Nog meer geld voor asbestbewoners Utrecht

De gedupeerde bewoners van de asbestwoningen in de Utrechtse wijk Kanaleneiland krijgen meer geld. Woningcorporatie Mitros geeft een extra vergoeding van honderd euro per persoon en een kledingbon van 110 euro, boven op de vergoeding van 150 euro die eerder werd uitgekeerd. Dat staat in een brief aan de bewoners.

De bewoners kunnen ook dagelijks zestien euro krijgen voor reiskosten vanaf hun tijdelijke adres. In de brief wordt ook uitgelegd dat er tijdelijke woningen beschikbaar zijn. Mensen die daar geen gebruik van maken en zelf iets regelen kunnen vijftienhonderd euro per maand krijgen.

Burgemeester Aleid Wolfsen houdt er ondertussen rekening mee dat de gemeente mogelijk ook schadevergoedingen zal moeten uitkeren. Hij zegt zaterdag in NRC Handelsblad dat er een kans is dat getroffen bewoners de gemeente aansprakelijk stellen als meer duidelijk wordt over wat er is gebeurd.

Wolfsen wijst er wel op dat Mitros eigenaar is van de besmette woningen. Ook de corporatie zou rekening moeten houden met schadeclaims.