[CL] Uitslag Arsenal - AC Milan

AC Milan heeft zich vanavond ternauwernood geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. Na de 4-0 overwinning in eigen huis ging de Italiaanse ploeg vanavond met 3-0 ten onder tegen Arsenal. Toch was dit genoeg om door te bekeren in het miljoenenbal.

Voor Arsenal was de taak duidelijk. In Milan werd met 4-0 verloren en zodoende zochten de manschappen van Wenger vanaf de eerste minuut de aanval. Al snel wisten The Gunners de slappe verdediging van Milan te verschalken. Na goed voorbereidend werk van het talent Oxlade-Chamberlain wist verdediger Koschielny verdiend de 1-0 achter Milan-goalie Abbiati te koppen.  Nog voor rust liep Arsenal uit naar een voorsprong van 3-0. Rosicky schoot vanaf randje zestien binnen en kort voor rust benutte Van Persie een strafschop.

Na rust ging Arsenal verder met aanvallen en opnieuw resulteerde dit in een aantal goede mogelijkheden. Abbiati was echter telkens een lastig obstakel. Zo redde hij prima op een stiftje van Van Persie. Ook Milan kreeg nog wat mogelijkheden om iets terug te doen, maar wist niet tot score te komen. Arsenal leek, naarmate de tweede helft vorderde, vermoeid te raken en dit eiste uiteindelijk zijn tol. Er werd niet meer gescoord en zodoende bekerde Milan, ondanks de 3-0 nederlaag in Londen, verder in de Champions League.

Tomas Rosicky, de maker van de 2-0, in duel met Mark van Bommel (Foto: Pro Shots)