RMO: term 'allochtoon' moet verdwijnen

Nederland • 08-05-2012 @ 09:02 •   dm DJMO (Monique)
print 

De begrippen 'autochtoon', 'westerse allochtoon' en 'niet-westerse allochtoon' moeten niet meer door de overheid worden gebruikt. Ook de categorieën 'eerste' en 'tweede generatie' moeten worden geschrapt. Daarvoor pleit de Raad voor Maatschappelijke Ontwikkeling (RMO) dinsdag in een brief aan demissionair minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers.

Volgens de raad telt niet de afkomst maar de toekomst. Etnische categorisering is daardoor overbodig. In de Gemeentelijke Basis Administratie moet voortaan alleen staan waar migranten zijn geboren en niet waar de ouders vandaan komen.

Voor de statistieken moet de overheid voortaan gebruik maken van de termen 'geboren in Nederland' en 'geboren in het buitenland' als het gaat om het geboorteland. Als het gaat om de nationaliteit moet gesproken worden over 'Nederlanders' en 'vreemdelingen'.

Overigens vindt de raad dat iedereen in de samenleving vrij is om te spreken in etnische termen. Voor de overheid zouden er echter duidelijke begrenzingen zijn.


Bron: Novum


7908 views / 119 reacties
Reacties op dit bericht
83  van 119 reacties op deze pagina. (17 verborgen.Registreer en log in om deze berichten te kunnen zien)
Pagina  1 2
userIcon
Nederlanders en vreemdelingen maak er dan nog iets zoals Nederlanders en immigranten van ofzo FOK.nl / FOK!frontpage

Error #0

Er is een onbekende fout opgetreden. Ga terug en probeer het opnieuw.
Systeemfout.
Gebruikersnaam 
Wachtwoord
 
Video's