent die erachter komt dat hij een broer, een fanatieke voetbalsupporter, heeft waar hij mee moet samenwerken. Phil Johnston (Wreck-It Ralph, Cedar Rapids) gaat de film waarschijnlijk regisseren.

Heracles hoopt nog altijd op Lukoki

Heracles Almelo heeft nog altijd de wens om Jody Lukoki komend seizoen op huurbasis over te nemen van Ajax. Lukoki komt bij Ajax maar gematigd aan spelen toe en een tijdelijk verhuur lijkt dus geen onrealistische optie. Behalve ADO Den Haag heeft ook Heracles nog altijd serieuze belangstelling voor de buitenspeler, zo meldt voorzitter Jan Smit.

"We zijn nog steeds zeer geïnteresseerd in Jody, maar ook hij zal hier net als andere voetballers zijn plekje moeten veroveren. We wachten af", zo laat Smit optekenen door het AD. Lukoki speelde tot dusver zes competitiewedstrijden in de Amsterdamse hoofdmacht, waarin hij tweemaal scoorde.

Samuel Armenteros bewandelt mogelijk de omgekeerde weg. De Heracles-aanvaller staat al geruime tijd in de belangstelling van Ajax, maar de twee clubs komen er tot dusver niet uit over de transfersom. Smit verlangt ongeveer zeven miljoen euro van de landskampioen.

Miljardair bouwt Jurassic Park na

Miljardair Clive Palmer is één van die mensen die denkt dat je met geld alles kan, als je maar genoeg betaalt. Een tijd terug meldde hij al dat hij werkte aan een replica van de Titanic, waarmee hij in 2016 het ruime sop wil kiezen. Maar een echte Titanic is voor hem nog niet goed genoeg: nu gaat het gerucht de ronde dat hij Jurassic Park in het echt wil nabouwen.

De Sunshine Coast Daily vernam van het plan van iemand die dichtbij Palmer staat. De miljardair zou op dit moment in onderhandeling zijn met een groep wetenschappers die in 1996 het schaap Dolly kloonden. Dit willen ze nu ook met dinosaurus DNA gaan proberen. Het park moet uiteindelijk komen te liggen in het resort van de miljardair in Australië.

Palmer zelf ontkent de geruchten echter stellig: "Het is een opgeblazen verhaal. Ik heb de journalist in kwestie nooit gesproken."Toch blijft de Sushine Coast Daily bij het verhaal:"Mr. Palmer verandert zijn verhaal continue en de mensen uit Sunshine Coast wachten  al lang wat zijn plannen nu werkelijk inhouden. Veel van deze geruchten komen van bronnen uit de directe omgeving van Clive."

Wat vind jij? Zou jij een dergelijk park gaan bezoeken?

Ferrari: "Goede ontwikkelingsrichting ingeslagen"

Het Formule 1-team Ferrari heeft naar eigen zeggen de goede ontwikkelingsrichting weer ingeslagen na een mindere race in Hongarije. Volgens technisch directeur Pat Fry hebben enkele nieuwe onderdelen niet goed gewerkt.

"Het klopt dat een aantal onderdelen niet heeft gebracht wat we ervan hadden verwacht. Er is altijd een kans dat dit gebeurt. Het positieve aspect is dat we het probleem begrijpen en alles is nu in orde. We hebben een goed beeld welke richting wij op moeten en we zijn inmiddels deze weg ingeslagen."

Na de zomerstop begint het Formule 1-circus op Spa-Francorchamps en Monza, twee banen waarbij de snelheid hoog ligt en circuitspecifieke onderdelen vereisen. "We hebben een aantal interessante ontwikkelingen, die we op Spa zullen introduceren, een circuit dat aerodynamisch gezien bijzonder is net als Monza. We hebben dan ook een aerodynamisch en motorpakket speciaal voor het Italiaanse circuit."

'Opnieuw conflict Schiphol en KLM'

Luchthaven Schiphol en de belangrijkste klant KLM liggen opnieuw in de clinch. Het conflict gaat ditmaal over de groei van Schiphol en de prioriteiten van de luchthaven. Dat schrijft Het Financieele Dagblad dinsdag op basis van bronnen in de sector.

Schiphol, KLM en het ministerie van Economische Zaken hebben maandag een overleg gehad, schrijft het FD. KLM en andere luchtvaartmaatschappijen verwijten de Nederlandse luchthaven dat er steeds meer prioriteit uitgaat naar vakantievluchten. Dit is in strijd met het Aldersakkoord, waarin is vastgelegd dat de mainportfunctie van Schiphol, als doorvoerhaven voor zakelijke lijnvluchten, het belangrijkste is.

Aanleiding van het conflict zou de opkomst van luchtvaartmaatschappij Emirates zijn op het Amsterdamse vliegveld. Die landde vorige week voor het eerst met het grootste vliegtuig van de wereld op Schiphol. Een toename van dit soort vluchten zou het voor KLM moeilijk maken de frequentie van lijnvluchten op peil te houden.

Volgens het FD speelt daarnaast de groeiambitie van Schiphol een rol. De extra faciliteiten moeten mede betaald worden door de belangrijkste klanten, zoals KLM. Het aantal vluchten op Schiphol kan echter moeilijk worden uitgebreid met lijnvluchten, maar wel met vakantievluchten. KLM zou weinig zin hebben in een uitbreiding waar vooral concurrenten van profiteren.

Begin dit jaar lagen de luchtvaartmaatschappijen en de luchthaven ook al met elkaar in conflict, toen over de tarieven. De maatschappijen meenden dat een meevallend resultaat moest worden doorgerekend, terwijl Schiphol de tarieven met vier procent wilde verhogen. Komende maand wordt opnieuw overlegd over de tarieven.

Tori Spelling komt met kledinglijn voor baby's

Tori Spelling gaat kleding ontwerpen voor baby's. De actrice is momenteel zwanger van haar vierde kind en heeft besloten aan de slag te gaan voor het bedrijf JCPenny om kinderen er zo goed mogelijk uit te laten zien.

"Ik heb overal gezocht en kon niet geloven dat de meeste babykleertjes nog steeds in pastelkleuren en met saaie prints verkrijgbaar zijn", zegt de 39-jarige actrice tegen het Amerikaanse tijdschrift People. "Ik wist gelijk dat ik mijn kinderen in felle kleuren wilde zien met leuke prints."

De drie kinderen van Spelling hebben invloed op de ontwerpen. De 4-jarige Stella bemoeit zich met de prints en baby Hattie is model. "En Liam wil dat het lekker zit. Ik wil comfortabele kleding maken, die tegelijkertijd chique is."

Bertens treft Petrova in Montreal

Kiki Bertens neemt het in de eerste ronde van het mastertoernooi in Montreal op tegen de Russische Nadia Petrova. De nummer 22 van de wereld schakelde de Nederlandse eerder dit jaar uit op de Unicef Open in Rosmalen door in twee sets te winnen.

De 30-jarige Petrova, zes jaar geleden de nummer drie van de wereld, verloor op de Olympische Spelen nog in de kwartfinale van de latere finaliste Victoria Azarenka. Bertens bezet de tachtigste plek op de wereldranglijst.

Arantxa Rus, de mondiale nummer 64, treft de Amerikaanse Christina McHale. De 20-jarige nummer 26 van de wereld is de afgelopen jaren snel gestegen op de wereldranglijst, onder meer door dit jaar de derde ronde op Wimbledon te bereiken. De tennisters ontmoeten elkaar voor de eerste keer.

Als Rus als winnaar uit de strijd komt, treft ze in de tweede ronde Roland Garros-winnares Maria Sharapova. Bertens moet dan de voormalige nummer één van de wereld Caroline Wozniacki zien te verslaan.

Marokkanen trappen meisjes om sigaret

In een uitgaansgebied in Hilversum zijn twee meisjes van 18 en 15 jaar mishandeld door twee Marokkaanse jongens, nadat de meiden hadden geweigerd hen een sigaret te geven. De 18-jarige Carmen liep na diverse schoppen in het gezicht een blauw oog en een hersenschudding op. De 15-jarige Fleur werd zo hard toegetakeld dat ze een gebroken been aan het incident overhield. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

Nadat de meisjes de ongeveer 20-jarige mannen een sigaret weigerden werden ze uitgescholden. De politie kwam erbij om de boel te sussen, maar toen die weg waren kwamen de jongens alsnog achter ze aan.

De 15-jarige houdt mogelijk blijvende invaliditeit over aan het voorval.

In mei werd een 30-jarige Zweed nog bijna doodgetrapt door twee mannen, en begin april trapten eveneens Marokkaanse jongeren twee mannen op de Groest het ziekenhuis in. Ook Carmen en Fleur liepen verwondingen op, na het verlaten van uitgaansgelegenheid G-Spot.

In het gebied aan de Groest worden mensen tijdens uitgaansuren regelmatig bedreigd of mishandeld door de lokale bontkraagjeugd.

Hamer: PvdA kan nog de grootste worden

De PvdA hoopt er nog altijd op de grootste partij van Nederland te worden. Lijsttrekker Diederik Samsom gaat zich mengen in wat tot nog toe een tweestrijd leek tussen VVD-voorman Mark Rutte en SP-leider Emile Roemer, voorspelt PvdA-Kamerlid Mariëtte Hamer dinsdag in de Volkskrant.

Hamer, die zesde staat op de PvdA-lijst, stelt dat de SP verslaan op 12 september nog altijd kan. Ze wijst daarbij op eerdere verkiezingen. "De eindfase is het belangrijkst. Kijk naar Balkenende in 2002, Bos in 2003 en de eindsprint van Cohen in 2010. Gebeurt zoiets weer, dan kunnen we de grootste worden."

In de jongste peiling van Maurice de Hond staan de SP en de VVD op respectievelijk 34 en 32 zetels. De PvdA is in de peiling van zondag de vierde partij met zeventien zetels. De PVV staat op de derde plek met achttien zetels.

Hamer verwacht echter dat de PvdA het de SP en VVD nog moeilijk gaat maken. "Als de debatten losbasten, krijgt dat zijn eigen dynamiek. Weken naar een tweegesprek kijken, gaat Nederland niet interessant vinden." Samsom is een goede debater, zegt het Kamerlid. "Diederik is breed, inhoudelijk, financieel sterk. Hij zal kleur geven aan het debat."

Volgens Hamer werd pas in het kabinet met Balkenende gesproken over de mogelijkheid dat de SP groter zou worden dan de PvdA. "De SP kon overal tegen zijn, terwijl de PvdA de crisis aan het bestrijden was." De SP is daarbij, stelt Hamer, mee opgeschoven naar de PvdA. "Ze hebben geleerd dat je met alleen maar nee zeggen niet aan de macht komt."

Dotcom: Geslagen door politie Nieuw-Zeeland

Kim Dotcom, de oprichter van de de website Megaupload.com, zegt dat hij in januari tijdens een inval in zijn landhuis is geschopt en geslagen door agenten van de politie in Nieuw-Zeeland.

Dotcom wordt er door de VS van beschuldigd dat hij miljoenen heeft verdiend door via zijn website illegale kopieën te verspreiden van auteursrechtelijk beschermde films, muziek en software. De internetondernemer werd eind januari in Nieuw-Zeeland gearresteerd en is op borgtocht vrij. De VS hebben om uitlevering gevraagd van de Duitser en enkele medeverdachten, onder wie een Nederlander.

Minder Nederlanders naar Disneyland Parijs

Disneyland Parijs heeft in het afgelopen kwartaal minder bezoekers uit Nederland en Spanje mogen verwelkomen, maar dit werd gecompenseerd door meer gasten uit Frankrijk en België. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers.

Dankzij de groei van het aantal Belgische en Franse bezoekers ging het totaal aantal gasten met 2 procent omhoog. De uitgaven per bezoeker aan spulletjes, eten en drinken gingen met 3 procent omhoog ten opzichte van een jaar eerder. De totale omzet van het park steeg met ruim 4 procent tot 358 miljoen euro.

"Ondanks de afwachtende houding van consumenten toont het afgelopen kwartaal een bemoedigende trend", zei topman Philippe Gas van Euro Disney. Het park viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan.

Minder Nederlanders naar Euro Disney
Minder Nederlanders naar Euro Disney (Foto: ANP)

Vrouw probeert baby te stelen

In het zuiden van Californië is een 48-jarige vrouw opgepakt die probeerde een baby te stelen. De bijna-ontvoering voltrok zich in het plaatselijke ziekenhuis van Garden Grove. De vrouw had zich vermomd als verpleegster.

Ze zei tegen de moeder van het pasgeboren meisje dat die zich moest gaan douchen, omdat ze straks door de dokter zou worden onderzocht. Toen de moeder de kamer uit was, deed de vrouw de baby in een plunjezak en liep naar de uitgang. Omdat er sensors aan de baby waren bevestigd, ging het alarm af. Het ziekenhuispersoneel greep meteen in en hield de vrouw staande.

Waarom de vrouw het kind wilde meenemen is niet duidelijk. Wel heeft ze mogelijk al eerder een poging tot babydiefstal gedaan, zo meldt de politie.

De baby hield aan het korte uitstapje niets over en is veilig terug bij haar moeder.

Stelling: De regels voor fietsers moeten strenger

Gisteren is bij een verkeersongeval een fietser omgekomen. Dit kon gebeuren doordat de betreffende fietser met een koptelefoon op reed waardoor hij het overige keer niet voldoende in de gaten kon houden. Helaas kent bijna iedere automobilist wel een verhaal over fietsers die denken dat de regels niet voor hun gelden. Daarom de volgende stelling voor jullie.

De regels voor fietsers moeten strenger en consequenter nageleefd worden.

'Heerenveen meldt zich voor Wildschut'

SC Heerenveen heeft zich bij VVV-Venlo officieel gemeld voor linksbuiten Yanic Wildschut. Hij moet de opvolger worden van Oussama Assaidi, die lijkt te gaan vertrekken. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

De 20-jarige Wildschut vertrok een jaar geleden van eerstedivisionist FC Zwolle naar Limburg. Het afgelopen seizoen kwam de in Amsterdam geboren vleugelspeler tot zeven goals in 29 eredivisiewedstrijden. Assaidi zou op zijn beurt in de nadrukkelijke belangstelling staan van Ajax.

Heerenveen zag zijn aanvallers Luciano Narsingh en Bas Dost eerder deze zomer al vertrekken naar respectievelijk PSV en VfL Wolfsburg. Door onder meer de ontvangen transferbedragen is de club volgens directeur Robert Veenstra op weg weer financieel gezond te worden, nadat vorig seizoen nog zes ton verlies werd geleden. "Voor komend seizoen denken we op de nullijn uit te komen."

Missy Franklin vereerd met boodschap Bieber

Missy Franklin ging uit haar dak toen ze een videoboodschap kreeg van Justin Bieber. De zanger feliciteerde de 17-jarige zwemster met de vier gouden plakken die ze won tijdens de Olympische Spelen.

"Ik flipte toen ik het zag!", vertelt Missy aan het Amerikaanse blad Us Weekly. "Zijn broertje zat ook in de clip en hij is zo schattig. Ik vond het fantastisch. Hij zei dat hij op vakantie was, dus het feit dat hij voor mij tijd heeft vrijgemaakt is heel lief en speciaal", glundert de Amerikaanse. "Ik ga binnenkort naar zijn concert, ik kan niet wachten!"

Verbeterde seizoenspas van EA Sport

EA Sports heeft de Season Ticket-deal van dit jaar aangekondigd. De seizoenspas zal jaarlijks 25 dollar op PlayStation 3 of 2000 Microsoft-punten op Xbox 360 kosten.

Dit jaar komen er 24 Premium Gold-packs voor elke Ultimate Team-modus in FIFA 13, Madden NFL 13 en NHL 13, plus nog aan te kondigen bonuscontent voor Tiger Woods 14 en NCAA Football 14. De content is ter waarde van zo'n honderd dollar. Daarnaast krijgen abonnees zoals vorig jaar twintig procent korting op alle DLC en drie dagen eerdere toegang tot de spellen. Deze spellen houden op met werken zodra het spel daadwerkelijk uit is. De spellen moet je dus wel kopen als je verder wil spelen. Het is geen demo, al behaalde resultaten behoud je in je gekochte spel.

Logo

Doden bij aanval op kerk Nigeria

Gewapende lieden hebben maandagavond minstens negentien gelovigen doodgeschoten in een kerk in Centraal-Nigeria. Onder de slachtoffers is de pastoor van de kerk in Otite.

De schutters openden het vuur op mensen die in de kerk bijeen waren om te bidden. Naast de doden is een nog onbekend aantal gewonden gevallen.

Vermoedelijk is de aanslag het werk van de radicaalislamitische sekte Boko Haram.

Lagere resultaten voor DSM, duizend banen weg

DSM heeft in het tweede kwartaal de winst zien dalen en de omzet op autonome basis zien krimpen. Het chemieconcern noemt de resultaten desondanks robuust, vanwege de moeilijke economische omstandigheden. Om die in de toekomst het hoofd te bieden, gaat DSM duizend banen schrappen.

De nettowinst daalde van 392 miljoen euro vorig jaar naar 41 miljoen euro nu. Het grote verschil werd veroorzaakt door 73 miljoen euro aan herstructureringskosten. Bovendien was de winst een jaar eerder veel hoger door een eenmalige boekwinst. Zonder deze bijzondere posten daalde de winst met 31 procent tot 114 miljoen euro.

Het operationele resultaat daalde met veertien procent tot 290 miljoen euro. De omzet kwam nipt hoger uit op 2,268 miljard euro. Op autonome basis kromp de omzet met drie procent.

DSM wil de winstgevendheid gaan opkrikken door een herstructurering door te voeren. Hierdoor moet de winst jaarlijks met 150 miljoen euro verbeteren. Dat gaat wereldwijd ten koste van de duizend arbeidsplaatsen.

De reorganisatie kost eenmalig 125 miljoen euro. Dat komt bovenop de 25 tot 30 miljoen euro aan reorganisatiekosten die eind vorig jaar waren aangekondigd bij DSM Resins. Daarbij zouden ook al tweehonderd banen verdwijnen, waarvan 130 in Nederland.

NYSE Euronext overweegt mkb-beurs

NYSE Euronext overweegt de oprichting van een effectenbeurs voor het midden- en kleinbedrijf. Daarmee wil het beursbedrijf, eigenaar van de Amsterdamse beurs, geldzoekende ondernemers een alternatief bieden voor momenteel moeilijk verkrijgbare bankleningen. Dat schrijft het Financieele Dagblad dinsdag.

Door de beurs in een keer in heel Europa op te zetten en de kosten voor toetreding te verlagen, moet de beurs aantrekkelijk worden voor mkb-bedrijven en potentiële beleggers. Mkb-bedrijven zijn nu vaak afhankelijk van leningen van banken, maar die zijn door de crisis terughoudend geworden.

Marktpartijen kunnen de komende weken reageren op de plannen. Na half september beslist Euronext of de MKB-beurs, die de naam Entrepreneurs' Exchange moet krijgen, definitief wordt opgericht.

Anneke Grönloh kan weer zien

Anneke Grönloh is vorige week met succes geopereerd aan haar linkeroog. Door een acute vorm van staar kon ze amper nog zien met het oog. "Alles is goed gegaan", vertelt de 70-jarige zangeres aan De Telegraaf over haar operatie. "Het zicht in dat oog, dat nagenoeg blind was, is nu al voor zeventig procent hersteld!"

Eerder dacht de zangeres dat haar leven voorbij was. "Want wat moet je zonder zicht?" Ze was bang dat ze in een verzorgingstehuis terecht zou komen. "Want ik kon haast niets meer zelfstandig. Zelfs boodschappen doen was een vrijwel onmogelijke opgave."

Een paar dagen na de controle waaruit bleek dat de operatie was geslaagd, trad Grönloh alweer op. "Niets houdt een Grönloh tegen, dat is mijn motto. En daarom heb ik tijdens de Gay Pride afgelopen weekeinde alweer gezongen."

Binnenkort moet Grönloh weer onder het mes. "Dan pakken ze mijn andere oog aan, dat er gelukkig niet zo slecht aan toe is als mijn linker. Als die operatie net zo goed verloopt als de eerste, teken ik ervoor!"

Hockeysters tegen Nieuw-Zeeland

De Nederlandse hockeysters nemen het morgen in de halve finale op tegen Nieuw-Zeeland. De Kiwi's werden tweede in poule A. Die werd gewonnen door Argentinië dat gisteravond met 0-0 gelijkspeelde tegen Australië. De Hockeyroos werden, ondanks een zelfde puntenaantal als Argentinië en Nieuw-Zeeland, derde en zijn aangewezen op de strijd om de zesde plaats.

Nederland speelt morgen om 16.30 uur tegen Nieuw-Zeeland. Argentinië en Groot-Brittannië nemen het diezelfde dag om 21.00 uur tegen elkaar op. De finale wordt vrijdag om 21.00 gespeeld. Enkele uren eerder wordt de strijd om het brons afgewerkt.

Castaignos geniet van debuut: "Heerlijk gevoel"

Luc Castaignos maakte gisteravond zijn officiële debuut voor FC Twente. De aanvaller speelde een helft mee met de beloftes.

Jong FC Twente nam het maandagavond voor de Super Cup op tegen Jong Ajax (2-0 winst, red). Castaignos, die onlangs overkwam van Internazionale, begon in de basis en speelde een helft mee. De aanvaller hield een goed gevoel over aan zijn debuut. "Ik was belangrijk voor het team door steeds aanspeelbaar te zijn. Uiteindelijk had ik daarbij ook mijn aandeel in de eerste goal."

De voormalig Feyenoorder had de wedstrijd het liefst uitgespeeld. "Ik voelde me goed en wilde ook de tweede helft spelen. Dat heb ik ook aan Patrick Kluivert (trainer, red.) gevraagd, maar die zei dat het niet kon, omdat er afspraken over waren gemaakt. Het was een heerlijk gevoel om weer eens moe te worden van een voetbalwedstrijd."

Castaignos hoopt zich zo snel mogelijk bij het eerste elftal van Twente te voegen. Het liefst speelt de aanvaller zondag al mee in de competitiewedstrijd tegen FC Groningen. "Ik voel me goed en ik ben er klaar voor, maar de trainer moet beslissen of hij me opstelt. Ik reken op niks, maar als de trainer me nodig heeft dan sta ik er", zo zegt de spits tegen De Telegraaf.

'Tweede Kamer wil voetbalwet aanscherpen'

De Tweede Kamer wil de voetbalwet aanscherpen om relschoppers harder aan te kunnen pakken. VVD-Kamerlid Jeanine Hennis-Plasschaert vindt dat het afgelopen moet zijn met 'onzinnige rellen', zoals die afgelopen weekend plaatsvonden in Deventer en Breda. Dat meldt het Nederlands Dagblad dinsdag.

Volgens Hennis-Plasschaert wordt het voetbalplezier nu ondermijnd door de rellen. CDA, PVV en PvdA steunen het pleidooi om de relschoppers harder aan te pakken. Volgens de partijen zou dat kunnen door een uitbreiding van gebieds- en stadionverboden en hogere boetes en straffen.

Nog voor het voetbalseizoen officieel is begonnen vonden voetbalrellen plaats. In Deventer kwam het zaterdagavond tot een confrontatie tussen Go Ahead Eagles-fans en fans van de Engelse club Blackburn Rovers. Ook in Breda was het zaterdagavond raak. Daar gingen supporters van NAC en MVV met elkaar op de vuist.

'Pensioenfonds CBR jarenlang chaos'

Bij het interne pensioenfonds van het Centraal Bureau voor de Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) was het jarenlang een financiële puinhoop. Er werd voortdurend geschoven met miljoenen, waardoor niemand meer wist hoeveel geld er nog in de kas zat. Dat meldt De Telegraaf dinsdag.

De financiële chaos blijkt volgens de krant uit een forensisch accountantsonderzoek dat het CBR dinsdag openbaar maakt. Door het geschuif met geld kon er het ene jaar 32 miljoen euro in kas zitten, en het andere jaar nul. Tussen 1997 en 2003 stond het saldo op nul, daarna is er weer vijf miljoen bijgestort door de directie. Twee jaar later was er echter te weinig geld in kas om de pensioenen met de inflatie te laten meestijgen, schrijft de krant.

Het accountantsonderzoek werd ingesteld in opdracht van de directie en de ondernemingsraad. Bij het bedrijf was jaren sprake van een 'erg losse bestuurscultuur', waarbij de directie en raad van toezicht problemen lieten voortbestaan, meldden ondervraagde oud-leidinggevenden.

De onderzoekers stellen nu vast dat er geen fraude is gepleegd en dat de meeste boekhoudkundige problemen achteraf weer zijn rechtgezet. Hoeveel geld er precies is gespaard in het fonds en wat daarmee is gebeurd is na een jaar onderzoek echter niet meer vast te stellen. Volgens de krant is ook het archief van het CBR een chaos en ontbreken veel stukken.

Er is leven na de Dood

THQ heeft de Survival Challenge-modus voor Darksiders II aangekondigd. De arena is toegankelijk voor spelers die na het einde van het spel verder willen levelen.

De Survival Challenge bevat honderd unieke waves van vijanden waartegen je het moet opnemen. Telkens als je vijf waves hebt overleefd krijg je de keuze om te stoppen en een prijs te claimen. Maar echte diehards gaan natuurlijk weer vijf extra waves proberen, met uiteraard de kans op nog betere items. Als je echter een wave niet overleeft sta je met lege handen.

Vind je levelen door middel van survival doodvervelend? Darksiders II bevat ook een New Game+, die je toelaat om de game nog een keer te doorlopen maar met behoud van je opgebouwde skills en wapens.

Jim Huntley, vicepresident van Global Brand Marketing zegt: “De Arena Challenge-modus en de New Game+ functie zijn de perfecte manier om zelfs na het hoofdverhaal de ultieme Dood te verder te ontwikkelen. Dit geüpgrade en aangepaste personage kan verder gaan in toekomstige campagnemissie-DLC's.

In Darksiders II speel je als Death, één van de vier ruiters van de Apocalypse, in een verhaal dat gelijk loopt met de gebeurtenissen uit de originele  Darksiders-game. Death wil zijn broer War wreken die ten onrechte wordt beschuldigd het einde van de wereld te hebben gestart.

Darksiders II komt 21 augustus uit voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

Darksiders II

GroenLinks wil werk voor gehandicapten

GroenLinks wil met een nieuwe wet meer kansen bieden op de arbeidsmarkt voor jonggehandicapten, mensen met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking en werklozen. Volgens lijsttrekker Jolande Sap moet de wet zoveel mogelijk drempels wegnemen voor deze groepen mensen.

De Wet Werk en Zekerheid zoals GroenLinks de nieuwe regelgeving wil noemen, moet de huidige Wajong, de Wet Sociale Werkvoorziening en de Wet Werk en Bijstand vervangen. Volgens GroenLinks zou een nieuwe wet niet alleen goed zijn om iedereen een eerlijke kans op werk te geven, maar ook om de gemeenten meer slagkracht te geven om werkzoekenden te helpen.

In de nieuwe wet moet komen te staan dat gemeenten afspraken gaan maken met iedereen die langer dan een jaar werkloos is. Mensen moeten worden geschoold, begeleiding krijgen naar werk of een aangepaste functie krijgen. Wie niet zelf aan de bak komt, moet naar een soort maatschappelijk uitzendbureau waarin gemeenten en werkgevers samenwerken.

Dat maatschappelijke uitzendbureau zou mensen in dienst moeten nemen, zodat zij werkzekerheid hebben. Werkgevers hikken nu vaak aan tegen het aannemen van mensen met een handicap of een beperking, vanwege de risico's van uitval en de kosten van extra begeleiding.

GroenLinks wil wet voor werk en zekerheid
GroenLinks wil wet voor werk en zekerheid (Foto: ANP)

'Recordaantal claims door noodweer'

De schade aan woningen door noodweer heeft voor een recordaantal claims gezorgd bij verzekeraars. Daardoor stijgen de premies van woonpakketverzekeringen met enkele tientjes per huishouden. Dat schrijft het AD dinsdag.

De eerste zeven maanden van het jaar kwamen er bij verzekeringssite Independer.nl al meer schademeldingen binnen voor inboedel- en opstalverzekeringen dan in het hele vorige jaar. Als gevolg van de schade neemt niet alleen het aantal claims toe, ook de omvang van de schade wordt groter.

Omdat meer schade wordt geclaimd, hebben enkele verzekeraars de premies al verhoogd. De verwachting is dat ze dit nog eens zullen doen en dat andere verzekeraars volgen, stellen twee vergelijkingssites van verzekeraars in de krant. Volgens Independer.nl zal de premie op woonpakketverzekeringen met zo'n vijf tot vijftien procent stijgen, wat neerkomt op enkele tientjes meer per huishouden.

De meeste schade door het noodweer ontstaat door ondergelopen kelders en overgelopen dakgoten. Ook kan de riolering de hevige buien vaak niet aan. De meeste problemen zijn er in Vinex-wijken, meldt het AD.

[Programma] Londen dag 11

Iedere ochtend geeft FOK!sport je een overzicht van Nederlanders die in actie komen en de finales van de dag. Vandaag gaat Dorian van Rijsselberghe zijn gouden medaille ophalen en zijn er verder medaillekansen voor het dressuurteam en Epke Zonderland.

Nederlanders in actie:

Sport Onderdeel man/vrouw Tijd soort wedstrijd Nederlanders
Paardensport individueel dressuur mixed 11:00 Grand Prix Special Adelinde Cornelissen, Edward Gal, Anky van Grunsven, Patrick van der Meer
Paardensport team dressuur mixed 11:00 Grand Prix Special Nederlands team
Wielrennen, baan keirin mannen 11:00 1e ronde Teun Mulder
Atletiek 110 meter horden mannen 11:10 eerste ronde Gregory Sedoc
Wielrennen, baan Omnium vrouwen 11:15 3 km individuele tijdrit Kirsten Wild
Hockey Zuid-Korea - Nederland mannen 11:45 groepsfase Nederlands team
Atletiek 200 meter mannen 12:50 1e ronde Churandy Martina
Zeilen 470 mannen 13:00 race 9 Sven Coster, Kalle Coster
Zeilen 470 vrouwen 13:10 race 7 Lobke Berkhout, Lisa Westerhof
Zeilen RS-X mannen 14:00 medal race Dorian van Rijsselberghe
Zeilen 470 mannen 14:30 race 10 Sven Coster, Kalle Coster
Zeilen 470 vrouwen 14:40 race 8 Lobke Berkhout, Lisa Westerhof
Zeilen Elliott 6m vrouwen 16:00 kwartfinales Nederlands team
Turnen rekstok mannen 16:37 finale Epke Zonderland
Wielrennen, baan Omnium vrouwen 17:10 10 km scratch Kirsten Wild
Wielrennen, baan Omnium vrouwen 17:50 500 m tijdrit Kirsten Wild
Beachvolleybal wedstrijd mannen 22:00 halve finales Reinder Nummerdor/Richard Schuil

Finales vandaag:

Sport Onderdeel man/vrouw Tijd
Paardensport team dressuur mixed 11:00
Triatlon Triatlon mannen 12:30
Zeilen RS-X mannen 14:00
Turnen brug gelijk mannen 15:00
Zeilen RS-X vrouwen 15:00
Turnen balk vrouwen 15:47
Synchroonzwemmen Duet vrouwen 16:00
Tafeltennis Team vrouwen 16:30
Turnen rekstok mannen 16:37
Turnen vloer vrouwen 17:23
Wielrennen, baan Omnium vrouwen 17:50
Wielrennen, baan sprint vrouwen 18:25
Wielrennen, baan keirin mannen 19:00
Worstelen tot 66 kg Grieks-Romeins mannen 19:25
Worstelen tot 96 kg Grieks-Romeins mannen 19:25
Atletiek hoogspringen mannen 20:00
Gewichtheffen boven 105 kg mannen 20:00
Schoonspringen 3 m plank mannen 20:00
Atletiek discuswerpen mannen 20:45
Atletiek 1500 meter mannen 22:00
Atletiek 100 meter horden vrouwen 22:15

FOK! wat een weer... Na regen komt zonneschijn?

Na de buien van de afgelopen dagen lijkt het vandaag weer wat op te klaren. Vanmorgen nog flinke bewolking en hier en daar behoorlijke buien. In de loop van de middag krijgen we iets beter weer en breekt de zon door. Met temperaturen van rond de 20 graden is het in de zon weer redelijk aangenaam. 

Nog steeds geen bijzonder zomerweer, maar voorlopig lijkt het weer een beetje meer op zomer dan op de herfst van afgelopen tijd. Het is nog steeds geen strandweer maar het begint er op te lijken. 

Vanavond eerst nog droog en koel, later in de avond en nacht weer buien. Morgen nog hier en daar een bui, maar gelukkig lijkt de buiigheid steeds minder te gaan worden. 

Weercijfer: 6. 

strandDit kunnen we voorlopig nog wel even vergeten

'Curatoren willen twintig miljoen van Scheringa'

De curatoren van het failliete DSB Beheer eisen twintig miljoen euro van Dirk Scheringa. Ze stellen de oprichter en voormalig eigenaar van DSB persoonlijk aansprakelijk, meldt RTL Nieuws maandag.

Er is beslag gelegd op een boerderij in het Noord-Hollandse Spanbroek en een vakantiewoning van Scheringa in Drenthe. Beide huizen staan te koop, de boerderij voor bijna twee miljoen euro en de vakantiewoning in het Drentse Norg voor bijna zes ton ton. Op beide woningen zit een hypotheek.

De curatoren zitten ook achter het spaargeld van Scheringa aan. Toen DSB Bank in 2009 failliet ging had Scheringa ruim zeven ton op een spaarrekening staan. Net als alle spaarders van de bank kreeg hij een ton terug, omdat dit bedrag gegarandeerd was via het depositogarantiestelsel.

De zes ton die Scheringa niet terugkreeg heeft hij als schuldeiser gevorderd bij de curatoren van DSB Bank. Die willen nu een veelvoud van dit bedrag van Scheringa hebben.


'Curatoren willen twintig miljoen van Scheringa' (Foto: Novum)

'Soerel niet langer in extra beveiligde gevangenis'

Dino Soerel hoeft zijn straf niet langer uit te zitten in een extra beveiligde inrichting. Dat vindt de beroepscommissie van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ), zo staat in een maandag gepubliceerde uitspraak.

De commissie oordeelde dat er geen extreem vluchtrisico is of een onaanvaardbaar maatschappelijk risico dat Soerel opnieuw een geweldsdelict pleegt. Dat idee is mede afkomstig van de rechtbank in Amsterdam, die in het Passageproces de voorlopige hechtenis van Soerel ophief nog voor de uitspraak in die zaak plaatshad. Als toen werd geoordeeld dat Soerel geen maatschappelijk risico vormde, dan is dat nu ook niet zo, oordeelt de RSJ.

Soerel, die sinds 19 november 2010 in de extra strenge gevangenis in Vught zit, deed zijn verzoek omdat hij het niet eens is met zijn plaatsing. Naar eigen zeggen is de bekende drugscrimineel niet vluchtgevaarlijk en mist hij het fysieke contact met zijn kinderen. Ook moet hij zijn tijd verdelen tussen zijn kinderen en directe familie en daardoor zou hij geïsoleerd raken.

De zogeheten selectiefunctionaris van de justitiële inrichting moet nu binnen drie weken de beslissing nemen of Soerel daadwerkelijk in een minder strenge gevangenis geplaatst wordt.

Soerel werd op 27 augustus 2010 opgepakt, nadat hij lange tijd uit handen van de politie wist te blijven. In het Passageproces hoorde Soerel in mei levenslang eisen voor de moorden op Kees Houtman en Thomas van der Bijl. In april werd zijn voorarrest in die zaak opgeheven. Wel moest hij toen in de cel blijven voor een drugszaak waarvoor hij tot zeven jaar cel werd veroordeeld. In die zaak is hij in cassatie gegaan.

Forse schade voor Rowwen Heze na instorten tent

Rowwen Hèze heeft behoorlijk wat schade ondervonden van de ingestorte tent op het Dicky Woodstock Popfestival in Steenwijkerwold. De bandleden waren nog niet in de tent aanwezig toen zaterdag noodweer uitbrak, maar de instrumenten stonden al klaar voor het optreden. "Je praat zo over een half miljoen", zegt gitarist Theo Joosten tegen de Limburgse omroep L1 over de schade.

"Maar we zullen kijken hoe het uitpakt. Misschien is het met het zaakje opendraaien en laten drogen opgelost", hoopt Joosten. "We zullen moeten afwachten."

De muzikant zou het verschrikkelijk vinden als een aantal van zijn instrumenten zwaar beschadigd blijkt te zijn. "Gitaren zijn toch dierbaar. Ik heb er gitaren bij, daar speel je al je hele leven op. Dus als die gebroken zouden zijn of wat dan ook, dat zou een ramp zijn."

De bandleden zaten in de bus toen noodweer uitbrak op het festivalterrein in Steenwijkerwold waar de Limburgse band zou optreden. Toen de tent instortte waren ongeveer 150 mensen in de tent aanwezig. Dertien mensen belandden in het ziekenhuis. "Heftig, heel heftig", zegt Joosten. "We zagen mensen met bebloede hoofden langs de bus lopen waar we in zaten. We waren hartstikke stil en verbijsterd."


Forse schade voor Rowwen Hèze na instorten tent (Foto: Novum)

Oppositieleider Rusland ontdekt afluisterapparatuur

De Russische oppositieleider Aleksej Navalni heeft afluisterapparatuur ontdekt in zijn kantoor in het centrum van Moskou. Hij plaatste maandag een foto van het apparaat op Twitter.

Navalni, een van de felste critici van de Russische president Vladimir Poetin, heeft de politie ingeschakeld. Agenten onderzoeken nu hoe het afluisterapparaat in het kantoor terecht heeft kunnen komen.

Navalni werd vorige maand aangeklaagd wegens diefstal. Hij zou van plan zijn geweest om ruim vier ton aan bezittingen van een staatsbedrijf achterover te drukken. Hij moet hangende het onderzoek in Moskou blijven. Navalni ontkent de aantijgingen.


Oppositieleider Rusland ontdekt afluisterapparatuur (Foto: Novum)

Apple haalt YouTube-app uit nieuwe software

De nieuwe besturingssoftware iOS 6 voor de iPhone en iPad van Apple zal standaard geen applicatie meer hebben om filmpjes op YouTube te bekijken. In een officieel statement liet het bedrijf maandag weten dat de licentie met eigenaar Google is verlopen.

De YouTube-app werd sinds de lancering van de eerste iPhone in 2007 standaard meegeleverd. YouTube is met 800 miljoen unieke bezoekers per maand een van de meest bezochte websites ter wereld. Gebruikers kunnen YouTube in iOS 6 nog wel via de internetbrowser openen. Google is ondertussen bezig een nieuwe app te ontwikkelen.

Het besluit zou volgens deskundigen te maken hebben met de groeiende rivaliteit tussen de twee technologiebedrijven. De concurrentiestrijd begon toen Google het besturingssysteem Android voor mobiele telefoons en tablets op de markt bracht. Sindsdien probeert Apple met verschillende rechtszaken tegen fabrikanten van Androidtoestellen zoals Motorola en Samsung de opmars van Android te stoppen.

Apple haalt YouTube-app uit nieuwe software
Apple haalt YouTube-app uit nieuwe software (Foto: ANP)

'Terroristen planden aanslag Gibraltar'

De drie terreurverdachten die woensdag in Spanje werden gearresteerd, zouden een aanslag hebben willen plegen op een winkelcentrum in de Engelse enclave Gibraltar. De aanslag moest plaatsvinden tijdens de Olympische Spelen, die tot 12 augustus worden gehouden in Londen. Dat hebben Spaanse media maandag gemeld.

Gibraltar is een Britse kolonie vlakbij het zuidelijke puntje van het Iberische schiereiland. De drie zouden lid zijn van het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda. Vermoed werd dat de mannen een aanslag aan het voorbereiden waren in Spanje of een ander land in Europa. Het gaat volgens de politie om twee Tsjetsjenen en een Turk.

De Spaanse politie vond een video in het huis van een van de verdachten waarin de man te zien is met een op afstand bestuurbaar vliegtuigje. Vermoedelijk wilden de terreurverdachten met het vliegtuigje explosieven op het winkelcentrum laten vallen.

'Terroristen planden aanslag Gibraltar'
'Terroristen planden aanslag Gibraltar' (Foto: ANP)

Schuil/Nummerdor naar halve finale beachvolleybal

Reinder Nummerdor en Richard Schuil hebben in Londen de halve finale van het beachvolleybal bereikt. Ze waren met 21-16 en 21-18 te sterk voor de Italianen Daniele Lupo en Paolo Nicolai.

In de halve finale nemen Nummerdor en Schuil het dinsdagavond op tegen de Duitsers Julius Brink en Jonas Reckermann. Het Duitse koppel is als derde geplaatst, waar het Nederlandse duo als vijfde geplaast is. De andere halve finale gaat tussen het Braziliaanse koppel Alison Cerutti & Emanuel Rego en Martins Plavins & Janis Smedins uit Letland. 

Obama wil minder schietpartijen in VS

Schietpartijen zoals die bij de Sikh-tempel in de Amerikaanse staat Wisconsin zondag gebeuren te vaak. Dit stelde president Barack Obama maandag.

Hij wil de leiders op diverse terreinen in de VS samenbrengen om te overleggen over manieren om het geweld terug te dringen. De Amerikanen moeten hun eigen ziel onderzoeken, vindt het staatshoofd.

Obama wil minder schietpartijen in VS
Obama wil minder schietpartijen in VS (Foto: ANP)

Jennifer Lawrence in Ends of the Earth

The Hunger Games-ster Jennifer Lawrence heeft zich verbonden aan het romantische drama Ends of the Earth, een project van Escape Artists waarvoor The Weinstein Company de rechten heeft gekocht.

Geschreven door Chris Terrio, bekend van Argo, is het gebaseerd op de levens van Ernest en Lydie Marland. Die een controversiële affaire begonnen terwijl ze vader en geadopteerde dochter waren. Hierdoor kan de oliebaron zijn imperium vaarwel zeggen op den duur.

Lawrence zal Lydie spelen, een slimme en eigenwijze vrouw die geadopteerd is als kind door haar tante Virginia en oom Ernest. Langzamerhand evolueert die relatie in een huwelijk. Lydie ziet erop toe dat het loon van de arbeiders wordt verhoogd en dat ze zonder problemen toegang krijgen tot medische zorg. Iets wat haar de bijnaam 'Prinses van de Prairies' brengt.

Todd Black, Jason Blumenthal en Steve Tisch zullen produceren voor Escape Artists, die graag volgende zomer willen starten met filmen.

Lawrence is te zien in House at the End of the Street, die vanaf 27 september in de Nederlandse bioscopen draait. Begin 2013 zal ze twee keer het witte doek delen met Bradley Cooper in Silver Linings Playbook en het filmdrama Serena.

Jennifer Lawrence getipt als liefje Mark Wahlberg (Novum)

Wreckateer

Na het drama dat Steel Batallion heet kon ik een tijdje niet meer met Kinect spelen, en liet ik gamen in het geheel achterwege. Het was zulke pure troep dat ik niet meer wist of Kinect nog wel enigszins iets goeds kon doen. Toen hoorde ik van Wreckateer, een Kinect-game waarin je alles kapot moest maken. Tijd om mijn agressie op de game die niet meer genoemd zal worden af te reageren met deze game!

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.