Rob Kamphues wil dochter beschermen

Rob Kamphues doet er alles aan om te ervoor te zorgen dat zijn dochtertje niet de dupe wordt van de strijd tussen hem en zijn ex Mona-Liza Machado. "Ik wil koste wat het kost voorkomen dat zij een speelbal wordt."

Machado werd begin deze maand veroordeeld tot een contactverbod van twee jaar en een voorwaardelijke werkstraf van 120 uur. Ze stond terecht vanwege het stalken van de presentator en het plegen van huisvredebreuk. "Het is een ontzettend heftig jaar geweest", zei de presentator van KRO-programma De Reünie dinsdag in RTL Boulevard.

"Tuurlijk wil je je dochter zien, maar dat is in dit geval heel moeilijk", vervolgde hij. De 51-jarige presentator laat weten dat hij niet het achterste van zijn tong kan laten zien, omdat er hoger beroep is aangetekend. Hij hoopt in ieder geval dat 'de roddelpers het meisje met rust laat'.

Kamphues en Machado hadden een kortstondige relatie. Nadat de presentator de relatie had verbroken zou Machado hem hebben lastigvallen. In augustus beviel ze van een dochter. Uit een dna-test bleek dat Kamphues de vader is van het meisje.